4-dnevno potovanje v Istanbul, mesto na robu Orienta, v terminu 12.-15.9.2024: 3x nočitev z zajtrkom za 1 osebo v hotelu 4* + letalski prevoz iz Ljubljane + organizacija potovanja + slovensko in lokalno vodenje!

Naj vas prevzamejo Hagija Sofija, rimska cisterna, Modra mošeja, dvorec Topkapi z zakladnico, Kapali čaršija-največja pokrita tržnica na svetu s 4.000 trgovinicami, Egipčanski orientalski bazar začimb ter bogati Bospor!

Potovanje z letalom v Istanbul: Hagija Sofija, bazar
Potovanje z letalom v Istanbul: Hagija Sofija, bazar
Potovanje z letalom v Istanbul: Hagija Sofija, bazar
Potovanje z letalom v Istanbul: Hagija Sofija, bazar
Potovanje z letalom v Istanbul: Hagija Sofija, bazar
Potovanje z letalom v Istanbul: Hagija Sofija, bazar
599,00€
Kupi kupon
Super cena
 Nagrajujemo zvestobo   Ob nakupu kupona ti vrnemo 3,00€ na eDenarnico
Ponudba je uspela!

Ne spreglejte dodatnih možnosti

Super cena
Potovanje z letalom v Istanbul: Hagija Sofija, bazar
Poglej ponudbo
599,00 €
Super cena
Potovanje z letalom v Istanbul: Hagija Sofija, bazar
Poglej ponudbo
599,00 €
Super cena
Potovanje z letalom v Istanbul: Hagija Sofija, bazar
Poglej ponudbo
599,00 €
Super cena
Potovanje z letalom v Istanbul: Hagija Sofija, bazar
Poglej ponudbo
645,00 €
Super cena
Potovanje z letalom v Istanbul: Hagija Sofija, bazar
Poglej ponudbo
645,00 €

Podrobnosti o ponudbi

  • Rezervacijo opravite preko emaila [email protected]. Potrebni podatki ob prijavi: ime in priimek, datum rojstva, naslov in kontaktni telefon.
  • V primeru odpovedi potovanja velja Media Lab odpovedna lestvica, stroški potnika so sledeči: do 30. dneva pred nastopom potovanja 30 % cene aranžmaja, od 29. do 22. dneva pred nastopom potovanja 40 % cene aranžmaja, od 21. do 15. dneva pred nastopom potovanja 50 % cene aranžmaja, od 14. do 9. dneva pred nastopom potovanja 70 % cene aranžmaja, od 8. dneva do vključno dneva odhoda ali v primeru neudeležbe 100% aranžmaja. Za odpoved se obrnite na e-mail [email protected].
  • Za potovanje na to destinacijo potrebujejo državljani Republike Slovenije veljaven potni list z veljavnostjo še vsaj 6 mesecev od datuma zaključka potovanja.
  • Možna doplačila ob rezervaciji: bivanje za otroka do 11,99 let na pomožnem ležišču z dvema odraslima osebama z 10% popustom; 30 €/osebo za celodnevni ogled Carigrada brez vstopnin; 54 €/osebo za turško večerjo na ladji s programom; 38 €/osebo za ogled tradicionalne turške predstave; 49 €/osebo za izlet z ladjo po Bosporju s kosilom; 35 €/osebo za izlet Fener/Balat; 30 €/osebo ogled azijskega Carigrada; 23 €/osebo za vstopnino v rimsko cisterno; 48 €/osebo za vstopnino za dvorec Topkapi; 159 € za enoposteljno sobo; 50 €/osebo za skupino manj kot 30 oseb.
  • Možna doplačila na destinaciji: pribl. 25 €/osebo za vstop v mošejo Hagija Sofija; pribl. 15 €/osebo za posamezne prevoze z metrojem ali tramvajem; 10 €/osebo za napitnino (hotelsko osebje, voznik, lokalni vodnik); pribl. 15 €/osebo za TV radio tower.
  • Vse reklamacije in pritožbe je potrebno oddati na licu mesta predstavniku turistične agencije, v nasprotnem primeru je ne moremo reševati po vašem prihodu nazaj v Slovenijo.
  • Pridružujemo si pravico do spremembe cen, razprodanih terminov in prodajnih pogojev v kateremkoli trenutku brez predhodnega obvestila. Po potrjeni rezervaciji spremembe niso več mogoče.
  • Organizator potovanja je Turistična agencija Kompas.
  • Z nakupom ponudbe se strinjate s splošnimi pogoji organizatorja.
  • Ponudba vsebuje: 4-dnevno vodeno potovanje v Istanbul za 1 osebo: termin 12.-15.9.2024 + 3x nočitev z zajtrkom v hotelu kategorizacije 4* + namestitev v dvoposteljni sobi (minimalna zasedenost sobe: 2 odrasli osebi; maksimalna kapaciteta sobe: 2 odrasli osebi in 1 otrok do 11,99. leta) + povraten let Ljubljana –  Istanbul – Ljubljana + letališke in varnostne pristojbine + 1 kos oddane prtljage do 23 kg in ročna prtljaga do 10 kg + povratni avtobusni prevoz od letališča do hotela nastanitve + slovensko in lokalno vodenje + organizacija potovanja.
Koledar unovčljivosti
Na voljo
Na voljo za prihod
Na voljo za odhod
Ni na voljo

ISTANBUL/CARIGRAD, MESTO NA ROBU ORIENTA

1. dan: LJUBLJANA - CARIGRAD
V jutranjih urah zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in odhod letala Turkish Airlines proti Carigradu (Istanbulu). Po pristanku prevoz do hotela in nastanitev. Možnost križarjenja po Bosporju (doplačilo), s plovbo pod bosporskima mostovoma, mimo palače Dolmabache in Beylerbey, mimo Rumeli Hisarja in Anadolu Hisarja. Sledilo bo pozno kosilo. Plovba po ožini med Evropo in Azijo bo pravo doživetje. Nočitev v hotelu.

2. dan: CARIGRAD
Po zajtrku se bomo odpravili na ogled starega dela mesta (doplačilo). Sprehodili se bomo skozi zgodovino, od Bizanca do Konstantinopla ter vse do Istanbula: Hagija Sofija, ki jo je zgradil cesar Justinijan v 6. st. in je bila bizantinska cerkev vse do 15. st., kasneje mošeja, muzej in danes spet sakralni objekt; Modra mošeja iz 17. st.; dvorec otomanskih sultanov Topkapi, nekdaj rezidenca, danes muzej - zakladnica; hipodrom; cisterna - stari zbiralnik vode, ki preseneti prav vsakogar. Za zaključek možnost sprehoda do znamenite Kapali čaršije, z več kot 4.ooo trgovinicami. Zvečer možnost obiska restavracije na ladji z turško večerjo in bogatim programom (doplačilo): trebušne plesalke in folklora iz različnih delov Turčije.Nočitev v hotelu.

3. dan: CARIGRAD
Po zajtrku prosto. Sprehodite se do znamenite Kapali čaršije ali obiščite Egipčanski bazar – bazar začimb. Prosti dan namenite barantanju ob kavi ali čaju na bazarjih, obiščite Dolmabache palačo ali Prinčeve otoke. Z doplačilom je možen ogled azijske strani Carigrada, kjer ga je pisatelj Alfonse de Lamartine opisal z besedami: »Če bi mi kdo rekel, da izbiram zadnji pogled na svet, bi izbral Istanbul s hriba Çamlıca«, in ta njegov pogled si bomo pričarali tudi mi. Sledi ogled največje mošeje v Turčiji, povzpeli se boste na razgledno ploščad TV Radio Tover (doplčailo), ki ima 49 nadstropij, se zapeljali do Uskudarja in si ogledali ljubezensko zgodbo vklesano v kamenju arhitekta Sinana, postavljeno v čast princesi Mihrimah. Pot boste nadaljevali do vse bolj popularne četrti Kadikoya, nekoč zgodovinskega Kalcedona, danes pa kulturno središče Azijske strani. Za piko na i pa še sprehod po ulici Bagdat, eni najrazkošnejših ulic Istanbula, in čas za nakupovanje. Zvečer je z doplačilom možen ogled tradicionalne turške predstave, kjer bodo predstavljeni senzacionalni otomanski haremski plesi in očarljivi tradicionalni ter eksotični trebušni plesi. Nočitev v hotelu.

4. dan: CARIGRAD - LJUBLJANA
Po zajtrku bomo obiskali grško-židovski del Fener in Balat (doplačilo), , kjer se način življenja zadnjih 100 let ni spremenil. Občudovali bomo tradicionalne hiše, postrojene v vrsto in obarvane v neskončno paleto svetlih barv. Vsak domačin ve, kako očarljivi in edinstveni sta zgodovinsko bogati, svetovljanski soseski Balat in Fener. Sprehodili so bomo po ulicah Fenerja ter si ogledali grško pravoslavno cerkev in »rdečo šolo« - ta izjemna stavba iz rdeče opeke je ikona istanbulske arhitekture. Privoščili si bomo kavo v pristni kavarni ter se odpravili v središče Balata do majhnega trga Cifit, ki so mu Judje dali ime v osmanskem obdobju ter kjer se nahaja sinagoga Yanbol in očarljive vintage trgovinice. Še skok na razgledno točko Pier Lotti, kjer bomo občudovali prekrasen pogled na Zlati Rog ter spektakularni hrib pod nami, kjer so našli svoj počitek paše, sultani,.. Popoldan odhod na letališče in polet proti Ljubljani, kamor je predviden prihod v večernih urah.

Na obeh straneh Bosporja, ob morski ožini med Sredozemskim in Črnim morjem, se razprostira največje turško mesto – Istanbul. Istanbul je edina metropola na svetu, ki leži na dveh celinah. Mesto svojim obiskovalcem nudi veliko znamenitosti in zanimivosti. Nekatere izmed njih so: hipodrom, Modra mošeja (edina na svetu s šestimi minareti), palača Topkapi, Zlati rog in še veliko več.

Podrobnosti o ponudniku

Istanbul/Carigrad, mesto na robu Orienta

/ /
/ Istanbul
Turčija

Brezplačno tiskanje 1nadan kuponov
Svoj kupon lahko brezplačno stiskaš na eni izmed 150 Printbox lokacij.
Več o Printbox storitvi

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Nočitev: 7  |   Oseb: 1
Ciper

Počitnice z letalom iz Gradca na Ciper v apartmaje Anais Bay 3* z bazenom!

Turistično središče je od apartmajev oddaljeno približno 300 m, kjer se nahajajo tudi najbližji bari, restavracije in trgovine. Na voljo je zunanji bazen z ločenim delom za otroke.

Super cena
Nočitev: 7  |   Oseb: 1
Ciper

Počitnice z letalom iz Gradca na Ciper v hotel Anais Bay 3* z zunanjim bazenom!

Turistično središče je od hotela oddaljeno približno 300 m, kjer se nahajajo tudi najbližji bari, restavracije in trgovine. Na voljo je zunanji bazen z ločenim delom za otroke.

Super cena
Nočitev: 7  |   Oseb: 1
Mesto Kos, Kos, Grčija

Z letalom iz Ljubljane v hotel International 2* na otoku Kos v Grčiji z bazenom!

Preprost hotel International ima odlično lokacijo v mestu, kjer boste imeli vse pri roki, od plaže do trgovinic, barov in tavern.

Super cena
Nočitev: 7  |   Oseb: 1
Agios Nikitas, Lefkas, Grčija

Počitnice z letalom iz Ljubljane v hotel Agios Nikitas 3* na Lefkasu v Grčiji!

Hotel Agios Nikitas je družinsko voden hotel v stilu tradicionalne vasice, nahaja se na vzpetini in je obdan z zelenjem.

Super cena
Nočitev: 7  |   Oseb: 1
Makadi Bay, Hurgada, Egipt

Z letalom iz Ljubljane v all inclusive Grand Waterworld Makadi 4*+ v Hurgadi!

Hotel z vodnim parkom! Leži ob počasi padajoči peščeni plaži s promenado, pred hotelom pa boste našli tudi koralni greben.

Super cena
Nočitev: 7  |   Oseb: 1
Makadi Bay, Hurgada, Egipt

Počitnice z letalom iz Ljubljane v all inclusive Makadi Palace 4*+ v Hurgadi!

Hotel se lahko pohvali z 8000 m2 vodnih površin, številnimi restavracijami ter odlično lego neposredno ob koralnem grebenu.