Kaj so piškotki in čemu so namenjeni?

Razen nekaj specifičnih izjem praktično vse sodobne spletne strani uporabnikom lajšajo uporabniško izkušnjo s pomočjo piškotkov. Piškotki so drobne, večinoma precej tehnične informacije shranjene v obliki majhnih besedilnih datotek. Piškotki so danes del svetovnega spleta in kot taki temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev.

Ker si tudi na 1nadan.si vedno prizadevamo, da bi vam zagotovili najboljšo možno izkušnjo, naše spletne strani optimalno delujejo, če so piškotki omogočeni. Najlažje bo, če vzamemo konkreten primer uporabe piškotkov na 1nadan.si. Naša spletna stran si naprimer zapomni, da je vaš brskalnik nazadnje odprl ponudbe iz mesta Maribor in vam ne želimo tratiti časa s prikazovanjem ponudb iz Ljubljene, Celja in Kranja, saj vemo, da bi bilo to za vas popolnoma nesmiselno. Če boste s tem istim brskalnikom kmalu zopet pribrskali na naš portal, boste tako videli le ponudbe iz Maribora. To vam lahko ponudimo le z uporabo piškotkov. Obenem nam piškotki omogočajo odkrivanje in odpravljanje napak, zato je vaš ogled hitrejši in udobnejši. Preprosto rečeno, stran brez piškotkov je le delno uporabna.

Piškotki, ki jih uporabljamo na spletni strani 1nadan.si so:

  • selectedCity.1nadan.si - ta piškotek uporabljamo zato, da vam ne prikazujemo mesta, ki vas ne zanima. Naprimer, če ste obiskali Celjske ponudbe, potem vam skrijemo Mariborske ponudbe in vam s tem prikrajšamo mukotrpno prebijanje skozi nabor ponudb, ki vas ne zanima
  • remember.me.1nadan.si - piškotek uporabljamo, da vam ni potrebno vsakič znova vpisovati pristopnih podatkov, kadar izberete 'Zapomni si me' na prijavnem oknu. Vkolikor možnosti 'Zapomni si me' ne uporabite, se ta piškotek ne uporablja.
  • notificationSettings.1nadan.si - ta piškotek uporabljamo zato, da vam ne prikazujemo dvakrat enega in istega obvestila (gre za sistemska obvestila, naprimer, da vam bo potekel bonus, ipd.)
  • offers.visits.1nadan.si - piškotek se uporablja, da bi vam olajšali brskanje in vam med veliko količino raznovrstnih ponudb prve pokazali takšne, ki jih je vaš brskalnik večkrat odprl.
  • offers.statistics.1nadan.si - piškotek se uporablja za statistično štetje obiskov določene ponudbe na 1nadan.si, tako naprimer vemo da je bila ena ponudba obiskana 20000x, druga pa 500000x
  • cookieacceptance.1nadan.si - piškotek se uporablja za potrditev sprejema piškotkov spletne strani 1nadan.si, ki je postalo obvezno s sprejemom nove zakonodaje.
  • utma, utmb, utmc, utmz - to so funkcionalni piškotki spletnega pripomočka Google Analytics, ki spletnim stranem omogoča najrazličnejše statistične podatke o obiskanosti, prometu in podobno. Na podlagi teh statističnih podatkov naprimer vemo, da je se je pojavil določen nov brskalnik in lahko našo spletno stran prilagodimo tudi za novi brskalnik, ipd.

Kako najlažje onemogočiti piškotke?

Ne pozabite, da spletna stran v celoti deluje le, če so vsi piškotki omogočeni. Seveda pa se o shranjevanju piškotkov na vašem spletnem brskalniku odločite sami. Nastavitve za piškotke najlažje nadzirate in spreminjate s pomočjo nastavitev Vašega spletnega brskalnika. V svojem brskalniku lahko naprimer nastavite, da zavračate piškotke vseh spletnih strani. Seveda pa to pomeni, da boste le s težavo brskali po spletu, saj večina strani ne bo delovala kot je potrebno. Na priloženih povezavah lahko najdete navodila za delo s piškotki za svoj brskalnik:

Onemogočite piškotke na 1nadan.si

Naše spletne strani optimalno delujejo, če so piškotki omogočeni. Tako vas lahko prepoznamo ob ponovnem obisku naše strani, obenem pa nam piškotki omogočajo odkrivanje in odpravljanje napak, zato je vaš ogled hitrejši in še bolj oseben. V primeru, da se odločite za izklop nekaterih piškotkov, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene. Kljub temu pa velja, da tudi pri izklopu vseh piškotkov spletni brskalnik še vedno pridobiva nekatere informacije. Te informacije so potrebne za osnovno delovanje vsake spletne strani.

Če želite onemogočiti piškotke lahko to storite s klikom na sledečo povezavo - Onemogoči piškotke.

Omogočite piškotke na 1nadan.si

V kolikor želite piškotke omogočiti lahko to storite s klikom na sledečo povezavo - Omogoči piškotke.

V kolikor imate o piškotkih, ki jih uporabljamo na 1nadan.si kakršnokoli dodatno vprašanje Vam bom nanj z veseljem odgovorili - pišite nam na [email protected] ali pa nas pokličite preko telefona.

Ekipa 1nadan.si