BIO arganovo olje! - 50 % na 1x BIO arganovo olje (40 ml) po izbiri: iz nepraženih jederc (svetlo) za nego telesa ALI iz praženih jederc (temno) za dodatek k jedem!

Berbersko hladno stisnjeno rastlinsko olje - ekstra deviško arganovo olje iz biološko čiste pokrajine!

4,50€
    Kupi kupon
Vrednost:
9,00 €
-50%
Prihranek:
4,50 €
 
 

Arganovo drevo (Argania spinosa) je eno od redkih dreves, še živečih iz terciarne dobe. Raste samo v jugozahodnem delu Maroka. To sveto, divje drevo, visoko sedem do deset metrov, je zaradi svojih dobrih lastnosti pravi maroški čudež. Ne boji se suše in visokih temperatur do 50°C. Njegova življenjska doba je od 150-200 let. Če odmre, po sedmih letih lahko ponovno oživi. Zaradi svojega sistema močnih korenin učinkovito preprečuje erozije, vzdržuje rodovitnost tal in upočasnjuje širitev puščave.

Iz njegovih sadežev se s hladnim stiskanjem pridobiva arganovo olje – »pravo tekoče zlato« s tisoč in enim blagodejnim učinkom. 

Arganovo olje iz nepraženih jederc (40 ml)
Berbersko hladno stisnjeno rastlinsko olje, ekstra deviško arganovo olje iz biološko čiste pokrajine za dobro počutje, znižuje holesterol, pomaga pri delovanju jeter, prebave, učinkuje na hujšanje in deluje kot močan antioksidant. Zelo primerno je za nego obraza, lasišča ter za masažo. Olje se lepo vpija v kožo in ne pušča mastnega filma.

Arganovo olje iz praženih jederc (40 ml) Berbersko hladno stisnjeno rastlinsko olje, ekstra deviško arganovo olje iz biološko čiste pokrajine za dobro počutje, je dodatek k jedem, ko so že skuhane na sopari, pražene ali pripravljene na žaru, prelivih za solate in marinadah. Skupaj z medom in mandeljni je močan afrodiziak.

Leta 1998 je UNESCO proglasil arganovo drevo kot svetovno dediščino človeštva. Leta 2001 so domače institucije in tuji partnerji (med njimi tudi “Zemlja in Humanizem”) organizirali prvi festival arganovega drevesa. Na njem je bilo sprejetih več odločitev: dolgoročni razvoj teh nerazvitih berberskih pokrajin, varovanje okolja in zaščita Arganovega drevasa. Domačini Berberi uporabljajo Arganovo olje v vsakdanji prehrani in v tradicionalnem zdravilstvu. Če zajtrk pri Berberih je sestavljen iz doma pečenega kruha, ki ga lomijo in pomakajo v Arganovo olje in med. Njihova specialiteta je Amlou – Arganovo olje, pomešano z medom in mandeljni, kar daje energijo in moč (afrodiziak). V domači kuhinji ali v gastronomski restavraciji je Arganovo olje zelo bogat dodatek okusa in vitaminov. Olje se običajno dodaja jedem na koncu kuhanja za okus. V domači berberski tradicionalni lekarni je to najbolj plemenito in bogato olje tudi v vsakodnevni uporabi, tako za notranje kot za zunanje zdravljenje. Že dojenčke mažejo s tem oljem, da jih zaščitijo pred zunanjimi vplivi. Oljenje telesa je tudi starodavna ayurvedska indijska terapija za zdravljenje, ker daje telesu energijo in dobro počutje. Masaža z arganovim oljem mora biti blaga – učinkuje na hujšanje, čvrstost kože in sprostitev hrbta. To olje se lepo vpija v kožo in ne pušča mastnih sledi. Je eno od najpomembnejših olj za pomladitev kože in blaži razne kožne bolezni. Visoka vsebnost vitamina E (dvakrat več kot v oljčnem olju) deluje kot močan antioksidant. E vitamin je pomemben tudi za razvoj in vzdrževanje funkcij živčnega in mišičnega sistema.

Arganovo olje vsebuje več kot 80% mono in polinenasičenih maščobnih kislin, ki dobro delujejo pri revmatskih in kardiovaskularnih obolenjih, nevtralizirajo proste radikale in ščitijo vezivna tkiva, spodbujajo in aktivirajo kisik v celicah, izboljšujejo možganske zmogljivosti in pozitivno delujejo na jetra in prebavo. Visoka vsebnost linolenske kisline pomaga pri uravnavanju holesterola v krvi. Raziskave so pokazale, da 16 g (2 veliki žlici) arganovega olja zagotavlja celodnevno potrebo esencialne linolenske kisline. Za en liter olja je potrebno približno šestnajst ur ročnega dela in okrog 40 kg sadežev. Ker so oreščki zelo trdi, jih berberske žene še vedno trejo ročno s kamni. Oreščki imajo po tri jedrca in iz svežih jedrc ali rahlo praženih, se hladno stiska to hranljivo olje, ki ga izjemno priporočamo.

Ne spreglej ostalih super ponudb

-50%

CBD kapljice 5% 1+1 gratis, prehransko dopolnilo

Pri tej ponudbi lahko izberete tudi druge opcije, preverite med dodatnimi možnostmi!

-73%

Komplet 8 nastavkov (glave) za zobne ščetke Philips Sonicare

V tej ponudbi so na voljo tudi druge opcije, preverite med dodatnimi možnostmi! Ob hkratnem nakupu 2 kuponov prejmete 4 nastavke GRATIS!

-50%

Vsestransko uporabno OptiMag magnezijevo olje (250 ml)

Izjemna pomoč v primeru luskavice, sindroma nemirnih nog, krčnih žil na nogah, krčev ter bolečin v mišicah, utrujenosti, izčrpanosti, migren, osteoporoze, nespečnosti, visokega krvnega pritiska, težav s presnovo sladkorja itd.!

-62%
NOVO

Prekrasen par uhanov s kristali Swarovski®

Nakit je nealergen in primeren za vsakogar!