- 67 % na poletni QiGong tečaj v parku poleg Fužinskega gradu! Plačajte 19,80 € za ravnotežje telesa in duha, v vrednosti 60 €.

Ponudba vsebuje: 15-dnevni poletni QiGong tečaj (set vaj Ba Duan Jin), ki bo potekal od 17. 8. do 31. 8. 2013 v parku poleg Fužinskega gradu.

19,80€
    Kupi kupon
Vrednost:
60,00 €
-67%
Prihranek:
40,20 €
 
 

Qi Gong je kitajska beseda, ki se izgovarja "Či Gon" in je sestavljena iz besede Qi (energija) in besede Gong, ki pomeni aktivnost, delo, ki poizkuša kultivirati. Qi Gong je starodavni kitajski sistem vadbe in meditacije, ki omogoča umski in duhovni mir, izboljša športne performanse, vzdržuje zdravje, dobro počutje in omogoča dolgo življenje. V osnovi je to duhovna disciplina, ki svoje znanje in navdih črpa od Kitajskih shamanov, taoistov, budistov, kjer iščejo harmonijo in mir v objemu narave.
Na poletnem tečaju se boste naučili starodavni set vaj "Ba Duan Jin". Tečaj bo potekal vsak dan (17. 8. do 31. 8. 2013) ob 18. uri v parku poleg Fužinskega gradu (na naslovu Pot na Fužine 2). V primeru slabega vremena bo vadba potekala v dvorani plesne šole Vija-Vaja (Dolenjska 43).  Če nimate  časa, da bi se tečaja udeležili vseh 15 dni, naj vas to ne odvrne od vpisa, saj je tečaj zasnovan tako, da lahko brez težav spustite nekaj vaj.

Ba Duan Jin je set Qi Gong vaj, čigar izvor sega v obdobje starodavne Kitajske. Ba Duan Jin pogosto srečamo tudi pod drugim imenom - osem brokatnih vaj. Ba Duan Jin bi lahko opisali kot kombinacijo konfucianizma, budizma in taoizma, tradicionalne kitajske medicine in dolge tradicije modrosti. Ba Duan Jin sestoji iz osmih gibov, ki so relativno enostavni in jih lahko vadimo kjerkoli in kadarkoli. Vaje si zelo hitro zapomnimo, hitro naučimo in enostavno vadimo. Metoda treninga je fleksibilna, lahko je hitra ali počasna, vadijo pa lahko ljudje vseh starostnih skupin. Ker je Ba Duan Jin osnovan na teorijah in praksah kitajske medicine, konfucianizma, budizma in taoizma, so njegovi učinki zelo koristni, tako za zdravje kot tudi za splošno počutje.
Beseda "Ba" in Ba Duan Jin dobesedno pomeni osem, kar se nanaša na dejstvo, da je sestavljen iz osmih gibov. "Duan" pomeni, da se lahko pozitivne učinke Ba Duan Jin vadbe doseže skozi kontinuirano vadbo vsakega giba. "Jin" pomeni svilo in  tako je Ba Duan Jin  na nek način podoben razkošju svile.  V starodavni Kitajski se je Ba Duan Jin uveljavil kot ena najbolj popularnih tehnik zaradi svoje enostavne in elegantne narave. Gibi tečejo tekoče kot svila.
Ba Duan Jin  regulira in harmonizira Qi, okrepi tetive in  okrepi kosti. Z redno vadbo Ba Duan Jin Qi Gonga-a bo posameznik okrepil zdravje, kultiviral duha in dosegel dolgoživost. Glavna naloga prvih dveh vaj v Ba Duan Jin vadbi je spodbujanje (dviganje, spuščanje, vhod in izhod) Qi-ja, za izboljšanje ravnotežja med Jin in Jang energijo v telesu. Kroženje Qi-ja v telesu je ključnega pomena za preprečevanje bolezni. Po tradicionalni kitajski medicini je veliko lažje preprečiti nastanek bolezni, kot jo ozdraviti. Tretja, četrta, peta in šesta vaja so v osnovi namenjene reguliranju telesa in Qi-ja. Ti gibi bodo pomagali zdraviti notranje in zunanje poškodbe v telesu, prav tako pa bodo regulirali notranje zdravje z uravnoteženjem  hladne in tople energije, Jin in Jang. Ti gibi prav tako odpravljajo bolečine, ki so nastale zaradi kroničnih bolezni. Namen tretje četrte, pete in šeste vaje je pospeševanje zdravljenja telesa. Sedma in osma vaja predstavljajo močne gibe, ki regulirajo pretok Qi-ja v DanTain-u.

Po teoriji kitajske medicine je pokazatelj dobrega zdravja enost in ravnotežje telesa in duha. Ravnotežje telesa in duha je tisto kar moremo doseči, da ostanemo oz. postanemo zdravi. Z vadbo Ba Duan Jin boste umirili svoje dihanje in s tem tudi vaš živčni sistem, okrepili mišice in kite, ojačali kosti in dosegli enost telesa in uma. Ti trije elementi so med seboj tesno povezani in odvisni eden od drugega. Qi (dihanje), telo (forma) in duh (srce) skupaj tvorijo organsko celoto.  Zato, da smo zdravi, moramo trenirati svoje telo, um  in dihati v harmoniji. To enost skušamo  doseči,ko vadimo QiGong.

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Oseb: 1
Gardaland,Italija

Vstopnica za nepozabni Gardaland

NOVA ATRAKCIJA WOLF LEGEND!

Uživajte v domišljijskih, pustolovskih in adrenalinskih izkušnjah za vse starosti! Ne spreglejte vseh možnosti obiska zabaviščnega parka Gardaland in akvarija Sea Life med dodatnimi možnostmi ponudbe.

-63%
Oseb: 1
Šmartno pri Slovenj Gradcu, Slovenija

Vstopnica za NOVI ADRENALINSKI PARK KOPE z malico

VKLJUČENA OKUSNA MALICA!

7 postaj na 20.000 m2! Popolna adrenalinska pustolovščina za ljudi vseh starosti in spretnostnih ravni! Ne spreglejte vseh opcij vstopnic med dodatnimi možnostmi ponudbe!

-50%
Oseb: 1
Maribor ali Ljubljana, Slovenija

Botox - za mladosten videz, brez gubic!

Mladosten videz kože okoli oči in na čelu!

Super cena
Oseb: 1
NOVO Ljubljna, Slovenija

Odlična pedikura pri Pedikura Sari v salonu Umetnost lepote v Ljubljani

V tej ponudbi so na voljo tudi druge opcije, preverite med dodatnimi možnostmi!

Super cena
Oseb: 1
NOVO Ljubljana, Slovenija

Temeljito čiščenje vozila, pranje podvozja in voskanje

Prepustite pranje vozila pravim strokovnjakom!

Super cena
Oseb: 1
NOVO Ljubljana, Slovenija

Prestižni diamantni piling v centru Spa Organic

GRATIS: refleksna masaža dlani, čaj, strokovno individualno svetovanje, svetovanje o preparatih za domačo nego kože, strokovni pregled kože, nežen make-up s certificirano organsko dekorativno kozmetiko! Pri tej ponudbi lahko izberete tudi druge opcije, preverite med dodatnimi možnostmi!