- Izdelki (139)
- Novo
- Ne spreglej
- Fotoknjiga
- Koledarji
- Knjige in revije
- Vzmetnice
- Prehranska dopolnila / superživila
- Izdelki za lepoto in zdravje
- Hujšanje
- Ženska moda
- Moška moda
- Nakit in ure
- Igrače in izdelki za otroke
- Kondomi in erotični pripomočki
- Tehnika
- Dom avto in vrt
- Izdelki za šport in prosti čas
-
Prikaži vse iz kategorije:
- Darila za rojstni dan
Poskrbite za vnos kvalitetnih beljakovin v telo! - 50 % na 2x Green protein (2x 400 g), odličen dodatek različnim napitkom, ki vsebuje tako konopljine proteine kot tudi veliko v vodi topnih vlaknin in esencialne maščobne kisline!
Green protein je slovenski izdelek!
Green protein je odličen kot dodatek v raznih napitkih, saj poleg beljakovin vsebuje precej vlaknin, ki pozitivno vplivajo na delovanje prebave. Prav dodatek vlaknin naredi ta izdelek poseben in še toliko bolj zanimiv.
Prehranska vlaknina ima zelo pomembno vlogo pri uravnavanju delovana črevesja in preprečevanju nekaterih želodčno-črevesnih simptomov kot je na primer zaprtje, ki negativno vpliva na kakovost življenja ljudi in lahko celo povzroči divertikulozo. Vlaknina je tista, ki najbolj vpliva na čas pasaže hrane skozi prebavila in izločanje toksičnih snovi, vendar pa ne gre vse vlaknine metati v isti koš.
V grobem ločimo dve vrsti vlaknine: topno in netopno vlaknino, ki imata v prebavilih različno funkcijo. Med netopno prehransko vlaknino uvrščamo vlaknino, ki je prebavni encimi ne morejo razgraditi in se nerazgrajena izloča z blatom. Glavni predstavniki netopne vlaknine so lignin, celuloza, hemiceluloze, kutin in rastlinski voski, ki so med živili najbolj prisotni v žitnih otrobih, stročnicah, luščinah semen in zelenjavi.
Netopna vlaknina poveča maso blata, poveča vsebnost vode v blatu, podaljša čas pasaže skozi prebavila, manj vplivna na prebavljivost in dinamiko prebave hranil iz drugih živil in je razmeroma odporna na mikrobno razgradnjo.
Med topno prehransko vlaknino pa spadajo snovi, ki delno ali v celoti fermentirajo v debelem črevesu. Predstavniki so pektin, beta-glukani, oligosaharidi in polisaharidne gume, ki jih najdem predvsem v ovsu, ječmenu, stročnicah, sadju in zelenjavi. Topna vlaknina poveča viskoznost črevesne vsebine s čemer se upočasni absorpcija nekaterih hranil, zmanjša absorpcija lipidov in žolčnih kislin, zmanjša koncentracija LDL holesterola v plazmi, ima velik vpliv na prebavljivost in dinamiko prebave drugih živil in je relativno dovzetna za mikrobno razgradnjo.
Ugodni učinki mešane vlaknine pa niso omejeni le na prebavni trakt. Vlaknina s svojim delovanjem v prebavnem traktu posredno vpliva na uravnavanje telesne teže (zmanjšanje občutka lakote, zmanjšanje absorpcijo lipidov) ter zmanjšanje rizika nastanka srčno-žilnih bolezni (znižanje holesterola v krvi) in diabetesa tipa 2 (upočasnjeno sproščanje ogljikovih hidratov v kri).
Celo seme konoplje vsebuje približno 35 % vlaknine (32 % netopne in 3 % topne vlaknine), medtem ko proizvod Green Protein ob 35 % beljakovin vsebuje kar 43 % vlaknine (39 % netopne in 4 % topne vlaknine).
Nasvet za uporabo:
S 30 g Green proteina z visoko vsebnostjo vlaknine tako zaužijete 13 g vlaknine (večinoma netopne), s čimer pokrijete polovico dnevnih potreb po vlaknini (25 g/dan, priporočila Evropske agencije za varno hrano, EFSA).
Ne pozabimo, da je najbolj priporočljiv vnos obeh vrst vlaknine, zato moramo pri uporabi Green proteina poskrbeti tudi za vnos topne vlaknine. To lahko storimo že tako, da Green protein primešamo sadnemu smutiju, dodamo ovsenim kosmičem ali pa vir topne vlaknine zaužijemo ločeno z drugimi obroki. Vendar pa z vlaknino ne velja pretiravati. Kot pri drugih hranilih ima tudi prekomerno uživanje vlaknine nezaželene posledice kot je pomanjkanje nekaterih hranil, draženje črevesne sluznice, napenjanje. Ne pozabimo, da je ob uživanju večjih količin vlaknine potrebno popiti dovolj vode, saj vlaknina veže vodo, kar lahko ob premajhni količini popite vode, privede do zaprtja. Američani imajo postavljeno tudi zgornjo mejo uživanja vlaknine, in sicer 35 g/dan.
Green protein vsebuje kar 18 ključnih aminokislin od česar jih 10 sodi v kategorijo esencialnih. Esencialne maščobne kisline, Omega 3 in Omega 6 so v biokemičnem optimalnem razmerju 3:1, kar je naravnost idealno za človeško prehrano.
Esencialne maščobne kisline v konoplji
Zanimivo je dejstvo, da so esencialne maščobne kisline za delovanje človeškega organizma pomembnejše od večine vitaminov! Drugo zanimivo dejstvo je, da jih lahko v telo vnesemo samo s pravilno prehrano - telo jih ne more proizvajati samo. In, tretje zanimivo dejstvo - v sodobni prehrani jih primanjkuje.
Proizvajalec: Surfpak
Poreklo: Slovenija
Pakiranje: 400 g
Ne spreglej ostalih super ponudb
Personaliziran stenski koledar (format A3) z vašimi fotografijami za 2025!
Darilo, ki bo aktualno skozi vse leto! NOVOST - oblikovanje brez omejitev!
Personaliziran stenski koledar za leto 2025
Odlična ideja za darilo! Pri tej ponudbi lahko izberete tudi druge opcije, preverite med dodatnimi možnostmi!
Personaliziran A4 koledar z vašimi slikami (13 listov)
Poštnina GRATIS - ob hkratnem naročilu vsaj 4 koledarjev! Najlepši spomini si zaslužijo posebno mesto!
Personaliziran A3 koledar z vašimi slikami (13 listov)
Pri tej ponudbi lahko izberete tudi druge opcije, preverite med dodatnimi možnostmi! Poštnina GRATIS - ob hkratnem naročilu vsaj 4 koledarjev! Najlepši spomini si zaslužijo posebno mesto!
Komplet 8 kompatibilnih nastavkov za brivnike Gillette Venus
V tej ponudbi so na voljo tudi druge opcije, preverite med dodatnimi možnostmi!
Električni masažni aparat proti celulitu 5 v 1
V tej ponudbi so na voljo tudi drugi izdelki - ne spreglejte vseh med dodatnimi možnostmi!