Lahko kupujete! Aktivne so sledeče ponudbe:

Super cena
Nočitev: 1  |   Oseb: 1
Cinque terre, Parma, Mantova, Italija

Pet dežel (Cinque Terre), Parma in Mantova - 2-dnevni izlet z goHolidays!

TERMINI ZAGOTOVLJENI!

NA VOLJO PROSTA MESTA! Slikovite ribiške vasice petih dežel!

Super cena
Oseb: 1
Günzburg (Legoland), Nemčija

Organiziran izlet v pravljični Legoland z goHolidays

ODHODI ZAGOTOVLJENI!

Zabava na več kot 50 različnih atrakcijah! Ne spreglejte vseh opcij med dodatnimi možnostmi ponudbe! NA VOLJO ŠE PROSTA MESTA!

Super cena
Nočitev: 1  |   Oseb: 1
San Marino, Italija

San Marino, Rimini & Bologna z goHolidays!

VSI TERMINI ZAGOTOVLJENI!

Pobeg v prelepe kraje z bogato kulturno dediščino in odlično kulinariko.

Super cena
Oseb: 1
Verona in Gardsko jezero, Italija

Romantična Verona in mesteca ob Gardskem jezeru z goHolidays

ODHODI ZAGOTOVLJENI!

Ne spreglejte vseh odhodnih mest med dodatnimi možnostmi ponudbe! 5 € popusta za otroke do 18. leta pri plačilu prijavnine!

Super cena
Nočitev: 1  |   Oseb: 1
Južna Češka

Unescova mesta in gradovi južne Češke z goHolidays!

NA VOLJO PROSTA MESTA ZA 1.5.!

Nepozaben izlet po starih mestih južne Češke! 5 € popusta za otroke do 18. leta pri plačilu prijavnine!

Super cena
Oseb: 1
Dunaj, Avstrija

Cesarski Dunaj + možnost obiska ZOO z goHolidays!

ZAGOTOVLJENI ODHODI!

Otroci do 18. leta 5 € popusta pri plačilu prijavnine!

Super cena
Nočitev: 1  |   Oseb: 1
Praga, Češka

Vikend v zlati Pragi! 2-dnevni avtobusni izlet z goHolidays

ZAGOTOVLJENI ODHODI!

Začutite svetovljanski utrip in občudujte sijajno gotsko arhitekturo!

Super cena
Oseb: 1
Budimpešta, Madžarska

Izlet v Budimpešto z goHolidays + možnost vožnje z ladjico in obiska ZOO-ja

NA VOLJO PROSTA MESTA ZA 27.4.

Nepozabni obisk lepotice ob Donavi!

Super cena
Nočitev: 1  |   Oseb: 1
Sarajevo, Jajce, Banja Luka, BIH

2-dnevni organizran izlet v Sarajevo in bisere Bosne z goHolidays!

Odhodi iz Ljubljane, Maribora, Celja in Ptuja!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 1
Krakov, Poljska

Avtobusni izlet v zloglasni Auschwitz in kraljevi Krakov z goHolidays

ODHOD ZAGOTOVLJEN!

5 € popusta za otroke do 18. leta pri plačilu prijavnine! NA VOLJO ŠE PROSTA MESTA!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 1
Praga, Češka

Zlata Praga! 3-dnevni avtobusni izlet z goHolidays

Začutite svetovljanski utrip in občudujte sijajno gotsko arhitekturo!

SUPER CENA za 3-dnevni organiziran izlet v PRAGO in BISERE ČEŠKE (PRAGA, KARLOVY VARY, KUTNA HORA, STEKLARNA MOSER) z goHolidays: prevoz s turističnim avtobusom (iz LJ, MB ali CE) + 2x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* + zunanji ogledi + turistično spremljanje po programu!

ODHOD ZAGOTOVLJEN! Začutite svetovljanski utrip in občudujte sijajno gotsko arhitekturo!

goHolidays: 3-dnevni izlet v Prago in bisere Češko
goHolidays: 3-dnevni izlet v Prago in bisere Češko
goHolidays: 3-dnevni izlet v Prago in bisere Češko
goHolidays: 3-dnevni izlet v Prago in bisere Češko
goHolidays: 3-dnevni izlet v Prago in bisere Češko
179,90€
    Kupi kupon
Super cena
 
 
Ponudba zaključena

PRAGA IN BISERI ČEŠKE

Obiščite nekatere bisere Češke – dežele v srcu Evrope. Naj vas navduši nepozabna arhitektura Zlate Prage in Kutne Hore. Mogočne palače in cerkve kot sta Sveta Barbara v Kutni Hori in Vidova katedrala na praških Hradčani navdušita še tako zahtevne obiskovalce. Spoznajte slavno češko pivce, vzdušje pravih Čeških pivnic in znameniti češki golaž ali kračo. Zgodbe o dobrem vojaku Švejku in našem mojstru Plečniku tradicionalno navdušijo. Karlovi Vari navdušujejo z mogočno arhitekturo in bogato zgodovino ter široko turistično ponudbo.

Prvi dan
Odhod iz Slovenije v jutranjih urah. Vožnja po Avstriji mimo Dunaja, Brna do našega prvega bisera – starodavnega mesta Kutna Hora. Prihod v dopoldanskem času. Mesto je bilo nekoč evropska prestolnica srebra. O nekdanji moči mesta ter bogastvu in blišču njenih meščanov še danes priča Katedrala Sv. Barbare, ki velja za najpomembnejši gotski sakralni spomenik na Češkem, poleg praške Vidove katedrale. Sprehodili se bomo mimo rojstne hiše avtorja češke himne, Jezuitskega samostana, kjer so postavili sprehajališče, ki naj bi po estetiki kipov konkuriralo danes veliko bolj slavnemu Karlovemu mostu. V predmestju Kutne hore bomo pokukali še v podzemlje cerkve v Sedlecu, kjer so notranjo opremo naredili kar iz kosti umrlih. Cerkvica velja za eno bolj bizarnih umetnin srednje Evrope. Seveda boste imeli čas za samostojne sprehode, prvi češki »gulaš« in pivce, kavico ali sladoled. Okrepčani krenemo proti češki metropoli – vedno zlati Pragi. Po kakšni urci vožnje prispemo in se namestimo v hotelu.

Pozno popoldne se odpravimo na sprehod po zgodovinskem središču mesta. Srednjeveški center mesta je eden najlepših primerov gotske arhitekture na svetu. Od mogočnega Vaclavovega trga se bomo po zaviti Melnantrichovi ulici odpravili do Staromestnega trga z zaščitnim znakom mesta – spomenikom Janu Husu, zanimivo Tynsko cerkvijo in slavno Astronomsko uro. Če bo priložnost bomo spremljali slavni ples smrti on polni ur in nadaljevali po znameniti Karlovi ulici do še bolj znamenitega Karlovega mosta. Sprehod po mostu in panorama na veličastne Hradčane na drugi strani reke Vltave. Sledi prosti čas za večerjo, lastne sprehode. Vrnitev v hotel in nočitev.

Drugi dan
Drug dan vam ponujamo možnost, da se v naši družbi odpravite do naslednjega bisera Češke – znamenitega mesteca Karlovy Vary. Karlovy Vary je slikovito mesto, znano po svojih termalnih vrelcih in zdravilnih mineralnih izvirih. Nahaja se v zahodni Češki, približno 120 kilometrov od Prage. To čudovito mesto, ki se nahaja v slikovitem dolini, je ena izmed najbolj priljubljenih turističnih destinacij v Češki republiki. Mesto je znano po elegantni arhitekturi iz konca 19. stoletja, ko je veljalo za najbolj luksuzno letovišče v Srednji Evropi. Številne elegantne palače, starodavne ulice in trgi ustvarjajo nepozabno atmosfero. Slavni izviri mineralne vode omogočajo pokušanje mineralne vode. V mestu lahko obiščete slavno steklarno Moser in destilerijo Becherovke – znamenite češke grenčice. Po ogledu mesta bo seveda na voljo tudi prosti čas za obiske preštevilnih restavracij, barov in pivnic. Mesto se ponaša z zanimovo in raznoliko kulinarično ponudbo. Popoldne se vračamo v Prago.

Zvečer imate možnost doživetja vzdušja pravih Čeških pivnic. V naši družbi lahko obiščete eno najbolj znanih – U Fleku, kjer je slavni Jaroslav Hašek napisal nepozabne Dogodivščine dobrega vojaka Švejka. Nočitev, če ostane kaj časa.

Tretji dan
Po zajtrku vam ponujamo, da Prago spoznate še z druge perspektive. Vabimo Vas na 1 urno panoramsko vožnjo z ladjico po Vltavi (doplačilo). Med vožnjo se Vam bodo ponudile najboljše lokacije za fotografije Karlovega mostu in kraljevega gradu Hradčani.

Nekaj prostega časa za sprehod po Pariški ulici do glavnega ali skok do slikovite židovske četrti.

Opoldne vam ponujamo še ogled Praškega gradu Hradčani (doplačilo). Sprehodili se bomo po vseh dvoriščih, opazovali menjavo straže, videli predsedniško palačo, vstopili v osrednjo češko cerkev sv. Vida, ki je prava gotska mojstrovina in se čudili pravljični Zlati ulički – v eni izmed tamkajšnjih hišic, je svoja dela nekaj časa ustvarjal tudi veliki pisatelj Franz Kafka. Pečat je gradu pustil tudi naš veliki mojster Jože Plečnik.

Popoldne bomo Prago zapustili, se podali na pot proti domu, kamor bomo prispeli kakšno urco po polnoči.