SUPER CENA za nepozaben 3-dnevni oddih za do 4 osebe v prenovljenem kompleksu Goričko resort "Goričke iže": 2x nočitev v Indašnji ali Velbani iži + pijača dobrodošlice + uporaba zunanjega bazena + posteljnina in brisače + končno čiščenje + wi-fi in parkirno mesto!

Vrednost kupona je 10 €. Razliko 279 € do polne cene (289 €) plačate direktno ponudniku. Plačilo pri ponudniku je možno tudi s turističnim bonom! Ne spreglejte vseh opcij bivanja med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Goričke iže, Križevci: luksuzne družinske počitnice
Goričke iže, Križevci: luksuzne družinske počitnice
Goričke iže, Križevci: luksuzne družinske počitnice
Goričke iže, Križevci: luksuzne družinske počitnice
10,00€
    Kupi kupon
? Kaj to pomeni? Plačilo pri ponudniku:
279,00 €
Super cena
 
 
Ponudba zaključena

Sredi Krajinskega parka Goričko, v Križevcih v Prekmurju, stojijta prelepi gorički hiši: INDAŠNJA in VELBANA. Navdih zanje je bil način gradnje "kot nekoč", obnova z naravnimi materiali, ter KONOPLJINA IŽA, ki je novogradnja zgrajena iz KONOPLJE.

Hiše so vse v neposredni naravi, med gozdovi. Če zelo pozorno poslušate se slišijo veverice, ki plezajo po drevesih.Hiške so vsekakor primerne za vse, ki želijo pobegniti realnosti v svet miru, lepote in prelepe narave. Hiške Vam ponujajo pogled na vrt, zelenje, pokrajino, gozd, gore, podeželje, odprti pogled. Hiške so edinstvene. Zgrajene so bile z veliko ljubezni, truda in potrpljenja.  
Čakajo prav na vas, da se v unikatnem notranjem ambientu sprostite, zaplavate v bazeni v poletnih mesecih ter izkusite finsko savno v obnovljenem hrastovem sodu, ki je malo prej služil žlahtni vinski kapljici.

Indašnja iža je hiška, ki bo v vas prebudila nekaj več.​


indašnji – nekdanji
inda – nekoč 

Tradicionalna prekmurska hiša je bila obnovljena v z naravnimi materiali, ki so jih naši predniki uporabljali nekoč. Dodali smo ji talno ogrevanje in lončeno peč, ki skupaj poleg izjemno naravne mikroklime v notranjosti , predstavljata dodatno udobje in kvaliteto bivanja. 
Hiša je pomemben spomenik stare ljudske arhitekture. Ima tudi streho iz trstike, tako kot je bila zgrajena pred približno 100 leti. Hiša je primerna za 8 ljudi, saj sta na podstrešju še dve ležišči –  zakonska postelja. V lončeni peči lahko preizkusite vaše sposobnosti kurjenja na drva in potem uživate na pogledu na ogenj ter prijetno toploto, ki  jo izžareva.  Hiša ima popolno opremljeno kuhinjo, unikatno kopalnico z tušem, dnevno sobo, ki vsebuje avtentično starinsko pohištvo, kot tudi spalnica z eno zakonsko posteljo ter eno enojno posteljo. 
Zunaj hiške v neposredni bližini vas čakata tudi savna in jacuzzi. Za naše goste je na voljo tudi bazen, ki Vam je na voljo v poletnih mesecih. Savna je bila narejena iz starega hrastovega vinskega soda in je bila po meri preurejena. Savna ima tudi raznobarvno osvetlitev, ki se nastavlja z daljincem. Jacuzzi pa vas pričakuje z vodno masažo ter osvetlitvijo, ki vas ob večerih  v neposredni bližini gozda , popelje v popolno sprostitev. 
Indašnja hiša je res nekaj posebnega ter unikatnega. Sigurno vas ne bo razočarala.


Velbana iža je hiška, ki kar kliče po ljubezni, družini, zabavi, počitku.
velb -a m obok
velban -a -u prid. obokan, navadno strop

V velbani hiški se preteklost sreča z moderno sedanjostjo. Hiška leži na sredini kompleksa, pred njo pa je plavalni bazen. Zgrajena je iz opečnih zidakov, ki so bili še ročno narejeni ter izolirana z naravnimi materiali. Svetlobo smo v hišo spustili skozi velika lesena okna ter odprtostjo proti vzhodu. Dodali smo lončeno krušno peč, ki ima vidno kurišče iz kuhinje in dnevne sobe. Sicer pa se hiša greje na toplotno črpalko, ki greje tla.
Hiša ponuja spalnico z rustikalnim pohištvom, kopalnico z banjo, kuhinjo z unikatnim delovnim pultom, dnevno sobo z velbanim stropom ter veliko teraso z pogledom na  bazen. V spalnici je tudi postelja za manjše otroke. Dnevna soba je opremljena z raztegljivo zofo, preprogo, pred katero lahko v zimskih mesecih sedite in se grejete z pogledom na ogenj iz peči.
Dnevna soba je tudi jedilnica, kjer je na voljo miza z šestimi stoli. Ponuja vhod iz hiše na veliko teraso, ki ponuja dva dvoseda ter mizico za popolno doživetje celotne hiše.