Sprostitev v neokrnjeni naravi! Super cena za 3-dnevni oddih za 2 osebi na turistični kmetiji Šenkova domačija na Jezerskem: 2x nočitev v dvoposteljni sobi s polpenzinom + brezplačen najem tekaške opreme za 2 uri + možnost koriščenja savne za 2 uri + brezplačno parkirišče!

Kjer zgodovina zaživi v sedanjosti.

Popoln oddih na turisticni kmetiji Šenkova domacija
Popoln oddih na turisticni kmetiji Šenkova domacija
Popoln oddih na turisticni kmetiji Šenkova domacija
Popoln oddih na turisticni kmetiji Šenkova domacija
Popoln oddih na turisticni kmetiji Šenkova domacija
159,00€
    Kupi kupon
Super cena
 
 

Turistična kmetija Šenkova domačija
Kjer zgodovina zaživi v sedanjosti.

Šenkova domačija je s svojo gručasto postavitvijo osmih, z leseno kritino kritih stavb, neponovljiv biser alpske arhitekture, ki so ga predniki osnovali pred več kot 500 leti. Glavna hiša se domnevno ponaša z letnico 1517 in naselbina je nastala po odteku velikega jezera v 14. stoletju. Z ljubeznijo do dediščine prednikov je domačija ohranila svojo prvotno podobo, hiša pa je s svojo, za ta prostor, netipično mogočnostjo zavarovana kot kulturni spomenik državnega pomena in s tem podvržena strogemu varovanju. Zavedajo se njene neprecenljive vrednosti, zato jo z veseljem ohranjajo in delijo njeno bogato zgodovino z drugimi.

Na Šenkovi domačiji nudijo nastanitev v dveh obnovljenih stavbah; v glavni hiši na domačiji, ki jo imenujejo stara hiša in v manjši, preužitkarski hiši. V obeh je skupaj 11 enot in 30 ležišč. Nudijo različno velike apartmaje in sobe, poleg tega pa je na kmetiji v poletnem času možno tudi kampirati.

Aktivnosti in dogodki na Šenkovi domačiji
Na Šenkovi domačiji poleg prenočevanja nudijo prostor za organizacijo dogodkov za zaključene skupine, ki si zaželijo sprostitve v neokrnjeni naravi ob aktivnostih, ki jih nudi okolje kmetije pod mogočnim ostenjem dvatisočakov Kamniško-Savinjskih Alp.
Organizirajo družinska praznovanja, obletnice in poroke. Po predhodnem dogovoru organizirajo celotni dogodek po vaši želji ali pa nudijo le najem prostora.
Na kmetiji si lahko ogledate živali slovenskih avtohtonih pasem ter v poletnem času ob četrtkih popoldan poskusite splesti volno na starem kolovratu. Poleti si je možno izposoditi tudi gorsko kolo in se z njim popeljati po jezerskih cestah in poteh.
Za popestritev dogajanja se lahko pomerite tudi v kmečkih igrah in raznih drugih športnih aktivnostih: namiznem tenisu ali badmintonu, lahko streljate z lokom ali igrate odbojko na travi.
V zimskem času nudijo izposojo tekaške opreme, saj kmetijo obkrožajo vzorno urejene tekaške proge. Kar 15 kilometrov lahko naredite v enem krogu in se na tekaških smučeh podate v osrčje Ravenske kočne.
Zvečer se lahko pogrejete v infrardeči ali finski savni ali se prepustite spretnim rokam maserja in se pripravite na nove pohodniške izzive.

Kulinarika
Na Šenkovi domačiji si prizadevajo ohranjati stare domače jedi, ki so jih kuhale naše babice in so neločljivo povezane z življenjem na kmetiji, praznovanji in spremembami letnih časov. Kulinariko prilagajajo tudi željam gostov in poskušajo starim jedem vdihniti nov pomen.
Večino sestavin za jedilnike pridelajo in vzgojijo na kmetiji ali kupijo na sosednjih kmetijah. Na Jezerskem ne pridelujejo žitaric, zato žitarice dobijo na kmetijah v dolini, kjer so razmere za pridelavo ugodnejše.

Ponudba je del kategorij: Apartmaji | Hoteli | Hoteli Slovenija |

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Rezerviranih 58
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Portorož, Slovenija

Popoln jesenski oddih za 2 v Lifeclass hotelih 4*

Vrednost kupona je 33 €. Razliko 187 € do polne cene (220 €) plačate direktno ponudniku. Plačilo pri ponudniku je možno tudi s turističnim bonom! Ne spreglejte vseh terminov bivanja med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Super cena
Rezerviranih 31
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Kranjska Gora, Slovenija

Sanjski oddih v Best Western Hotelu 4* v Kranjski Gori

Popoln oddih v idilični Kranjski Gori! V tej ponudbi so na voljo tudi drugi aranžmaji - ne spreglejte vseh med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Super cena
Rezerviranih 48
Nočitev: 3  |   Oseb: 2
Čatež, Slovenija

4-dnevni paket z zajtrkom in kopanjem v Hotelu Terme 4*

Vrednost kupona, s katerim si zagotovite rezervacijo in GRATIS PIZZO je 0 €. Polno vrednost aranžmaja, 348 €, plačate direktno ponudniku. Plačilo pri ponudniku je možno tudi s turističnim bonom.

Super cena
Rezerviranih 5
Nočitev: 2  |   Oseb: 5
NOVO Velika Planina, Slovenija

3-dnevni oddih v luksuzni koči na Veliki Planini

Zagotovite si popolne jesenske počitnice v neokrnjeni naravi idilične Velike Planine vse do 16. 12. 2020!

Super cena
Rezerviranih 6
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
NOVO Bled, Slovenija

Popoln oddih z zajtrkom v Hotelu Ribno 3*

Vrednost kupona je 32 €. Razliko 128 € do polne cene (160 €) plačate direktno ponudniku. Plačilo pri ponudniku je možno tudi s turističnim bonom! Ne spreglejte vseh opcij bivanja med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Super cena
Rezerviranih 3
Nočitev: 2  |   Oseb: 1
NOVO Rogla, Slovenija

3-dnevni aktivni oddih za 1 osebo v gostišču Smogavc 3*

Preživite popoln oddih v objemu narave na Rogli, v osrčju pohorskih gozdov! Vrednost kupona je 10 €. Razliko 62 € do polne cene (72 €) plačate direktno ponudniku. Plačilo pri ponudniku je možno tudi s turističnim bonom!