Sprostitev v neokrnjeni naravi! Super cena za 3-dnevni oddih za 2 osebi na turistični kmetiji Šenkova domačija na Jezerskem: 2x nočitev v dvoposteljni sobi s polpenzinom + brezplačen najem tekaške opreme za 2 uri + možnost koriščenja savne za 2 uri + brezplačno parkirišče!

Kjer zgodovina zaživi v sedanjosti.

turistična kmetija šenkova domačija
turistična kmetija šenkova domačija
turistična kmetija šenkova domačija
turistična kmetija šenkova domačija
turistična kmetija šenkova domačija
159,00€
    Kupi kupon
Super cena
 
 

Turistična kmetija Šenkova domačija
Kjer zgodovina zaživi v sedanjosti.

Šenkova domačija je s svojo gručasto postavitvijo osmih, z leseno kritino kritih stavb, neponovljiv biser alpske arhitekture, ki so ga predniki osnovali pred več kot 500 leti. Glavna hiša se domnevno ponaša z letnico 1517 in naselbina je nastala po odteku velikega jezera v 14. stoletju. Z ljubeznijo do dediščine prednikov je domačija ohranila svojo prvotno podobo, hiša pa je s svojo, za ta prostor, netipično mogočnostjo zavarovana kot kulturni spomenik državnega pomena in s tem podvržena strogemu varovanju. Zavedajo se njene neprecenljive vrednosti, zato jo z veseljem ohranjajo in delijo njeno bogato zgodovino z drugimi.

Na Šenkovi domačiji nudijo nastanitev v dveh obnovljenih stavbah; v glavni hiši na domačiji, ki jo imenujejo stara hiša in v manjši, preužitkarski hiši. V obeh je skupaj 11 enot in 30 ležišč. Nudijo različno velike apartmaje in sobe, poleg tega pa je na kmetiji v poletnem času možno tudi kampirati.

Aktivnosti in dogodki na Šenkovi domačiji
Na Šenkovi domačiji poleg prenočevanja nudijo prostor za organizacijo dogodkov za zaključene skupine, ki si zaželijo sprostitve v neokrnjeni naravi ob aktivnostih, ki jih nudi okolje kmetije pod mogočnim ostenjem dvatisočakov Kamniško-Savinjskih Alp.
Organizirajo družinska praznovanja, obletnice in poroke. Po predhodnem dogovoru organizirajo celotni dogodek po vaši želji ali pa nudijo le najem prostora.
Na kmetiji si lahko ogledate živali slovenskih avtohtonih pasem ter v poletnem času ob četrtkih popoldan poskusite splesti volno na starem kolovratu. Poleti si je možno izposoditi tudi gorsko kolo in se z njim popeljati po jezerskih cestah in poteh.
Za popestritev dogajanja se lahko pomerite tudi v kmečkih igrah in raznih drugih športnih aktivnostih: namiznem tenisu ali badmintonu, lahko streljate z lokom ali igrate odbojko na travi.
V zimskem času nudijo izposojo tekaške opreme, saj kmetijo obkrožajo vzorno urejene tekaške proge. Kar 15 kilometrov lahko naredite v enem krogu in se na tekaških smučeh podate v osrčje Ravenske kočne.
Zvečer se lahko pogrejete v infrardeči ali finski savni ali se prepustite spretnim rokam maserja in se pripravite na nove pohodniške izzive.

Kulinarika
Na Šenkovi domačiji si prizadevajo ohranjati stare domače jedi, ki so jih kuhale naše babice in so neločljivo povezane z življenjem na kmetiji, praznovanji in spremembami letnih časov. Kulinariko prilagajajo tudi željam gostov in poskušajo starim jedem vdihniti nov pomen.
Večino sestavin za jedilnike pridelajo in vzgojijo na kmetiji ali kupijo na sosednjih kmetijah. Na Jezerskem ne pridelujejo žitaric, zato žitarice dobijo na kmetijah v dolini, kjer so razmere za pridelavo ugodnejše.

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Rezerviranih 83
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Crikvenica, Hrvaška

Luksuzni wellness oddih v Hotelu Esplanade 4*

Nepozabna sprostitev na hrvaški obali! 1 otrok do 6. leta GRATIS!

Super cena
Rezerviranih 20
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Stubičke Toplice, Hrvaška

Wellness paket za 2 v Stubičkih Toplicah z vključeno masažo

Obiščite čudovito hrvaško naravo tik ob slovenski meji! Ne spreglejte vseh opcij med dodatnimi možnostmi ponudbe. Kuponi so unovčljivi kar do 31. 5. 2020!

Super cena
Rezerviranih 116
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Novigrad, Hrvaška

3-dnevni mega paket za 2 osebi v Aminess Maestral Hotelu!

Miren in sproščujoč oddih na morju! Otrok do 6,99 let VKLJUČEN V CENO!

Super cena
Rezerviranih 7
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
NOVO Novigrad, Hrvaška

Razkošen paket za 2 osebi v hotelu Nautica 4*

Zagotovite si luksuzni oddih na hrvaški obali! Ne spreglejte vseh aranžmajev v hotelu Nautica 4* med dodatnimi možnostmi ponudbe. Otroci do 2,99 let brezplačno!

Super cena
Rezerviranih 7
Nočitev: 1  |   Oseb: 2
NOVO Opatija, Hrvaška

Popoln oddih v novourejenem hotelu Paris v Opatiji

Otrok do 5,99 let gratis!

Super cena
Rezerviranih 4
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
NOVO Pag, otok Pag

Velikonočni oddih za 2 osebi v Fanily Hotelu Pagus na Pagu

Med velikonočnimi prazniki pobegnite pred mestnim vrvežem v privlačen hotel na plaži! Ne spreglejte vseh terminov med dodatnimi možnostmi ponudbe!