Sprostitev v neokrnjeni naravi! Super cena za 3-dnevni oddih za 2 osebi na turistični kmetiji Šenkova domačija na Jezerskem: 2x nočitev v dvoposteljni sobi s polpenzinom + brezplačen najem tekaške opreme za 2 uri + možnost koriščenja savne za 2 uri + brezplačno parkirišče!

Kjer zgodovina zaživi v sedanjosti.

Popoln oddih na turisticni kmetiji Šenkova domacija
Popoln oddih na turisticni kmetiji Šenkova domacija
Popoln oddih na turisticni kmetiji Šenkova domacija
Popoln oddih na turisticni kmetiji Šenkova domacija
Popoln oddih na turisticni kmetiji Šenkova domacija
159,00€
    Kupi kupon
Super cena
 
 

Turistična kmetija Šenkova domačija
Kjer zgodovina zaživi v sedanjosti.

Šenkova domačija je s svojo gručasto postavitvijo osmih, z leseno kritino kritih stavb, neponovljiv biser alpske arhitekture, ki so ga predniki osnovali pred več kot 500 leti. Glavna hiša se domnevno ponaša z letnico 1517 in naselbina je nastala po odteku velikega jezera v 14. stoletju. Z ljubeznijo do dediščine prednikov je domačija ohranila svojo prvotno podobo, hiša pa je s svojo, za ta prostor, netipično mogočnostjo zavarovana kot kulturni spomenik državnega pomena in s tem podvržena strogemu varovanju. Zavedajo se njene neprecenljive vrednosti, zato jo z veseljem ohranjajo in delijo njeno bogato zgodovino z drugimi.

Na Šenkovi domačiji nudijo nastanitev v dveh obnovljenih stavbah; v glavni hiši na domačiji, ki jo imenujejo stara hiša in v manjši, preužitkarski hiši. V obeh je skupaj 11 enot in 30 ležišč. Nudijo različno velike apartmaje in sobe, poleg tega pa je na kmetiji v poletnem času možno tudi kampirati.

Aktivnosti in dogodki na Šenkovi domačiji
Na Šenkovi domačiji poleg prenočevanja nudijo prostor za organizacijo dogodkov za zaključene skupine, ki si zaželijo sprostitve v neokrnjeni naravi ob aktivnostih, ki jih nudi okolje kmetije pod mogočnim ostenjem dvatisočakov Kamniško-Savinjskih Alp.
Organizirajo družinska praznovanja, obletnice in poroke. Po predhodnem dogovoru organizirajo celotni dogodek po vaši želji ali pa nudijo le najem prostora.
Na kmetiji si lahko ogledate živali slovenskih avtohtonih pasem ter v poletnem času ob četrtkih popoldan poskusite splesti volno na starem kolovratu. Poleti si je možno izposoditi tudi gorsko kolo in se z njim popeljati po jezerskih cestah in poteh.
Za popestritev dogajanja se lahko pomerite tudi v kmečkih igrah in raznih drugih športnih aktivnostih: namiznem tenisu ali badmintonu, lahko streljate z lokom ali igrate odbojko na travi.
V zimskem času nudijo izposojo tekaške opreme, saj kmetijo obkrožajo vzorno urejene tekaške proge. Kar 15 kilometrov lahko naredite v enem krogu in se na tekaških smučeh podate v osrčje Ravenske kočne.
Zvečer se lahko pogrejete v infrardeči ali finski savni ali se prepustite spretnim rokam maserja in se pripravite na nove pohodniške izzive.

Kulinarika
Na Šenkovi domačiji si prizadevajo ohranjati stare domače jedi, ki so jih kuhale naše babice in so neločljivo povezane z življenjem na kmetiji, praznovanji in spremembami letnih časov. Kulinariko prilagajajo tudi željam gostov in poskušajo starim jedem vdihniti nov pomen.
Večino sestavin za jedilnike pridelajo in vzgojijo na kmetiji ali kupijo na sosednjih kmetijah. Na Jezerskem ne pridelujejo žitaric, zato žitarice dobijo na kmetijah v dolini, kjer so razmere za pridelavo ugodnejše.

Ponudba je del kategorij:

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 4
Fažana, Hrvaška

Čudovit oddih v modernih apartmajih naselja BiVillage 4* v Fažani

Vrednost kupona je 22,40 €. Razliko 89,60 € do polne cene (112,00 €) plačate direktno ponudniku. Ne spreglejte vseh opcij bivanja med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Medulin, Hrvaška

Pomladni wellness oddih za 2 osebi v Hotelu Park Plaza Belvedere 4*

TUDI ZA PRVOMAJSKE POČITNICE!

En otrok do 3. leta in en otrok do 12. leta GRATIS! Pustite se razvajati in navdušiti v idiličnem Medulinu!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Portorož, Slovenija

PRVOMAJSKI ODDIH z uporabo bazenov in savno za 2 osebi v Lifeclass hotelih 4*

PRVOMAJSKI ODDIH!

Vrednost kupona je 39,00 €. Razliko 221,00 € do polne cene (260,00 €) plačate direktno ponudniku.

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
NOVO Rogaška Slatina, Slovenija

Pomladne počitnice za 2 osebi s polpenzionom v Grand hotelu Sava 4*

Ne spreglejte vseh opcij bivanja med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Super cena
Nočitev: 1  |   Oseb: 2
NOVO Punat, Krk, Hrvaška

Wellness oddih za 2 osebi v Hotelu Kanajt 4* na Krku

Preživite čudovit dopust na Krku. V tej ponudbi so na voljo tudi druge opcije bivanja - ne spreglejte vseh med dodatnimi možnostmi!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
NOVO Moravske Toplice, Slovenija

Prvomajski paket s polpenzionom in kopanjem; Hotel Vivat 4*, Terme Vivat

En otrok do 3,99. leta in en otrok do 11,99. leta BREZPLAČNO!