Lahko kupujete! Aktivne so sledeče ponudbe:

Super cena
Nočitev: 7  |   Oseb: 1
Nil, Kairo, Giza – Egipt

8-dnevno križarjenje po Nilu, Kairo in Giza z letalskim prevozom iz Ljubljane!

TUDI ZA KROMPIRJEVE!

Ogledali si boste Dolino Kraljev, znametito Visoko jezero, Gizo z veličastnimi in najbolj znanimi piramidami ter številne templje. Križarjenje po najdaljši reki na svetu, skozi rečno zapornico v Esni, vse do Edfuja.

Super cena
Nočitev: 9  |   Oseb: 1
Grčija, Turčija, Italija

10-dnevno križarjenje z MSC Splendida Grčija-Turčija-Italija z odhodom 21.10.!

Skupinsko križarjenje s slovenskim vodnikom vas bo pripeljalo do grške Olympia-e in Aten, turškega Efesa in Istanbula, Krfa ter pravljičnega italijanskega Barija!

Super cena
Nočitev: 3  |   Oseb: 1
Amsterdam, Nizozemska

4-dnevno vodeno potovanje v Amsterdam in Holandijo z letalskim prevozom!

Obišči Nizozemsko, deželo tulipanov, odličnih sirov in neštetih kanalov, raziskuj prestolnico Amsterdam ter občuduj razgled na največje evropsko pristanišče Rotterdam z razglednega stolpa Euromast.

Super cena
Nočitev: 4  |   Oseb: 1
Istanbul, Turčija

4-dnevno vodeno potovanje z letalom iz Ljubljane v Istanbul na robu Orienta!

Naj vas prevzamejo Hagija Sofija, rimska cisterna, Modra mošeja, dvorec Topkapi z zakladnico, Kapali čaršija-največja pokrita tržnica na svetu s 4.000 trgovinicami, Egipčanski orientalski bazar začimb ter bogati Bospor!

Super cena
Nočitev: 3  |   Oseb: 1
Albanija

4-dnevno vodeno potovanje v Albanijo z letalskim prevozom in polpenzionom!

Odpravi se v vedno bolj priljubljeno deželo s plažami z razglednice, spoznaj Tirano, mesto kontrastov, spoznaj dva obraza mesta Drač, obišči stari bazar in poskusi tipično albansko kavo.

Super cena
Nočitev: 4  |   Oseb: 1
Maroko

8-dnevno vodeno potovanje z letalom iz Benetk v čarobni Maroko s polpenzionom!

Naj vas prevzamejo svetovljanska Casablanca, srednjeveška medina v Fesu, Meknes in Rabat. Potovanje vas bo popeljalo čez Srednji Atlas do vznožja veličastnih sipin Erg Chebbi. Ogled rdečega bisera juga - Marakeša.

Super cena
Nočitev: 7  |   Oseb: 1
Alanya, Turčija

Poleti iz Ljubljane v all inclusive hotel Kleopatra Balik 3* na Turški Rivieri!

Hotel leži tik ob famozni Kleopatrini peščeni plaži, ki ju loči samo cesta. Na voljo je tudi zunanji hotelski bazen.

4-dnevno potovanje v Istanbul, mesto na robu Orienta, v terminu 26.-29.10.2024: 3x nočitev z zajtrkom za 1 osebo v hotelu 4* + letalski prevoz iz Ljubljane + organizacija potovanja + slovensko in lokalno vodenje!

Naj vas prevzamejo Hagija Sofija, rimska cisterna, Modra mošeja, dvorec Topkapi z zakladnico, Kapali čaršija-največja pokrita tržnica na svetu s 4.000 trgovinicami, Egipčanski orientalski bazar začimb ter bogati Bospor!

Potovanje z letalom v Istanbul: Hagija Sofija, bazar
Potovanje z letalom v Istanbul: Hagija Sofija, bazar
Potovanje z letalom v Istanbul: Hagija Sofija, bazar
Potovanje z letalom v Istanbul: Hagija Sofija, bazar
Potovanje z letalom v Istanbul: Hagija Sofija, bazar
Potovanje z letalom v Istanbul: Hagija Sofija, bazar
645,00€
    Kupi kupon
Super cena
 
 

ISTANBUL/CARIGRAD, MESTO NA ROBU ORIENTA

1. dan: LJUBLJANA - CARIGRAD
V jutranjih urah zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in odhod letala Turkish Airlines proti Carigradu (Istanbulu). Po pristanku prevoz do hotela in nastanitev. Možnost križarjenja po Bosporju (doplačilo), s plovbo pod bosporskima mostovoma, mimo palače Dolmabache in Beylerbey, mimo Rumeli Hisarja in Anadolu Hisarja. Sledilo bo pozno kosilo. Plovba po ožini med Evropo in Azijo bo pravo doživetje. Nočitev v hotelu.

2. dan: CARIGRAD
Po zajtrku se bomo odpravili na ogled starega dela mesta (doplačilo). Sprehodili se bomo skozi zgodovino, od Bizanca do Konstantinopla ter vse do Istanbula: Hagija Sofija, ki jo je zgradil cesar Justinijan v 6. st. in je bila bizantinska cerkev vse do 15. st., kasneje mošeja, muzej in danes spet sakralni objekt; Modra mošeja iz 17. st.; dvorec otomanskih sultanov Topkapi, nekdaj rezidenca, danes muzej - zakladnica; hipodrom; cisterna - stari zbiralnik vode, ki preseneti prav vsakogar. Za zaključek možnost sprehoda do znamenite Kapali čaršije, z več kot 4.ooo trgovinicami. Zvečer možnost obiska restavracije na ladji z turško večerjo in bogatim programom (doplačilo): trebušne plesalke in folklora iz različnih delov Turčije.Nočitev v hotelu.

3. dan: CARIGRAD
Po zajtrku prosto. Sprehodite se do znamenite Kapali čaršije ali obiščite Egipčanski bazar – bazar začimb. Prosti dan namenite barantanju ob kavi ali čaju na bazarjih, obiščite Dolmabache palačo ali Prinčeve otoke. Z doplačilom je možen ogled azijske strani Carigrada, kjer ga je pisatelj Alfonse de Lamartine opisal z besedami: »Če bi mi kdo rekel, da izbiram zadnji pogled na svet, bi izbral Istanbul s hriba Çamlıca«, in ta njegov pogled si bomo pričarali tudi mi. Sledi ogled največje mošeje v Turčiji, povzpeli se boste na razgledno ploščad TV Radio Tover (doplčailo), ki ima 49 nadstropij, se zapeljali do Uskudarja in si ogledali ljubezensko zgodbo vklesano v kamenju arhitekta Sinana, postavljeno v čast princesi Mihrimah. Pot boste nadaljevali do vse bolj popularne četrti Kadikoya, nekoč zgodovinskega Kalcedona, danes pa kulturno središče Azijske strani. Za piko na i pa še sprehod po ulici Bagdat, eni najrazkošnejših ulic Istanbula, in čas za nakupovanje. Zvečer je z doplačilom možen ogled tradicionalne turške predstave, kjer bodo predstavljeni senzacionalni otomanski haremski plesi in očarljivi tradicionalni ter eksotični trebušni plesi. Nočitev v hotelu.

4. dan: CARIGRAD - LJUBLJANA
Po zajtrku bomo obiskali grško-židovski del Fener in Balat (doplačilo), , kjer se način življenja zadnjih 100 let ni spremenil. Občudovali bomo tradicionalne hiše, postrojene v vrsto in obarvane v neskončno paleto svetlih barv. Vsak domačin ve, kako očarljivi in edinstveni sta zgodovinsko bogati, svetovljanski soseski Balat in Fener. Sprehodili so bomo po ulicah Fenerja ter si ogledali grško pravoslavno cerkev in »rdečo šolo« - ta izjemna stavba iz rdeče opeke je ikona istanbulske arhitekture. Privoščili si bomo kavo v pristni kavarni ter se odpravili v središče Balata do majhnega trga Cifit, ki so mu Judje dali ime v osmanskem obdobju ter kjer se nahaja sinagoga Yanbol in očarljive vintage trgovinice. Še skok na razgledno točko Pier Lotti, kjer bomo občudovali prekrasen pogled na Zlati Rog ter spektakularni hrib pod nami, kjer so našli svoj počitek paše, sultani,.. Popoldan odhod na letališče in polet proti Ljubljani, kamor je predviden prihod v večernih urah.

Na obeh straneh Bosporja, ob morski ožini med Sredozemskim in Črnim morjem, se razprostira največje turško mesto – Istanbul. Istanbul je edina metropola na svetu, ki leži na dveh celinah. Mesto svojim obiskovalcem nudi veliko znamenitosti in zanimivosti. Nekatere izmed njih so: hipodrom, Modra mošeja (edina na svetu s šestimi minareti), palača Topkapi, Zlati rog in še veliko več.

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Ičići, Opatija, Hrvaška

LAST MINUTE SUMMER ESCAPE za 2 osebi v hotelu Ičići 4* na Opatijski rivieri!

Pobegnite pred vročino na aktivni oddih z vključenimi body workout aktivnostmi za odrasle!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 6
Istra, Hrvaška

Edinstvene mobilne hiške v 4 odličnih kampih v Istri

KONČNO ČIŠČENJE VKLJUČENO!

Preživite krasen dopust v enem od štirih odličnih kampov v Istri! Ne spreglejte vseh opcij med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Reka, Hrvaška

Poznopoletni oddih s polpenzionom za 2 osebi v Uvali Scott v Kraljevici

Ne spreglejte vseh opcij in terminov bivanja med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Vodice, Hrvaška

Morski oddih v Hotelu Villas Arausana & Antonina & Arausa 4*

V tej ponudbi so na voljo tudi druge opcije, preverite med dodatnimi možnostmi!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 6
Tar, Hrvaška

Jesenski oddih v bližini Poreča, v mobilnih hiškah Santa Marina Kamp 5*!

Ne spreglejte vseh opcij med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Bohinjsko jezero, Slovenija

Krasen jesenski oddih za 2 osebi v Hotelu Jezero 4* v Bohinju

Raziščite neizmerne naravne lepote Triglavskega narodnega parka!