Lahko kupujete! Aktivne so sledeče ponudbe:

Super cena
Nočitev: 7  |   Oseb: 1
Likija, Turčija

8-dnevno vodeno potovanje v sončno Likijo v Turčiji s povratnim letom!

S svojo ugodno klimo in naravnimi lepotami vas bo očarala Likija! Organizirano potovanje vključuje tudi ogled Efeza s hišo Device Marije, Pamukkale z naravnimi bazenčki s termalno vodo, mesta Hierapolis in Antalye.

Super cena
Nočitev: 7  |   Oseb: 1
Kapadokija, Turčija

8-dnevno vodeno potovanje v pravljično Kapadokijo v Turčiji s povratnim letom!

Ena najbolj impresivnih in najbolj bizarnih naravnih pokrajin na svetu, Kapadokija! Organizirano potovanje vključuje tudi ogled Konye s samostanom Mevlana, Paşabağı s pravljičnimi dimniki, Doline domišljije in Antalye.

Super cena
Nočitev: 7  |   Oseb: 1
Malta

5-dnevno vodeno potovanje z letalom iz Zagreba na Malto s čudovito pokrajino!

Malteški otoki ponujajo čudovite kombinacije različnih prizorov: sredozemsko modrino, apnenčasto arhitekturo barve medu ter jasno nebo. Malta vas bo navdušila s svojimi raznolikimi znamenitostmi in čudovito naravo.

Super cena
Nočitev: 7  |   Oseb: 1
Ciper

5-dnevno vodeno potovanje z letalom iz Zagreba na Ciper z raznoliko pokrajino!

Organizirano potovanje vključuje tudi ogled mest Pafos, Limassol in Kourin ter ogled samostana Chrysorroyatissa z degustacijo vina in Afroditino kopeljo.

Super cena
Nočitev: 7  |   Oseb: 1
Dubaj

6-dnevno vodeno potovanje v Dubaj, mesto luksuza, z letalskim prevozom!

Dubaj, simbol za luksuz in ekstravaganco! Odpotujte z nami in doživite luksuz od Dubaja, Burj Khalife, Sharjaha, Ajmana do Abu Dhabija!

Super cena
Nočitev: 7  |   Oseb: 1
Istanbul in vzhodna Turčija

8-dnevno vodeno potovanje v Istanbul in vzhodno Turčijo s povratnim letom!

Doživite pravo turško pravljico vse od Istanbula in do Antalye! Organizirano potovanje vključuje tudi ogled Ankare in muzeja anatolskih civilizacije, Kapadokije s pravljičnimi dimniki ter Konye in samostana Mevlana.

Super cena
Nočitev: 7  |   Oseb: 1
Istanbul in zahodna Turčija

8-dnevno vodeno potovanje v Istanbul in zahodno Turčijo s povratnim letom!

Mesto, ki se razprostira na obeh straneh Bosporja, Istanbul! Organizirano potovanje vključuje tudi ogled antičnih mest Pergamona in Hierapolisa, Kuşadası, Efeza, zdravilišča Pamukkale in Antalye.

5-dnevno potovanje v predpraznični Istanbul v Turčiji v terminu 11.-15.12.: 4x nočitev z zajtrkom za 1 osebo v hotelu 5* + letalski prevoz + organizacija potovanja z ogledi in prevozi po programu + slovenski spremljevalec!

Veličastna metropola ob Bosporju vas pričakuje! V ceno vključeni ogledi z vstopninami za hipodrom, Modro mošejo, Hagijo Sofijo, Veliki in Egipčanski bazar.

Predpraznični Istanbul z letalom
Predpraznični Istanbul z letalom
Predpraznični Istanbul z letalom
Predpraznični Istanbul z letalom
569,00€
    Kupi kupon
Super cena
 
 

PREDPRAZNIČNI ISTANBUL

1. dan: let v Istanbul
Transfer iz Ljubljane do letališča Zagreb in nato let do Istanbula. Po pristanku vas, na izhodu z letališča, pričaka vaš spremljevalec tekom potovanja. Sledi transfer do hotela Mercure Istanbul West Hotel & Convention Center 5* in namestitev za naslednje 4 nočitve.

2. dan: Istanbul – čarobna metropola - palača Topkapi in Hagija Irena (doplačilo)
Zajtrk. Nato vas odpeljemo na hipodrom, na katerem so se v preteklosti zbirali ljudje, ter si ogledamo tri znamenite spomenike iz pozne antike. Sledi ogled Modre mošeje, prve mošeje s šestimi minareti na svetu. Mošejo so začeli graditi leta 1609 in jo dokončali leta 1616. Sledi najpomembnejša mojstrovina bizantinske umetnosti, Hagija Sofija. Najprej je bila krščanska cerkev, nato mošeja, kasneje muzej, od leta 2020 pa so jo ponovno spremenili v mošejo. Sledi obisk trgovine z modnimi usnjenimi izdelki.
Če bi želeli Istanbul še bolje spoznati, se nam pridružite (za plačilo) na ogledu palače Topkapi in Hagije Irene.

3. dan: Veliki bazar (Kapalıçarşı) – bazar z začimbami (Egipčanski bazar) - vožnja z ladjo po Bosporju (doplačilo)
Po zajtrku vas čaka dan za nakupovanje! Med obiskom tradicionalne trgovine, si boste ogledali vrhunsko umetnost izdelovanja turških preprog in nakita. Sledi Veliki bazar, ena največjih tržnic na svetu z več kot 4000 trgovinami. Uživajte v nakupovanju in barantanju ter sprehodu po labirintu, polnem pisanih trgovin in restavracij. Nato se odpravimo na egipčanski bazar oz. bazar začimb, kjer vas bodo očarale fantastične orientalske dišave in barve.
Popoldan se lahko z ladjo zapeljete po Bosporju (za plačilo). Ob vožnji med obema obalama, med Evropo in Azijo, vlada harmonija preteklosti in sedanjosti, ki sega od blišča do nepopisnih lepot. Že od nekdaj se je bivanje ob sladki vodi obal Azije smatralo za privilegij mogočnih in bogatih. Na potovanju boste z ladje lahko opazovali mnoga lična hišna pročelja, gradove in palače.

4. dan: fakultativna izleta: Bursa ali Dolmabache palača in azijski del Istanbula (za doplačilo)

Celodnevni izlet v Burso s kosilom (doplačilo)
Zajtrk. Nato vas odpeljemo v Burso, antično Prusijo, ki je bila od leta 1335 prvo glavno mesto osmanskih sultanov. Bogato, danes glavno mesto province, se nahaja v rodovitni dolini, obkroženi z visokimi gorami. Ozke ulice, slikovite stare hiše, impozantne mošeje in gosto poseljene ulice bazarja, kjer diši po Orientu; mostovi čez soteske v središču mesta, romantična, stara pokopališča ob razkošnih modernih bulvarjih in znanih termalnih vrelcih – to je Bursa. Za kosilo bomo poskusili pravo turško specialiteto Iskenderkebab! Po kosilu si ogledamo še Zeleno mošejo, ki jo pogosto uvrščajo med vrhunce otomanske arhitekture. Za konec pa sledi še ogled mošeje Ulu in Koza Han, nekdanjega bazarja svile. Povratek v Istanbul in nočitev.

ali

Dolmabache palača in azijski del Istanbula (doplačilo)
Tako kot sam Istanbul, je tudi v palači vidno prepletanje vzhoda in zahoda. Njena notranjost je strogo varovana, sama pa hrani številne spomine in narodne simbole. Ob obali Bosporja jo je težko ne opaziti: razkošna in osupljiva, to je palača Dolmabache. Bila je upravno središče poznega otomanskega cesarstva, v kateri so bivali zadnji osmanski sultani. Ko je Turčija postala republika, jo je občasno pri svojem delu uporabljal tudi prvi predsednik in oče moderne države Mustafa Kemal Ataturk. V palači je preživel zadnje dni svoje življenja leta 1938. Ura v njegovi sobi še vedno kaže 9:05, čas, ko je umrl. Po ogledu palače prečkamo Bosporsko ožino preko visečega mostu, imenovanega Most mučenikov 15. julija, do točke Çamlıca, od koder je fantastičen pogled na celoten Istanbul, Marmarsko morje in otoke. Spustili se bomo do okrožja Kadikoy, kjer lahko poskusite in kupite najboljšo baklavo ali pa izkoristite čas za uživanje v ulični umetnosti, kavarnah in restavracijah. Povratek v hotel in nočitev.

5. dan: Povratek
Skladno s časom leta transfer do letališča Istanbul in let do Zagreba ter po pristanku transfer do Ljubljane.

FAKULTATIVNI IZLETI
- palača Topkapi in Hagija Irena cca 30 €/osebo
- vožnja z ladjico po Bosporju cca 40 €/osebo
- Bursa s kosilom cca 65 €/osebo
- Dolmabache palača in azijski del Istanbula cca 60 €/osebo
Dodatni izleti se izvedejo, če je prijavljenih vsaj 10 oseb in če so vremenske razmere primerne. Cene in dodatne storitve so informativne. Organizacija dodatnih izletov in storitev, cena, vsebina in izvedba so izključno v pristojnosti partnerske agencije v Turčiji.

Za dodatna vprašanja smo na voljo na telefonski številki 01 2325505 ali preko emaila [email protected].

Istanbul
Na obeh straneh Bosporja, ob morski ožini med Sredozemskim in Črnim morjem, se razprostira največje turško mesto – Istanbul. Istanbul je edina metropola na svetu, ki leži na dveh celinah. Mesto svojim obiskovalcem nudi veliko znamenitosti in zanimivosti. Nekatere izmed njih so: hipodrom, Modra mošeja (edina na svetu s šestimi minareti), palača Topkapi, Zlati rog in še veliko več.

Turčija
Turčija svojim gostom nudi veliko več kot le sonce, plaže in morje. V Turčiji najdemo osupljive naravne lepote, kulturne in zgodovinske znamenitosti, zanimiva mesta in impresivne stavbe. Doživite vznemirljiva potovanja z mešanico 1001 noči in sedanjosti. Ljubeznivost in gostoljubnost sta v Turčiji zelo pomembni. Prav tako zmerne cene omogočajo ugoden dopust z vsem udobjem in zelo dobro opremljenimi hoteli. Prepričajte se sami v čarobnost te turistične destinacije – Turčije.

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Nočitev: 7  |   Oseb: 1
Hurgada, Egipt

All inclusive počitnice z letalom iz Ljubljane v Siva Grand Beach 4* v Hurgadi!

Hotel z zasebno peščeno plažo, zunanjim bazenom in otroškim bazenom, na voljo so tudi namizni tenis, bilijard ter odbojka na mivki.

Super cena
Nočitev: 7  |   Oseb: 1
Makadi Bay, Hurgada, Egipt

Poleti iz Salzburga v all inclusive Makadi Palace 4* s peščeno plažo v Hurgadi!

Hotel se lahko pohvali z 8000 m2 vodnih površin, številnimi restavracijami ter odlično lego neposredno ob koralnem grebenu.

Super cena
Nočitev: 7  |   Oseb: 1
Hurgada, Egipt

Počitnice z letalom iz Ljubljane v all inclusive Grand Resortu 4* v Hurgadi!

Hotel nudi očarljivo vzdušje kot iz 1001 noči. Leži ob peščeni plaži in neposredno ob nakupovalni pasaži Grand Mall-a.

Super cena
Nočitev: 7  |   Oseb: 1
Makadi Bay, Hurgada, Egipt

Z letalom iz Ljubljane v all inclusive Grand Waterworld Makadi 4*+ v Hurgadi!

Hotel z vodnim parkom! Leži ob počasi padajoči peščeni plaži s promenado, pred hotelom pa boste našli tudi koralni greben.

Super cena
Nočitev: 7  |   Oseb: 1
Hurgada, Egipt

All inclusive počitnice z letalom iz Ljubljane v King Tut Resortu 4* v Hurgadi!

Resort leži ob peščeni plaži in v bližini koralnega grebena. Na voljo sta dva bazena, eden s 4 tobogani, za zabavo pa je poskrbljeno tudi v diskoteki.

Super cena
Nočitev: 7  |   Oseb: 1
Makadi Bay, Hurgada, Egipt

Počitnice z letalom iz Ljubljane v all inclusive Makadi Palace 4*+ v Hurgadi!

Hotel se lahko pohvali z 8000 m2 vodnih površin, številnimi restavracijami ter odlično lego neposredno ob koralnem grebenu.