Najbolj poznana metoda tradicionalne medicine! -60% na diagnostični pregled (cca 20-30 min) + terapija akupunkture (30 min) v Hiši TKM v Ljubljani!

Ponudba velja samo za nove stranke! Dobrodošli v Hiši TKM, kjer se starodavna modrost sreča s sodobno oskrbo in kjer se vaša pot do dobrega počutja začne!

28,00€
Kupi kupon
Vrednost:
70,00 €
-60%
Prihranek:
42,00 €
 Nagrajujemo zvestobo   Ob nakupu kupona ti vrnemo 0,14€ na eDenarnico
Ponudba je uspela!

Podrobnosti o ponudbi

  • Kupite lahko več kuponov, vendar unovčite največ 1 (enega) na posamezno osebo, ostale lahko podarite. 1 kupon velja za 1 osebo.
  • Kuponi so unovčljivi do 10. 6. 2024.
  • Možnost menjave kupona za originalni darilni bon.
  • Obvezna predhodna rezervacija s šifro kupona na telefon: 070 221 221 ali preko e-maila: [email protected]
  • Kupon se šteje kot unovčen, v kolikor je uporabnik termin rezerviral, vendar ni prišel ali odpovedal termina vsaj 48 ur prej.
  • Delovni čas: po dogovoru.
  • Ponudba velja samo za nove stranke.
  • Ponudba vsebuje: 1x diagnostični pregled (cca 20-30 min) + 1x terapija akupunkture (30 min) v Hiši TKM v Ljubljani.

Diagnostični pregled
Diagnostični pregled po TKM temelji na štirih pristopih:
1. opazovanje,
2. poslušanje in vonjanje,
3. spraševanje,
4. palpacija

Zdravnik tradicionalne kitajske medicine si za vsak pregled vzame veliko časa in se vam temeljito posveti. Najprej popiše vaše popolno in podrobno zdravstveno zgodovino vključno z boleznimi v družini, zato pred obiskom razmislite tako o svojih predhodnih zdravstvenih stanjih in zdravljenjih kot o zdravstveni zgodovini svojih sorodnikov. Nato se osredotoči na vaše vsakodnevne navade, splošno počutje, odzivanje na zunanje dražljaje in druge kazalnike vašega psihofizičnega stanja, ki zdravniku tradicionalne kitajske medicine dajo veliko informacij, potrebnih za diagnozo, zato je pomembno, da na vprašanja odgovarjate kar se da točno in iskreno. Prav tako pa na vprašanja v zvezi s prebavo, spanjem, potenjem, bolečinami, telesno toploto ali mrazenjem, menstruacijo in izcedki, emocionalnim stanjem idr. Zdravnik vsako disharmonijo v telesu (slabše počutje, utrujenost, mrzle okončine, spremenjeno blato, spremenjena menstruacija itn.) obravnava kot začetek obolenja. Zato je prednost diagnostike tradicionalne kitajske medicine prav v zgodnjem odkrivanju bolezni.

Opazili boste, da zdravnik tradicionalne kitajske medicine veliko pozornosti posveti tudi pregledu vašega jezika in merjenju srčnega utripa vzdolž obeh zapestij. Za izkušenega zdravnika tradicionalne kitajske medicine sta namreč jezik in pulz ključna pokazatelja disharmonije v delovanju notranjih organov, stanju krvi in qija ali prisotnosti zunanjih patogenih faktorjev v telesu (veter, mraz, vročina, vlaga…). Na podlagi takega pregleda zdravnik tradicionalne kitajske medicine pridobi vse ‘znake in simptome’, jih poveže ter postavi diagnozo oziroma ugotovi, kakšen je ‘vzorec’ bolezni. Simptomov ne obravnava kot posamezne izolirane pojave, temveč kot del splošnega, večjega neravnovesja v telesu, kar pripomore k bolj učinkoviti in celostni odpravi vzroka težav. Zato ni nenavadno, da pacientoma s podobno zdravstveno težavo, na primer glavobolom, postavi popolnoma drugačni diagnozi. Po ugotovitvi stanja in postavitvi diagnoze zdravnik za vas naredi individualni načrt zdravljenja z eno ali več metodami TKM, lahko pa vas napoti tudi na dodatne preiskave k specialistom zahodne medicine.

Terapija akupunkture

Akupunktura je najbolj poznana metoda tradicionalne kitajske medicine. Je zdravilska metoda, ki temelji na zabadanju tankih sterilnih igel v akupunkturne točke. Metoda zdravljenja velja za enega najstarejših postopkov zdravljenja nasploh.

Akupunktura je ena od metod tradicionalne kitajske medicine, ki se na Kitajskem uporablja že več tisoč let za zdravljenje bolezni in lajšanje bolečin. Temelji na načelu telesne energije qi, ki potuje po nevidnih kanalih, t. i. meridianih. Na telesu obstaja štirinajst glavnih kanalov in številne manjši kanali (kolaterale), ki povezujejo površje telesa z različnimi notranjimi organi. Skupaj je 365 točk. Akupunkturne točke so postopoma odkrili potem, ko so ugotovili, da v telesu nastanejo tipične reakcije, če se pritisne na določeno točko.

Zdravnik tradicionalne kitajske medicine vstavi kot las tanke sterilne igle na določene točke po telesu, kjer jih pusti od 15 do 30 minut. Stimulacija teh točk izboljša pretok krvi in qija (energije) v telesu, odpravi blokade v pretoku, poleg tega pa vpliva na uravnavanje delovanja telesnih funkcij in organov. Akupunktura lahko sproži tudi nastajanje naravnih blažilnikov bolečine v telesu – endorfinov (morfiju podobna snov, ki ga telo proizvaja samo).Akupunktura se ponekod uspešno uporablja kot anestezija pri posegih in operacijah. Magneti, blag električni tok, ročni pritisk ali celo nizkofrekvenčni laserji lahko prav tako stimulirajo te točke, pri čemer je učinek podoben, ampak manjši kakor pri akupunkturi.

Akupunkturne igle so različnih velikosti in debelin. Zdravnik tradicionalne kitajske medicine glede na diagnostični pregled določi, katere akupunkturne točke bo stimuliral z akupunkturnimi iglami. Kjer je več maščevja – zadnjica se uporablja daljše igle, medtem ko se na obrazu uporablja čisto tanke in kratke iglice. Če je pacient popolnoma sproščen načeloma vboda igle ne čuti, ob zategovanju mišic se vbod lahko rahlo občuti. Med terapijo lahko pacient čuti valovanje po meridianih, proti koncu terapije tudi občutek napetosti ali težnosti na posameznih delih vboda. Akupunkturne igle so izdelane iz kirurškega jekla, sterilne in za enkratno uporabo, podvržene so strogemu nadzoru kakovosti. Po uporabi se jih odvrže med posebne medicinske odpadke.

O Hiši TKM
V srcu filozofije Hiše TKM leži globoka zavezanost k izboljšanju življenja, s pomočjo tisočletne modrosti tradicionalne kitajske medicine. Verjamejo, da resnično dobro počutje presega zgolj odsotnost simptomov bolezni, pomembna je odprava vzrokov bolezni, negovanje harmonije v telesu, umu in duši.

Njihova misija je preprosta: izboljšati kvaliteto življenja naših strank. Vsak dan se trudimo biti več kot le ponudniki zdravstvenih storitev, prizadevamo si biti sopotniki na vaši poti k celostnemu dobremu počutju. Njihov pristop je personaliziran, saj ni nujno, da imata dve stranki z enakimi simptomi, tudi enak vzrok bolezni. Ker verjamejo, da si vsak zasluži živeti življenje, polno vitalnosti, veselja in zdravja.

Dobrodošli v Hiši TKM, kjer se starodavna modrost sreča s sodobno oskrbo in kjer se vaša pot do dobrega počutja začne.

Podrobnosti o ponudniku

Hiša TKM d.o.o.

Juvanova 19
Ljubljana 1000
Slovenija

070 221 221
Po 1nadan kupon na Petrol, OMV z Multitočko, Pošto, Trafiko ali Kiosk

Strošek obdelave plačil in tiskanja kuponov na prodajnem mestu znaša 1,50€ na nakup za vrednost nakupa do 50€, oziroma 2,95% od nakupne vrednosti za vrednost nakupa nad 50€.

Prikaži prevzemno kodo
Brezplačno tiskanje 1nadan kuponov
Svoj kupon lahko brezplačno stiskaš na eni izmed 150 Printbox lokacij.
Več o Printbox storitvi
Ponudba je del kategorij:

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Oseb: 1
Gardaland,Italija

Vstopnica za nepozabni Gardaland

Uživajte v domišljijskih, pustolovskih in adrenalinskih izkušnjah za vse starosti! Ne spreglejte vseh možnosti obiska zabaviščnega parka Gardaland in akvarija Sea Life med dodatnimi možnostmi ponudbe.

-50%
Oseb: 1
Maribor ali Ljubljana, Slovenija

Botox - za mladosten videz, brez gubic!

Mladosten videz kože okoli oči in na čelu!

Super cena
Oseb: 1
Zagreb. Hrvaška

Estetska korekcija vek v polikliniki Superiora

Vrednost kupona je 200,00 €. Razliko 800,00 € do polne cene (1000,00 €) plačate direktno ponudniku.

-50%
Oseb: 1
NOVO Medvode in Trebnje, Slovenija

Stomatološki pregled in čiščenje zobnega kamna

Storitev lahko koristite na eni izmed 2 lokacij: v Trebnjem ali Medvodah! Pri tej ponudbi lahko izberete tudi druge opcije, preverite med dodatnimi možnostmi!

Super cena
Oseb: 2
NOVO Ljubljana, Slovenija

2-urno wellness razvajanje za 2 v Hotelu Medno

V tej ponudbi so na voljo tudi druge opcije, preverite med dodatnimi možnostmi!

-50%
Oseb: 1
NOVO Ljubljana, Slovenija

Tretma za čvrsto in napeto kožo z LPG lipomasažo

Pri tej ponudbi lahko izberete tudi druge pakete za preoblikovanje telesa, preverite med dodatnimi možnostmi!