Prikaži vse iz kategorije:
  • Savne

Obiščite savno in pozabite na čas! - 50 % na 3-urno savnanje v Deželi savn v 3. nadstropju hotela Vita****, v Termah Dobrna + parking v neposredni bližini hotela!

Obisk savne bo vas in vaše telo navdahnil z mirom, sprostitvijo in ublažil učinke stresa, kar je v današnjem načinu življenja zelo pomembno.

3-urno savnanje v Deželi Savn v Termah Dobrna
3-urno savnanje v Deželi Savn v Termah Dobrna
11,00€
    Kupi kupon
Vrednost:
22,00 €
-50%
Prihranek:
11,00 €
 
 

Turška savna
Temperatura zraka se giba od 40-50°C, vlažnost pa do 100%. Ustvarjajo se oblaki pare, para prodira globoko v kožo in jo zapusti mehko in gladko. Po savnanju priporočamo hladen tuš, ki poveča osvežitev, krepitev telesa pa se nadaljuje. V parnih savnah so nameščene cevi za čiščenje klopi s curkom vode, s katerim si lahko hladimo tudi noge, roke ali obraz. Izvor parne savne izvira iz turške kopeli (Hamam), ki je bila v preteklosti središče turškega vsakdana. Za Turke je bila kopel več kot le prostor čiščenja, bila je prostor, kjer so se srečevali ljudje vseh statusov, počutili so se svobodne.

Parna savna se priporoča za:
- lajšanje težav z dihali
- lajšanje težav s kožo (nevnetne) in lasiščem
- lajšanje težav pri alergijah
- krepitev in vzpodbujanje imunskega sistema
- odpravljanje napetosti in stresa
- pospeševanje prekrvitve in boljši obtok
- lažja srčna obolenja (aritmija, blago povišan krvni pritisk)
- obolenja ožilja

PARNA SAVNA – OPAL
Uravnoveša delovanje vseh čaker. Ščiti in daje moč pravičnim. Uporabljajo ga za odpiranje tretjega očesa (vendar pa bodimo raje previdni pri uporabi, je namreč zelo močen kamen, ki lahko sproži močne reakcije: burno čustvovanje, nenavadne dogodke in situacije…). Temperatura 45°C, vlaga 70%, sadne arome, sedišče in ležišče iz kamna.

PARNA SAVNA – SMARAGD
Dobro deluje na vid in na celotno področje srčne čakre. Niža krvni pritisk in umirja živčni sistem. Uporablja se tudi pri gripi, astmi in vseh boleznih dihal. Blaži opekline in razdraženo kožo, zdravi otroške bolezni in ureja prebavo. Uporabljajo ga proti bolečinam pri porodu. V odnose vnaša harmonijo, pomaga pri premagovanju nespečnosti in depresiji, spodbuja k izražanju. Razvija višje energetske nivoje in nevtralizira sevanje. Temperatura 48°C, vlaga 80%, zeliščne arome, sedišča v etažah.

Finska savna 
FINSKA SAVNA S KRISTALNO TERAPIJO – AMETIST 
Krepi imunski sistem in celotni organizem, pomaga pri slabokrvnosti, uravnava krvni sladkor, ugodno deluje na srce, živčni sistem in mišično tkivo. Ščiti pred škodljivimi sevanji in zunanjimi psihičnimi pritiski, spodbuja intuicijo, krepi spomin in voljo, vrača samozavest, pomaga pri odvisnostih, osvobaja strah.Temperature 75°C, vsaj 15% vlage, v rdečem soju svetlobe z rdečim kamnom (ametist) nad pečjo. 

FINSKA SAVNA S KROMO TERAPIJO – DIAMANT 
Že od nekdaj verjamejo, da ima moč, ki ščiti pred negativnimi energijami. Uporabljamo ga lahko pri vseh težavah in boleznih – je pa zelo močen kamen. Če ste vznemirjeni ali pod stresom, izberite raje kamen, ki deluje bolj pomirjevalno. V kombinaciji z drugimi kamni akumulira njihovo moč in jo tako poveča. Predvsem ga uporabljamo, kadar želimo povečati svojo moč ali zbrati veliko energije in jo pravilno usmeriti. Temperatura 90°C, vlaga 10 – 15%, z nameščenimi lučmi za kromoterapijo nad klopmi.

FINSKA SAVNA – JANTAR

Pomaga pri težavah s pljuči, sluhom, astmi, uravnava delovanje ledvic in mehurja, spodbuja presnovo in ščitnico, blaži virusne infekcije in vnetja, povečuje življenjsko moč, krepi odločnost in spomin. Temperatura min.100°C, vlaga 15 – 20%.

ZUNANJA FINSKA SAVNA – BRUNARICA
Temperature se gibajo od 80-100°C, vlažnost med 25-35%, zrak je suh. Visoke temperature lahko prenesemo, ker naše telo izhlapeva pot in s tem hladi površino kože. Segreti zrak sprosti napetost v mišicah in povzroči obilno potenje, ki očisti telo. Zelo priporočljivo je, da po sedenju v savni odidemo na kratko mrzlo kopel.

Infrardeča savna je najvarnejša in najbolj učinkovita pri odstranjevanju raznih strupov iz teles, hkrati pa ima blagodejne zdravilne učinke. Grelci IR savne oddajajo energijo, ki prodira do 4 cm v telesno tkivo. Valovna dolžina sevanja je prilagojena telesnemu sevanju, zato telo vpije blizu 93% žarkov. Energija IR savne je 2-3 krat bolj učinkovita od tiste v finski, saj učinkuje pri mnogo nižji temperaturi 50-60 °C.

INFRARDEČA SAVNA – RUBIN
Uspešen je pri zdravljenju anemije, visokega krvnega pritiska, bolezni srca in ožilja. Pomaga pri težavah s telesno težo, spodbuja presnovo, prebavo in timus, zdravi vranico in oči, krepi imunski sistem, zdravi infekcije. Umirja jezo, spodbuja veselje in radost, krepi samozavest, spodbuja spretnost in spomin, uravnoveša pri pogostem nihanju razpoloženja. Pomaga pri nespečnosti in morah. Povečuje intuicijo in energetsko raven, vendar bodimo raje previdni pri uporabi. Je zelo močen kamen in se odsvetuje, na primer zelo mladim ljudem ali otrokom. Temperatura 50°C, vlaga 15%, povzroča pregrevanje v notranjosti telesa, kljub temu, da prostor ni vroč.

Ponudba je del kategorij:

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 6
Istra, Hrvaška

Edinstvene mobilne hiške v 4 odličnih kampih v Istri

KONČNO ČIŠČENJE VKLJUČENO!

Preživite krasen dopust v enem od štirih odličnih kampov v Istri! Ne spreglejte vseh opcij med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Vrsar, Hrvaška

Pomladni oddih v Hotelu Pineta 3* ali apartmajih Riva 3* v Vrsarju

Vključeno bivanje 1 otroka do 11,99 let!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 6
Vrsar, Hrvaška

Prvomajske počitnice v mobilnih hiškah kampa Valkanela v Vrsarju

Prvomajski prazniki na čudoviti zeleni obali zahodne Istre! Ne spreglejte vseh opcij bivanja med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
NOVO Stubičke Toplice, Hrvaška

Wellness paket za 2 v Stubičkih Toplicah z vključeno masažo

Obiščite čudovito hrvaško naravo tik ob slovenski meji! Ne spreglejte vseh opcij med dodatnimi možnostmi ponudbe.

Super cena
Oseb: 1
NOVO Bovec, Slovenija

Nepozaben 3-urni zip line spust po 3,2 km jeklenic v Bovcu

Podajte se na drzen spust čez Bovško dolino, z izjemnim pogledom na mogočne vrhove Julijcev! Na jeklenicah, dolgih 700 m, dosežete hitrost do 60 km/h!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
NOVO Kranjska Gora, Slovenija

Aktiven oddih za 2 osebi v hotelu Alpina v Kranjski Gori!

Odlični izhodišče za vse ljubitelje pohodništva!