SUPER CENA za pohod Piz Boe, najlažji tritisočak v Dolomitih (cca 5 ur hoje) za 1 osebo: prevoz s turističnim avtobusom ali kombiji + slovenski vodja poti + zunanji ogledi po programu + stroški priprave in organizacije izleta!

Odpravite se na pohod, ki vas bo nagradil s prelepimi razgledi na Sussalungo, 'kraljico' Marmolado, Tofane!

Pohod do tritisočaka Piz Boe, Dolomiti, Italija: izlet
Pohod do tritisočaka Piz Boe, Dolomiti, Italija: izlet
Pohod do tritisočaka Piz Boe, Dolomiti, Italija: izlet
Pohod do tritisočaka Piz Boe, Dolomiti, Italija: izlet
71,00€
    Kupi kupon
Super cena
 
 

Podali se bomo v osrčje Dolomitov v Italiji na najvišjo goro v skupini Sella, Piz Boe (3.152 m). Na visoko goro v osrčju pogorja z visokim piramidnim vrhom, se bomo odpravili Iz sedla Pordoi. Razgledna gora je močno obiskana, saj velja za najlažje dostopni visoki vrh v Dolomitih in jo upravičeno imenjujejo 'najlažji dolomitski tritisočak'. Nagrajeni bomo s prelepimi razgledi na Sussalungo, 'kraljico' Marmolado, Tofane.

Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja po avtocesti z običajnim vmesnim postankom do prelaza Passo Pordoi (2.239 m), izhodišča našega pohoda.
S prelaza Passo Pordoi se bomo peš odpravili proti koči Rifugio Forcella Pordoi (2.829 m), do koder bomo potrebovali 1.30 h zložne hoje. Ta del poti je prava paša za oči, saj se pred nami vzpenjajo piramidni vrhovi južnih sten grebena Piz Boe, za nami pa se v vsej svoji veličini bohoti Marmolada.
Udeleženci izleta, ki se pohoda od prelaza Passo Pordoi, do koče Rifugio Forcella Pordoi ne bi želeli udeležiti, bodo lahko do koče Rifugio Forcella Pordoi, ki je na višini 2.829 m, prišli z žičnico v kratkih štirih minutah.
Pot bomo nadaljevali s prečenjem široke planote gore, kateremu sledi še kratek vzpon do koče Fassahütte (3.152m) na vrhu (1.30 h hoje). Razgledi med potjo in z vrha na Sussalungo, 'kraljico' Marmolado z njenim večnim ledenikom, Tofane, so zavidanja vredni. Zaradi izjemne lepote in edinstvene pokrajine so Dolomiti vpisani v Unescov seznam svetovne dediščine.
Sestop z vrha visoke gore sledi po isti poti nazaj na izhodišče (2 h hoje). Čaka nas še pot do doma, kamor prispemo v poznih večernih urah.

PREDVIDENI ČAS HOJE: Okvirno 5 h.
VIŠINSKA RAZLIKA: 920 m.
STOPNJA ZAHTEVNOSTI:  Pohod je namenjen vsem, vsekakor pa je potrebna določena stopnja fizične pripravljenosti. Pot je urejena, tehnično nezahtevna. Prepadnih področij ni oz. so zelo dobro zaščitena. Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko, pohodne palice, zaščito proti soncu (krema z zaščitnim faktorjem, sončna očala, pokrivalo), hrana in pijača iz nahrbtnika.

Ponudba je del kategorij: