Spoznajte skriti in nevarni svet narko-podzemlja in dilerstva! -50% na roman DO GOLEGA IN ČISTO DO KONCA, pri Založbi Rotis! Poštnina je brezplačna!

Knjiga je napisana po resničnih dogodkih!

10,50€
    Kupi kupon
Vrednost:
21,00 €
-50%
Prihranek:
10,50 €
 
 

Ste za branje odlične knjige, ki je kar ne boste mogli odložiti?
Knjiga Do golega in čisto do konca je edinstvena, saj o narko-podzemlju obstajajo le policijska poročila, drugih odkritih osebnih pričevanj dilerjev enostavno ni! 
V knjigi Do golega in čisto do konca avtor Matjaž Fritz šokantno in brez olepšav opisuje življenje in neizbežen propad slovenskega narko-dilerja mednarodnega slovesa – njegovo zgodbo spremljamo vse od »Balkanske poti«, preko Evropskih držav, pa vse do zapora v Karibskem Belizeju.

Naivnost in želja po hitrem in velikem zaslužku
Avtor s svojim posebnim literarnim pristopom brezobzirno razkriva in predstavlja skriti svet narko-dilerstva, njegov začetni mamljivi sijaj, zvijače in nevarne stranpoti, ki zaradi naivnosti in želje po avanturi ter hitremu in velikemu zaslužku mamijo in uničujejo tudi slovensko mladino. S tem svetom narko-podzemlja se ukvarjajo organi pregona in v ta svet nimamo ravno odprtih vrat. Ta svet je skrit, nevaren in nedostopen javnosti. Zato je knjiga Matjaža Fritza o narko-mafiji toliko bolj dragocena.

Dr. Milan Krek je ob knjigi zapisal:
“Mali dilerji v igro vstopajo z velikimi željami in načrti, a jih, tako kot glavnega junaka (Roka) v knjigi, življenje sleče do golega, ko ne ostane ničesar več, razen golo življenje, ko se tudi sami navežejo na drogo in postanejo žrtev tistega, kar sami prodajajo. Ostanejo bosi in goli na tleh zapora, ko pridejo na enega od križišč življenja in se končno najde čas za premislek in možnost za novo življenjsko pot brez drog…”

Stojan Privšek, kriminalistični inšpektor iz Policijske uprave Maribor:
“Glede na dejstvo, da se v Sloveniji zloraba prepovedanih drog in s tem število uživalcev kakor tudi preprodajalcev povečuje, je v zadnjih letih delo policije poleg represivnih ukrepov usmerjena tudi v preventivno delo. S tem želimo mladostnikom in njihovim staršem ter strokovnim delavcem prikazati probleme, ki jih nosijo s seboj različne vrste prepovedanih drog, njeni učinki in težave, ki se pojavljajo ob uživanju le-teh.
Prav zaradi tega sem z veseljem sodeloval s slikovnim materialom pri oblikovanju naslovnice za knjigo Do golega in čisto do konca. Še pred izidom sem knjigo z velikim zanimanjem prebral. Avtor je besedilo napisal v prvi osebi, zaradi česar zgodba deluje zelo fascinantno in resnično. Če ne bi bilo zapisano, da gre za roman, bi bilo potrebno kar nekaj oseb ovaditi.
Nekateri liki policistov so pozitivni, liki kriminalistov, ki odkrivajo »dilerje«, pa so prikazani tako, kot da bi bili sami kriminalci. Ker pa gre za roman, lahko smatramo, da so te osebe izmišljene.
Resnica pa je taka, da so za policiste »dilerji« kriminalci, za »dilerje« pa policisti barabe. 
Knjiga Do golega in čisto do konca ne bo pustila ravnodušnega nikogar in upam, da bo odprla oči predvsem mladini, njihovim staršem, učiteljem in vsem tistim. ki skrbijo za vzgojo mladih. Droge in njihova preprodaja postajata vsak dan vse večji problem, saj se na narko-sceni pojavlja vse več deklet in otrok.”

PODATKI O KNJIGI
Prevod : /
Število strani : 168
Vezava : šivano, trde platnice
Dimenzija : 15 x 21 cm
ISBN : 9789616127373

O AVTORJU
Matjaž Fritz se je slovenski javnosti prvič predstavil v tedniku 7 dni in potem v reviji Antena kot avtor rubrike Mladi in droge. V njej je objavljal pogovore z zasvojenci, prekupčevalci, policisti, zdravniki in medijskimi zvezdami, torej ljudmi, ki so bili na kakršen koli način v stiku z mamili. Tako je spoznaval narkomansko sceno z več strani: s strani tistih, ki so mamila uživali, in tistih, ki so jim skušali pomagati in jih rešiti tega zla. Vsa ta spoznanja so ga spodbudila, da je leta 2003 napisal svoj prvi roman Do golega. Pozneje se je odločil za nadaljevanje te knjige in tako je napisal še roman Do golega in čisto do konca. Obe knjigi sta napisani tako, da vsaka predstavlja samostojno celoto. Nemiren duh, kakršen avtor tudi je, ga je po končani gimnaziji v Ljubljani vodil v svet. Svojo življenjsko pot je nadaljeval v Ameriki, kjer je študiral. Čas, ki ga je tam prežive pa tudi potovanja po svetu, so mu razširila obzorja in njegovemu pisanju dala pridih svetovljanstva Avtor prihaja iz pisateljske družine, saj je njegova mama znana pisateljica Marinka Fritz Kunc. Tudi ona piše o problematiki zasvojenosti z mamili in se je, s stališča leposlovja, s problemom droge na Slovenskem največ ukvarjala.

Ponudba je del kategorij:

Ne spreglej ostalih super ponudb

-50%

Shranite svoje enkratne spomine v A4 fotoknjigo s 60 stranmi

Fotoknjiga je prenovljena, s povečanim obsegom s 50 na 60 strani!

-64%

Magnetna tabla briši-piši in paket osnovne opreme za uporabo

Odlična izbira za opomnike, družinska sporočila ali otroško igro in ustvarjanje!

-69%

Komplet kondomov Durex in Pasante (50 kosov)

V tej ponudbi lahko izberete tudi komplet 40 kondomov Anatomic/London/Basic/Strawbery/Ultra Thin za 14,90 €!

-50%
NOVO

Vsestransko uporabno OptiMag magnezijevo olje (250 ml)

Izjemna pomoč v primeru luskavice, sindroma nemirnih nog, krčnih žil na nogah, krčev ter bolečin v mišicah, utrujenosti, izčrpanosti, migren, osteoporoze, nespečnosti, visokega krvnega pritiska, težav s presnovo sladkorja itd.!

-60%
-50%
NOVO

BugHunt solarna svetilka, ki odganja komarje (2 kosa)

Odganjalec komarjev in svetilka v enem izdelku!