LAST MINUTE IZLET! SUPER CENA za 4-dnevni velikonočni potep v Dijon, prestolnico Burgundije: povratni let Zagreb-Dijon-Zagreb za 1 osebo + ročna prtljaga in oddana prtljaga + 3x nočitev z zajtrkom v hotelu ibis Dijon Gare 3* + turistične takse + vodič skupine na potovanju!

Ne spreglejte vseh možnosti obiska Dijona in Burgundije med dodatnimi možnostmi ponudbe! Odhod je zagotovljen!

4-dnevni velikonocni potep v Dijon in Burgundijo
4-dnevni velikonocni potep v Dijon in Burgundijo
4-dnevni velikonocni potep v Dijon in Burgundijo
4-dnevni velikonocni potep v Dijon in Burgundijo
4-dnevni velikonocni potep v Dijon in Burgundijo
330,00€
    Kupi kupon
Super cena
 
 

Dijon in Burgundija - velika noč (19. 4.-22. 4. 2019)

Dijon – glavno mesto Burgundije, regije, ki slovi po vinih. Dijon je med ostalim tudi prestolnica gorčice in likerja Cassis iz črnega ribeza. Dijon je nenavadno, manj znano mesto na vzhodu Francije in tudi mesto z verjeno najlepšimi strehami  zgradb in hiš v Evropi. Hkrati je tudi izhodišče za izlete po burgundskih dvorcih, mestih in krasnih vinogradih – na vse tiste destinacije, po katerih Francija slovi!

Program potovanja:
19. 4. 2019 Srečanje potnikov z vodnikom potovanja na odhodnem terminalu (1. nadstropje) Mednarodnega letališča Zagreb „Franjo Tuđman“, 2 uri pred poletom. Prijave na let se začnejo 2 uri pred letom in trajajo do 40 minut pred letom. Direktni let s posebnih letalom iz Zagreba v Dijon. Pristanek na letališču Dole-Jura ob predvidoma 6.10. Po prihodu na letališče sledi prevoz do centra mesta, do hotela ibis Dijon Gare 3*.

Dijon, ogled mesta
19. april 2019 – 9.00 odhod izpred hotela
Po pristanku sledi transfer proti hotelu. Prosto popoldne.
Predlagamo fakultativni ogled mesta peš s strokovnim vodstvom. Ta umetnostni center skriva številne izjemno zanimive znamenitosti, ki so med ostalim tudi spomin na dejstvo, da gre za glavno mesto države, ki je združila Flandrijo in Burgundijo v času vladavine Burgundskega vojvode. Sledi obisk in strokovni ogled Muzeja likovnih umetnosti, ki je eden najstarejših in najbogatejših muzejev v Franciji. Stoji za obzidjem palače Burgundskih knezov. V muzeju si boste ogledali zbirko egiptovske umetnosti, pohištva, keramije in orožja ter slike in skulpture od srednjega veka pa vse do 20. stoletja ter zbirko moderne in sodobne umetnosti. Sledi vrnitev v hotel, prost večer. Nočitev.
Trajanje: 3 ure
V ceno je vključeno: ogledi po načrtu, lokalni vodič
Cena: 22 €, otroci do 12 let imajo 50% popust

L'Auxois
Zajtrk v hotelu. Prosti čas. Predlagamo izlet v regijo Auxois. Po zajtrku zbor pred hotelom ob 9.00 in odhod z avtobusom na izlet. Prva točka ogledov bo nekdanji samostan Fontenay. Tam si boste pod strokovnim vodstvom ogledali najbolje ohranjen cistercijanski samostan. Ta burgundski samostan je osnoval sam Sveti Bernard,  leta 1118. Ima cerkev, samostan, refektorij, spalnice, pekarno in kovačijo, zaradi česar je edinstveni primer ideala samozadostnosti, ki so ga prakticirali zgodnji cistercijanski redovniki. Kot eden najstarejših in najbolje ohranjenih cistercijanski samostan je od leta 1981 tudi na Unescovem seznamu krajev svetovne dediščine v Evropi.
Sledi kosilo v gostilni na farmi (vino in voda vključena).
Po kosilu prosti čas v eni najlepših francoskih vasi - Flavigny-sur-Ozerain. Ta srednjeveški kraj leži na skalnatem pobočju, obdan s tremi potoki: Ozerain, Recluse in Verpant. Sprehodili se boste po vijugastih uličicah, obdanih s krasnimi kamnitimi hišami.
Potovanje boste nadaljevali proti dvorcu Bussy-Rabutin, ki je znan kot Château de Bussy-le-Grand – po Vojvodi iz Bussya, ki je bil tudi sorodnik znane pisateljice Madame de Sévigné. Dvorec je bil zgrajen v 12. stoletju in preurejen v 14. stoletju, kasneje, v 20. letih 16. stoletja pa so bile dodane še renesančne galerije.
Po ogledu dvorca vrnitev v hotel (okoli 18.00). Prost večer. Nočitev.
Trajanje: 9 ur 
V ceno je vključeno: ogledi po načrtu, lokalni vodič, avtobusni prevoz, vstopnica za samostan Fontenay in dvorec Bussy-Rabutin, kosilo (vino in voda uključena) 
Cena: 126 €, otroci do 12 let imajo 50% popust

Côte de Nuits
21. april 2019 – 10.00 odhod z avtobusom izpred hotela
Zajtrk v hotelu. Prosti čas. Predlagamo fakultativni izlet v eno najbolj znanih vinskih regij Francije - Côte de Nuits.
Odhod z avtobusom izpred hotela ob 10.00. Odpravili se boste proti vinski regiji Côte de Nuits, pri čemer boste potovali tudi po vinski cesti Vougeot. Vinogradi Côte de Nuits se raztezajo na več kot 20 km, od Dijona, pa vse do Corgoloina: na 1.500 hektarjih so vsi možni okusi, od močnega Chambertina vse do nežnega Musignya.
Sledi obisk dvorca Clos de Vougeot, ki so ga zgradili cistercijanski redovniki. Trenutno je sedež ekskluzivnega vinskega bratstva Confrérie des Chevaliers du Tastevin. Obiskali boste impresivne vinske kleti in vinske preše iz 13. stoletja.
Sledi kosilo v restavraciji (vino in voda vključena).
Po kosilu sledi obisk muzeja Cassisium. Tam boste izvedeli vse o črnem ribezu (in proizvodnji likerja Cassis), zgodovino, gojenje in tradicionalno uporabo v Burgundiji. Sledi obisk tovarne likerja Vedrenne, kjer boste skozi multimedijski šov in interaktivne zaslone izvedeli še več. Na koncu boste poskusili tudi njihove tradicionalne proizvode – tradicionalne likerje.
Vrnitev v hotel okoli 17.00. prost večer. Nočitev.
Trajanje izleta: 7 ur
V ceno je vključeno: ogledi po načrtu, lokalni vodič, avtobusni prevoz, kosilo (vino in voda uključena), vstopnica za dvorec Clos de Vougeot in Cassinium, pokušina likerjev v Cassiniumu
Cena: 120 €, otroci do 12 let imajo 50% popust

Beaune
22. april 2019 – 10.00 odhod z avtobusom izpred hotela
Zajtrk v hotelu. Prosti čas. Predlagamo fakultativni izlet v mesto Beaune in burgundske vinske kleti.
Odhod z avtobusom izpred hotela ob 10.00. Vožnja po krasni pokrajini ob številnih zanimivih informacijah lokalnega vodiča.
Prva postaja je obisk največjih vinskih kleti Burgundije - Patriarche Père & Fils. Ogled se bo začel z Galerijo „des Foudres“ (ogromnih ovalnih sodov) in se zaključil v kleteh, zgrajenih v 13. in 14. stoletju. Pot vas bo vodila skozi labirint galerij in vam odstrnila pogled v najbogatejše kleti Burgundije (skupna dolžina 5 km). Ogled znanih burgundskih vin, ki jih tam hranijo, vas bo pripravil na tisto, kar sledi. Pričakali vas bodo vrhunski someljeji in pod njihovim vodstvom boste poskusili prestižna vina iz 'tastevina' (posebnega burgundskega kozarca za pokušino vin). Sledi kosilo v restavraciji (vino in voda vključena).
Po kosilu sledi ogled gradu Beaune.
Vinska prestolnica Burgundije ima številna bogastva: bolnišnico iz srednjega veka (Hôtel Dieu), muzej vina, baziliko Notre-Dame, vinske kleti.
Obiskali boste srednjeveško bolnišnico, zgrajeno leta 1441, ki jo je osnoval Nicolas Rolin, kancler Burgundije. Bolnišnica je umetnina burgundsko-flamske umetnosti z večbarvnimi strehami in triptihom poslednje sodbe.
Vrnitev v hotel okoli 18.00. Prosti čas do odhoda avtobusa proti letališču Dole-Jura ob 20.00. 
Trajanje: 8 ur 
V ceno je vključeno: ogledi po načrtu, lokalni vodič, avtobusni prevoz, kosilo (vino in voda uključena), vstopnica za srednjeveško bolnišnico, pokušina vin v Patriarche Père & Fils. 
Cena: 126  €, otroci do 12 let imajo 50% popust

Hotel ibis Dijon Gare*** - Booking.com ocena: 7.9
Odlični hotel ibis Dijon Gare stoji čez cesto od glavne železniške postaje v Dijonu in le 10 minut hoda od zgodovinskega starega mesta. Vse sobe so klimatizirane, imajo radio in brezplačen wi-fi. V hotelu je restavracija Le Klub, ki nudi lokalno tradicionalno hrano in velik izbor vrhunskih vin. Hotel ibis ima tudi sodoben cocktail bar, ki je odprt 24 ur na dan. Zajtrk je samopostrežni s standardno ponudbo sladkih in slanih jedi, sadnih solat, različno pripravljenih jajc, jogurta, sokov in različnih sveže pečenih peciv in francoskega peciva Madeleine.

Ponudba je del kategorij:

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Oseb: 1
Gardaland,Italija

Vstopnica za nepozabni Gardaland

Uživajte v domišljijskih, pustolovskih in adrenalinskih izkušnjah za vse starosti! Ne spreglejte vseh možnosti obiska zabaviščnega parka Gardaland in akvarija Sea Life med dodatnimi možnostmi ponudbe.

Super cena
Oseb: 1
Lesce, Slovenija

Vstopnica za edinstveni DINO PARK BLED

Za otroke do 3. leta je vstop prost! Več o Dino Parku si lahko ogledate na njihovi spletni strani www.dinopark.si Ne spreglejte vseh opcij vstopnic med dodatnimi možnostmi ponudbe!

-50%
Oseb: 1
Ljubljana, Slovenija

Odstranitev zobnega kamna + peskanje

Pomembna vloga pri preventivi in ohranjanju zdravih zob!

-50%
Oseb: 1
NOVO Maribor ali Ljubljana, Slovenija

Botox - za mladosten videz, brez gubic!

Mladosten videz kože okoli oči in na čelu!

Super cena
Oseb: 2
NOVO Ptuj, slovenija

Romantično savnanje v dvoje v Grand Hotelu Primus ****

Posebno doživetje v dvoje!

-50%
Oseb: 1
NOVO Ljubljana, Slovenija

Servis in polnjenje klime v vozilu

Poskrbite za brezhibno delovanje klimatske naprave!