- 50 % na 5-dnevni poletni naravoslovni tabor na Bukovici za 1 otroka: 4x nočitev v hiši ali šotorih + vsi dnevni obroki, malice in pijača + strokovno vodenje + božanje in hranjenje živali + jahanje ponijev + animacija + družabne in športne igre + varstvo otrok + ustvarjalnice in izdelki!

V neokrnjeni naravi gozdov in travnikov Bukovice bo vaš otrok v letošnjem poletju odkrival naravna čudesa, spoznaval številne ekosisteme in življenje na kmetiji!

Naravoslovni tabor
Naravoslovni tabor
Naravoslovni tabor
Naravoslovni tabor
160,00€
    Kupi kupon
Vrednost:
320,00 €
-50%
Prihranek:
160,00 €
 
 

POLETNI NARAVOSLOVNI TABOR NA BUKOVICI

»Si želiš teden svojih počitnic preživeti nekje v naravi, kjer je tvoja budilka glasen pav in kjer ti dober dan zaželijo radovedne gosi? V neokrnjeni naravi gozdov in travnikov Bukovice bomo v letošnjem poletju odkrivali naravna čudesa, spoznavali številne ekosisteme in življenje na kmetiji. O naravi se bomo učili in se v družbi ljubiteljev narave zabavali in ustvarjali. Izvedeli bomo, kako žabe pojedo svoj plen, opazovali različne oblike ptičjih nog in kljunov, nabrali zdravilne rastline, ponoči poslušali oglašanje sov in izdelali svoj herbarij.«


- Preživljanje počitnic v naravi v družbi živali in rastlin,
- jahanje ponijev,
- božanje in hranjenje domačih in eksotičnih živali, priprava jedilnikov živalim,
- pohodi, športne in družabne igre,
- ustvarjalne delavnice,
- odkrivanje naravnih čudes in spoznavanje ekosistemov, spoznavanje življenja na kmetiji,
- spoznavanje nočnega življenja divjih živali,
- vsi dnevni obroki,
- trajanje 5 dni, 4 nočitve v hiši ali šotorih.

Program:

1. dan: Življenje v gozdu

Prvi dan bomo spoznavali živali v gozdu in opazovali njihove prilagoditve na življenje v tem ekosistemu. Nabrali bomo nekaj drevesnih vrst, jih razdelili med listavce in iglavce ter napravili herbarij drevesnih vrst. Pobožali bomo malega madagaskarskega tenreka, opazovali sikajoče ščurke ter ptičjega pajka. Po družabnih igrah in športnih aktivnostih bomo dan končali na nočnem pohodu in poslušali različne vrste sov.

2. dan: Življenje v vodi
Po jutranji telovadbi bomo dan namenili spoznavanju živalskega in rastlinskega sveta v vodi in ob njej. Ugotovili bomo, kako ribe plavajo in zakaj race v vodi ne potonejo. Ogledali si bomo nilske in labodje gosi, mandarinke in moškatne race. Pobožali bomo močvirsko želvo in žabo, se odpravili na dolg sprehod in ustvarili želvo iz slanega testa. Večer bomo preživeli tekmovalno ob Igrah brez meja.

3. dan: Življenje mejic in mokrišč
Mejice in mokrišča so pomembni naravni biotopi, v katerih živijo mnoge edinstvene živalske vrste. Odpravili se bomo na sprehod in spoznali različne vrste živali in rastlin, obiskali bomo številne tropske, ogrožene vrste divjih živali v Hiši nad oblaki in se pogovorili, zakaj jim pravimo ogrožene vrste. Zanje bomo pripravili tudi zdrav dnevni obrok in postali oskrbniki živali. Pobožali bomo čisto pravega kuščarja in paličnjaka ter se srečali z rumenočopastim kakadujem. V ustvarjalnem delu bomo oblikovali živalsko masko iz papirja, zvečer pa pripravili svoj pravi mali naravovarstveni projekt.

4. dan: Življenje na kmetiji
Ljudje smo v zgodovini udomačili različne živali in vzgojili mnogo kulturnih rastlin, ki nam dajejo hrano. Izvedeli bomo, kako se razlikuje življenje na kmetiji nekoč in danes. Spoznali bomo nekaj domačih živali, med njimi tudi kokoši in konje ter pobožali mehke kunce. Zavihteli se bomo na hrbet ponija. Iz semen bomo izdelali svojo domačo žival, zvečer pa se sprostili ob nastopih taborniških talentov.

5. dan: Življenje na travniku
Tokrat nas bodo zanimale vrste trav, cvetlic, žuželk in drugih živali, ki rastejo in živijo na travniku. Ugotovili bomo, kako so vse vrste med seboj povezane, ter kaj se zgodi, če katera od njih izumre. Ugotovili bomo, da so nekatere rastline strupene, spet druge pa za ljudi zdravilne. Na travnikih živijo tudi kače in polži, zato bomo pobožali dva predstavnika teh živali, v ustvarjalni urici naslikali pisanega metulja in se v večernih urah vrnili v objem staršev.

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Rezerviranih 85
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Crikvenica, Hrvaška

Luksuzni wellness oddih v Hotelu Esplanade 4*

Nepozabna sprostitev na hrvaški obali! 1 otrok do 6. leta GRATIS!

Super cena
Rezerviranih 34
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Stubičke Toplice, Hrvaška

Wellness paket za 2 v Stubičkih Toplicah z vključeno masažo

Obiščite čudovito hrvaško naravo tik ob slovenski meji! Ne spreglejte vseh opcij med dodatnimi možnostmi ponudbe. Kuponi so unovčljivi kar do 31. 5. 2020!

Super cena
Rezerviranih 117
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Novigrad, Hrvaška

3-dnevni mega paket za 2 osebi v Aminess Maestral Hotelu!

Miren in sproščujoč oddih na morju! Otrok do 6,99 let VKLJUČEN V CENO!

Super cena
Rezerviranih 5
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
NOVO Rogaška Slatina, Slovenija

Razkošno 3-dnevno razvajanje v dvoje v Rogaški Slatini

Vrednost kupona je 39 €. Razliko 160 € do polne cene (199 €) plačate direktno ponudniku. Ne spreglejte vseh opcij bivanja med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Super cena
Rezerviranih 3
Nočitev: 2  |   Oseb: 6
NOVO Krk, Hrvaška

Hiške za 4+2; Krk Premium Camping Resort by Valamar 5*

Šarmanten družinski eko kamp v bližini starega mestnega jedra Krka.

Super cena
Rezerviranih 4
Nočitev: 1  |   Oseb: 4
NOVO Moravske Toplice, Slovenija

Popolno razvajanje v novem naselju Prekmurska vas Ajda 4*

Odličen paket s polpenzionom ter neomejenim kopanjem in savno! Ne spreglejte vseh terminov bivanja med dodatnimi možnostmi ponudbe!