Poučna slikanica za otroke! - 50 % na 1x čudovito slikanico za otroke "Žabja alergija, alergija na vodo", ki jo je napisala Aleksandra Pinterič! Poštnina je brezplačna!

Pravljica, ki na preprost in razumljiv način malčkom predstavi pereče okoljske probleme in spodbuja vrednote!

Otroška slikanica
Otroška slikanica
Otroška slikanica
5,00€
    Kupi kupon
Vrednost:
10,00 €
-50%
Prihranek:
5,00 €
 
 

Ste vedeli, da imajo lahko žabe tudi alergiji na vodo?  Seveda. Take vijolične mozolje dobijo. Le zakaj? In kdo sploh so tri svete žabe?

Zgodba pripoveduje o žabi Greti, ki živi v žabjem kraljestvu z imenom Žabji Dol. Nekega dne se ji pojavijo vijolični srbeči mozolji po celem telesu. Ko obišče zdravnico, ji ta pove diagnozo: žabja alergija – alergija na vodo, kjer pomaga le potapljaška obleka. Kmalu so na vodo alergične vse žabe in v kraljestvu Žabji Dol se reči spremenijo. Greta in žabec Urh pa poiščeta pomoč pri treh svetih žabah.

"Dvoživke sodijo med najbolj ogrožene živali v Evropi in Sloveniji. Najbolj jih ogrožajo izguba, fragmentacija in uničenje primernih habitatov (npr. mrestišč dvoživk - mlak, prezimovališč, poletnih zatočišč), onesnaževanje voda in vnost tujerodnih vrst ter bolezni.

Pravljica Aleksandre Pinterič o alergiji na vodo žabice Grete in ostalih prebivalcev kraljestva Žabji dol na preprost in razumljiv način tudi našim najmlajšim predstavi pereče okoljske probleme, ki so na žalost postali že del našega vsakdana. Upam, da jih bo zgodba vzpodbudila k temu, da bodo mlake, luže, močvirja in druge vode okoli sebe videli z novimi očmi. Lahko bodo raziskali, ali je Greta tam še doma, ali je Žabji dol še poln živahnih prebivalcev ali pa bodo le-ti potrebovali pomoč in bo treba ljudi opozoriti, da je nekaj narobe.

Otrokom predvsem želim, da se bo v njihovi bližini  še dolga leta v toplih spomladanskih večerih glasno razlegala žabja pesem iz naših mlak." (Katja Poboljšaj, strokovnjakinja za dvoživke, Center za kartografijo favne in flore)

Avtorica: Aleksandra Pinterič
Podatki o knjigi: mehka vezava, velikost A5, 32 strani;  ISBN: 978-96192667-6-2
Ilustracije v knjigi so rezultat likovnega natečaja vključenih šol.
Izdal: Vista, zavod za razvoj vrednot Murska Sobota

Ponudba je del kategorij:

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena

Prenosnik Dell Latitude 7480, i5, 14"

Vrhunski dizajn, najkvalitetnejše komponente in neverjetna vzdržljivost!

-50%

Shranite svoje enkratne spomine v A4 fotoknjigo s 60 stranmi

Fotoknjiga je prenovljena, s povečanim obsegom s 50 na 60 strani!

Super cena

Set 24 akrilnih flomastrov Acrylic markers

Idealno za barvanje kamenčkov na plaži ali druge ustvarjalne urice!

-59%

Personaliziran A3 koledar z vašimi slikami (13 listov)

Pri tej ponudbi lahko izberete tudi druge opcije, preverite med dodatnimi možnostmi! Poštnina GRATIS - ob hkratnem naročilu vsaj 4 koledarjev! Najlepši spomini si zaslužijo posebno mesto!

Super cena
Super cena

3 pari moških ali ženskih kratkih nogavic

Udobne in lepe nogavice! Pri tej ponudbi lahko izberete tudi druge opcije, preverite med dodatnimi možnostmi!