SUPER CENA za družinski oddih za do 3 osebe v Rogatcu: 1x nočitev v apartmaju z lastno kopalnico in kuhinjo v Pubyland Rooms&Apartments + družinska vstopnica za ogled Muzeja na prostem Rogatec in Dvorca Strmol Rogatec + posteljnina in brisače + wi-fi in parkirišče!

Vrednost kupona je 17 €. Razliko 70 € do polne cene (87 €) plačate direktno ponudniku. Plačilo pri ponudniku je možno tudi s turističnim bonom! Ne spreglejte vseh opcij bivanja med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Pubyland Rooms&Apartments, Rogatec: turistični bon
Pubyland Rooms&Apartments, Rogatec: turistični bon
Pubyland Rooms&Apartments, Rogatec: turistični bon
Pubyland Rooms&Apartments, Rogatec: turistični bon
17,00€
    Kupi kupon
? Kaj to pomeni? Plačilo pri ponudniku:
70,00 €
Super cena
 
 

ROGATEC
Zgodbo o cvetočem srednjeveškem trgu pripoveduje ohranjeno trško jedro s kar dvema cerkvama štajerskega baroka, grajska razvalina iz 12. in leta 2003 obnovljeni renesančno baročni dvorec Strmol iz 15. stoletja. Nove vsebine dvorcu Strmol danes vračajo življenjski utrip: koncerti, družabna in poslovna srečanja, poročni obredi, slikovite razstave – muzejske in likovne ter pestra gostinska ponudba grajske restavracije Strmol. Zgodbe iz življenja med plemiči in kmeti se nadaljujejo v Muzeju na prostem – obiskovalec jih doživlja in soustvarja: pomaga zamesiti testo in speče svoj kruhek žuliko, se nauči preprostih korakov že pozabljenega ljudskega plesa, si splete zapestnico iz ličja ali na tkalskem glavniku in gleda pod prste spretnemu kovaču.  Rokodelski izdelki so tudi na prodaj v lodnu, muzejski trgovini.  Zgodovinska štajerska kmetija subpanonskega tipa v Muzeju na prostem Rogatec ohranja ljudsko stavbno dediščino in kulturno izročilo prebivalcev Obsotelja. Še danes živimo tukaj ponosni in srčni ljudje, ki skupaj z obiskovalci v našem bogatem izročilu preteklosti iščemo odgovore za sedanjost. Vabljeni v Rogatec!

Pubyland apartmaji
Sodobno in funkcionalno opremljeni apartmaji s svojo zračnostjo in prostornostjo predstavljajo odlično izbiro za prijeten družinski oddih

Več o Muzeju na prostem Rogatec lahko preberete na tej povezavi.
Več o Dvorcu Strmol Rogatec lahko preberete na tej povezavi.

Doživite Življenjski utrip med plemiči in kmeti v Muzeju na prostem in Dvorcu Strmol Rogatec
Dragocene zgodbe Rogatca, strnjene med Donačko goro in reko Sotlo ponujajo dnevni izlet v zakladnico neokrnjene narave in v objem kulturne dediščine, kjer uživajo tako posamezniki kot tudi družine. Življenjski utrip naših babic in dedkov se začuti že ob samem prihodu v kraj s pogledom na cvetoči srednjeveški trg. Doživi in soustvari pa jih v Muzeju na prostem in na Dvorcu Strmol, kjer pomagaš zamesiti testo in speči svoj kruhek »žuliko«, se naučiš preprostih korakov že pozabljenega ljudskega plesa, si spleteš zapestnico iz ličja, gledaš pod prste spretnim mojstrom obrti (kovaštvo, kamnoseštvo) ali si narediš svoj izdelek iz gline. Ljudsko umetnost lahko spoznaš z izdelovanjem rožic iz krep papirja. Rokodelski izdelki so ti na prodaj v Lodnu, muzejski trgovini. Od dvorca Strmol do Muzeja na prostem se lahko podaš peš po sprehajalni poti.

Ob vstopu prejmeš tiskan vodnik, ki te vodi po muzeju ter dvorcu, nato pa tiskovino odneseš s seboj domov. Sprehodiš se med objekti muzeja (Šmitovo hišo, kovačijo, trgovino z mešanim blagom ali Lodnom, gospodarskim poslopjem, svinjakom, kozolcem, Viničarsko hišo ter Kamnarsko bajto, kjer so  ti na ogled na 13 arih tudi ekološki zeliščni vrtovi in tako spoznavaš ter raziskuješ kulturno dediščino naših prednikov, lahko pa le posediš v mirnem, zelenem, cvetočem okolju. Posebnost grajskega ekološkega zeliščnega vrta je ravno v ročni predelavi zelišč v izdelke kot so hidrolati, čaji, naravna mila, začimbe, katere lahko tudi kupiš v muzejski ali spletni trgovini Lodn.

Na dvorcu Strmol so ti na voljo zanimive tematske razstave: 
- gostujoča Društva likovnikov  Rogatec, 
- pa KUHARCA, ki preseneča na podstrešju dvorca in pripoveduje zgodbe o tehničnem razvoju kuhinj in kuhinjskih pripomočkov v preteklosti. Razstava je delo Pokrajinskega muzeja Celje.

Na ogled ti je tudi Rokodelski center Rogatec, ki poleg rokodelskih delavnic pletarske, tkalske, lončarske in steklarske postavlja na ogled razstavo o tkanju ter o STEKLU NA ROGAŠKEM, ki pripoveduje zgodbo oblikovanja stekla, od glažute do steklarne.

Kaj še lahko vidiš in doživiš v Rogatcu?
- Sprehodiš se v Muzeju na prostem Rogatec in si ogledaš največji lokalni muzej na prostem v Sloveniji
- Obiščeš Dvorec Strmol – grajski kompleks omenjen že leta 1436 s stalnimi razstavami, koncerti, delavnicami
- Kreiraš in ustvarjaš na organiziranih delavnicah od 15.00 do 17.00 ure v Muzeju (ob sobotah) ali v Dvorcu  (ob nedeljah), skozi katere doživiš svojo lastno izkušnjo dediščine - Spoznaš zgodovino srednjeveškega trga in sakralnih spomenikov, cerkva
- Raziščeš Pohodniške poti in stranpoti neokrnjene narave
- Prevoziš Kolesarske poti
- Povzpneš se na vrh Donačke Gore (882 m) - štajerski Triglav, ki je razglašen za naravni spomenik, zaščiten gozdni rezervat bukov pragozd, edino rastišče Juvanovega netreska in prva nadelana pot v slovenskih gorah - Skočiš s padalom (po dogovoru z JPK Donačka gora)
- Se podaš na pot okoli ribnika Žabnik in ribariš
- Rekreiraš se v naravi na Čutni poti ali Trim stezi 
- Jahaš konje v Konjeniškem klubu Strmol (predhodna uskladitev terminov) ali raziščeš okolico s konjem  po 7 konjskih poteh
- Okusiš pristno hrano domačega okolja  na kmečkem turizmu ali v Gostišču s 40 letno tradicijo. 
- Se prebudiš v svojem avtodomu ob vznožju zelenih gričev, kjer se svobodno pase več grajskih konjev ter ti postrežejo z ekološkim zajtrkom in čajem iz sosednjega zeliščnega vrta. Lahko preončiš v novem in modernem stilu opremljenem objektu s sobami in apartmaji v samem središču trškega jedra ali pa čisto na vrhu štajerskega Triglava.

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Rezerviranih 56
Nočitev: 2  |   Oseb: 6
Istra, Hrvaška

Edinstvene mobilne hiške v 4 odličnih kampih v Istri

Preživite krasen dopust v enem od treh odličnih kampov v Istri! Ne spreglejte vseh opcij bivanja med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Super cena
Rezerviranih 29
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Čatež, Slovenija

Mega oddih na Termalni rivieri v Termah Čatež; Hotel Čatež

Vrednost kupona je 32,40 €. Razliko 183,60 € do polne cene (216 €) plačate direktno ponudniku. Plačilo pri ponudniku je možno tudi z bonom21.

Super cena
Rezerviranih 14
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Topolšica, Slovenija

Popoln oddih v hotelu Vesna 3*, Terme Topolšica

Vrednost kupona je 28,80 €. Razliko 115,20 € do polne cene (144 €) plačate direktno ponudniku.

Super cena
Rezerviranih 3
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
NOVO Gozd - Martuljek, Slovenija

Krasen oddih za 2 osebi s polpenzionom v hotelu Špik, Gozd - Martuljek

Vrednost kupona je 42 €. Razliko 167 € do polne cene (209 €) plačate direktno ponudniku.

Super cena
Rezerviranih 6
Nočitev: 1  |   Oseb: 2
NOVO Cerkno, Slovenija

3-dnevni termalni oddih s kopanjem v Cerknem

Vrednost kupona je 15 €. Razliko 73 € do polne cene (88 €) plačate direktno ponudniku. Plačilo pri ponudniku je možno tudi s turističnim bonom!

Super cena
Rezerviranih 7
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
NOVO Laško, Slovenija

3-dnevno romantično razvajanje za 2 v Vili Aina 3*

Sprostitev v mirnem okolju sredi zelenja!