SUPER CENA za vstopnico za cca 60 do 90-minutni voden ogled gradu Raka za skupino do 30 oseb! Oglejte si mogočen renesančni grad, ki slovi po izjemnem avtentičnem inventarju iz 17. do 19. stoletja!

Spoznajte enega najstarejših srednjeveških gradov v Sloveniji!

Grad Raka: voden ogled, skupinska vstopnica
Grad Raka: voden ogled, skupinska vstopnica
Grad Raka: voden ogled, skupinska vstopnica
Grad Raka: voden ogled, skupinska vstopnica
150,00€
    Kupi kupon
Super cena
 
 

GRAD RAKA – voden ogled 60 min
Oglejte si 34 prostorov, ki so vsi opremljeni z avtentičnim interjerjem iz obdobja 17. do 19. stoletja. V zbirki je več kot 1500 kosov pohištva, slik, skulptur, ur, orožja …
Grad Raka velja za enega najstarejših srednjeveških gradov v Sloveniji. V zgodovinskih listinah je omenjen že od leta 1161, izrecno pa leta 1279 kot Castrum Arch. Približno v drugi polovici 12. stoletja so ga pozidali grofje iz Bogna, nato so ga podedovali grofje Andeški, za njimi so bili lastniki vojvode Spanheimi.
Neposlušne tlačane je dala tedanja grofica Barbara Bela, ki je slovela po svoji krutosti, privezati na sramotilni kamen, ki ga še danes najdemo ob poti, ki vodi h gradu. Tudi zaradi tega je grad pogorel med vseslovenskim kmečkim uporom leta 1515. Grad je bil obnovljen v renesančnem slogu leta 1525.  
V 17. stoletju so bili lastniki raškega gradu gospodje Verniški, ki so grad pozneje prodali rodbini Kajzelj, ki je pod gradom uredila tople grede in ribnik, v katerem so gojili rake. Med leti 1784 in 1825 je s svojo navzočnostjo baron Haller von Hallerstein rešil stari grad pred propadanjem in mu dal povsem novo in polepšano obliko.  
Med drugo svetovno vojno je bila v gradu vojaška postojanka. V letih 1948-1998 so v gradu živele sestre usmiljenke. Danes pa je grad z vso svojo zgodovino in izjemno zbirko inventarja na voljo za ogled.

Oglejte si mogočen renesančni grad, ki slovi po izjemnem avtentičnem inventarju iz 17. do 19. stoletja. V zbirki je več kot 1500 izjemnih kosov pohištva, slik, skulptur, ur, orožja. V eni uri si lahko poleg gradu ogledate še čudovito renesančno in baročno arhitekturo zunanjega atrija in grajske kapele z oltarjem. Ogledi so možni vsako soboto, po ogledu pa si lahko privoščite še pohod po vinogradniški pohodni poti Raka ali kosilo z bližnji restavraciji Silvester!

Ponudba je del kategorij:

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Rezerviranih 18
Oseb: 1
Bovec, Slovenija

Nepozaben 3-urni zip line spust po 3,2 km jeklenic v Bovcu

Podajte se na drzen spust čez Bovško dolino, z izjemnim pogledom na mogočne vrhove Julijcev! Na jeklenicah, dolgih 700 m, dosežete hitrost do 60 km/h!

Super cena
Rezerviranih 41
Oseb: 1
Mala Nedelja, Slovenija

Karta za celodnevno kopanje v Termalnem parku Bioterme

Ne spreglejte vseh opcij kopalnih kart med dodatnimi možnostmi!

-50%
Rezerviranih 37

Botox - za mladosten videz, brez gubic!

Mladosten videz kože okoli oči in na čelu!

Super cena
Rezerviranih 9
Oseb: 1
NOVO Zagreb. Hrvaška

Cryocoolsculpting 360 v Salonu Tajna ljepote v Zagrebu

V tej ponudbi so na voljo tudi drugi paketi tretmajev - ne spreglejte vseh med dodatnimi možnostmi ponudbe!

-50%
Rezerviranih 1
-50%
Rezerviranih 11
NOVO

Personalizirana video božična pravljica

V tej ponudbi lahko izberete tudi poseben video klic Božička preko zoom/FB messenger aplikacije za 24,75 €!