SUPER CENA za martinovanje na Štajerskem: prevoz z Martinovem avtobusom + vodstvo vodnice Martine + muzikant veseli Martin + ogled Maribora in Martinovega sprevoda + ogled Oljarne, degustacija + sprejem v najlepši mali kleti z majoliko in degustacijo + Martinovo pozno kosilo!

Maribor z najstarejšo vinsko trto in veselim martinovanjem, sprejem viničarja Johannove trte v najlepši kleti z majoliko, slastno-sladki okusi buč, Martinovo kosilo in prikaz izdelava prleške gibanice …

Martinovanje, ogledi, degustacije, kosilo: izlet
Martinovanje, ogledi, degustacije, kosilo: izlet
Martinovanje, ogledi, degustacije, kosilo: izlet
Martinovanje, ogledi, degustacije, kosilo: izlet
39,00€
    Kupi kupon
Super cena
 
 

POKLON JESENI MED VESELIMI ŠTAJERCI
Maribor z najstarejšo vinsko trto in veselim martinovanjem, sprejem viničarja Johannove trte v najlepši kleti z majolko, slastno-sladki okusi buč, Martinovo kosilo in prikaz izdelava prleške gibanice…

Odhod avtobusa iz Ljubljane ob 7.30 (seveda se bomo ustavljali na poti proti Štajerski in mimogrede pobrali tudi šegavega muzikanta).

11.11. točno ob 11.11 se običajno prične veselo druženje Poklon jeseni na Trgu Leona Štuklja v Mariboru katero spremlja bogat kulturno-zabavni program ter seveda tradicionalna vinsko-kulinarična ponudba. Tudi mi bomo tam . Ampak še prej se bomo sprehodili po ožjem središču štajerske prestolnice, si ogledali  zanimivosti in se med drugim na kratko ustavili in vrgli oko na najstarejšo trto na svetu.

Martinovanje, prireditev posvečeno svetniku Sv. Martinu, ki mošt spremeni v vino v mestnem središču, je običajno obogatena s prihodom vinskih kraljic, beračev, folkloristov, kmečkih žena, splavarjev ter predstavnikov vinskih redov in bratovščin, ki obhodijo mestno jedro, s seboj pa prinesejo jesenske pridelke in dobrote, da se tako na simbolni način zahvalijo jeseni. Seveda se tu okuša vino in ostale domače dobrote, mi pa bomo pot nadaljevali proti Sv. Juriju, kjer nas z zanimivo zgodbo pričakuje znan oljar. Pripravlja tudi bučni posladek in degustacijo bučnih proizvodov. V  Cerkvenjaku, pa nas bo sprejela vinogradniška družina in nam v  najlepši slovenski mali kleti z veliko majolko pripravila sprejem oz. malo degustacijo, nato pa se bomo razveselili Martinovga poznega kosila. Gospodinja  nam bo tudi pokazala, kako se pripravi prleška gibanica, naša ekipa pa bo ušpičila še kakšno šegavo. Ko bo noč »ovila« dan se bo naš veseli avtobus odpravil nazaj v domači raj..

Program vsebuje:
- prevoz z Martinovem avtobusom
- vodstvo vodnice Martine
- muzikant veseli Martin
- ogled Maribora , postanek za ogled Martinovega sprevoda
- ogled Oljarne, degustacija bučnih izdelkov in olj (bučna rolada, čokolada,bučna semena in olja ...)
- sprejem v najlepši mali kleti z majoliko in degustacijo
- prikaz izdelave prleške gibanice
- Martinovo pozno kosilo
- Lepi pogledi in drobne pozornosti

- Program pripravljen z ljubeznijo za pozitivne, zdrave in odgovorne sopotnike.

Ponudba je del kategorij: