Capoeira v Sloveniji! - 50 % na 1-mesečno vadbo capoeire (4 obiski, 1x na teden) za otroke (do vključno 12. leta starosti) na lokaciji po izbiri: Ljubljana ali Maribor! Vadba združuje elemente borilne veščine, plesa, igre, glasbe in akrobatike!

V tej ponudbi lahko izberete tudi 1-mesečno vadbo capoeire za odrasle za 16,50 €! Kuponi so unovčljivi do 24. 6. 2020 in od 1. 10. do 30. 10. 2020!

Capoeira 1-mesecna vadba za otroke
Capoeira 1-mesecna vadba za otroke
Capoeira 1-mesecna vadba za otroke
Capoeira 1-mesecna vadba za otroke
11,00€
    Kupi kupon
Vrednost:
22,00 €
-50%
Prihranek:
11,00 €
 
 

Spoznajte capoeiro!

Ker capoeira vključuje prvine igre, borilne veščine, plesa, glasbe in gimnastike, se otroci na vadbi ne dolgočasijo. Na vadbi capoeire se naučijo osnovna gibanja, elemente napada, obrambe in akrobacij. Program vključuje tudi petje tradicionalnih pesmi v portugalskem jeziku in igranje inštrumentov. Otroci se učijo portugalščine preko petja, glasbe in igre. Otroci se na capoeiri zabavajo, se dobro premigajo in pridobijo nove spretnosti. Pridružijo se nam lahko otroci od 4. leta starosti naprej.

Otroka je smiselno vključiti v rekreativno dejavnost čim prej. Pomembno je, da so prve izkušnje z rekreacijo povezane z igro, zabavo in sprostitvijo, obenem pa naj bodo dovolj pestre, zanimive in zahtevne, da je otrok dovolj motiviran, da vztraja. Capoeira je zaradi svoje pestrosti, dinamičnosti in zahtevnosti za otroke izredno zanimiva, saj jim predstavlja velik izziv. Nekaterim otrokom je bolj všeč gibanje, drugim igranje na inštrumente, tretjim petje, nekateri pa se ne morejo odločiti, kaj imajo raje.

Na vadbi capoeire otroci spoznavajo in premagujejo omejitve lastnega telesa, se kreativno izražajo in razvijajo občutek za ritem. Vadba capoeire izboljšuje njihovo zbranost, koordinacijo v prostoru, gibljivost, vzdržljivost in moč. Otroci se učijo premagovati občutke strahu in sramu pred petjem in javnim nastopanjem. Ker capoeira ne spodbuja tekmovalnosti, temveč sodelovanje, otroci na vadbi hitro in enostavno sklepajo nova prijateljstva.  

Potek vadbe Vadba za otroke poteka preko igre. Začnemo z ogrevanjem in raztezanjem telesa. V osrednjem delu ure ponavljamo tehnične elemente napada, obrambe in akrobacij, ki smo jih že spoznali, ter se posvetimo spoznavanju novih elementov. Sestavni del osrednjega dela je tudi učenje igranja na inštrumente, petje in prosta igra. Vsaka ura je drugačna, inovativna in kreativno zastavljena. 

Oprema Za vadbo potrebujete udobno športno opremo (npr. trenirka, pajkice, majica s kratkimi rokavi), ki ne ovira gibanja. Ker vadimo bosi, obuvala ne potrebujete. Priporočljiva oprema je steklenička vode in brisača.

Najpomembnejše prednosti vadbe capoeire:
- spoznavanje in obvladovanje lastnega telesa,
- razvijanje in izboljšanje psiho-motoričnih in kognitivnih sposobnosti (npr. telesna moč, koordinacija v prostoru, ravnotežje, telesna pripravljenost, gibljivost telesa, koncentracija, spomin),
- izboljšanje delovanja kardio-vaskularnega in respiratornega sistema,
- razvijanje občutka za ritem,
- razvedrilo in sprostitev,
- povečevanje samozavesti,
- razvijanje skupinskega duha in spoštovanje skupinskih vrednot,
- uspešno vključevanje v družbo,
- soočenje in premagovanje občutkov strahu in sramu pred javnim nastopanjem,
- razvijanje kreativnosti,
- spoznavanje brazilske kulture in portugalskega jezika.

Poslanstvo ŠKD Capoeira Slovenija je, da omogoča varno in sistematično vadbo capoeire, da izboljšuje kvaliteto življenja in zdravje vadečih ter da vzpodbuja dobre medsebojne odnose, kar poudarja tudi slogan društva 'Capoeira v dobri družbi'.    

Ponudba je del kategorij: