SUPER CENA za vstopnico za cca 60 do 90-minutni voden ogled gradu Raka za skupino do 30 oseb! Oglejte si mogočen renesančni grad, ki slovi po izjemnem avtentičnem inventarju iz 17. do 19. stoletja!

Spoznajte enega najstarejših srednjeveških gradov v Sloveniji!

Grad Raka: voden ogled, skupinska vstopnica
Grad Raka: voden ogled, skupinska vstopnica
Grad Raka: voden ogled, skupinska vstopnica
Grad Raka: voden ogled, skupinska vstopnica
150,00€
    Kupi kupon
Super cena
 
 

GRAD RAKA – voden ogled 60 min
Oglejte si 34 prostorov, ki so vsi opremljeni z avtentičnim interjerjem iz obdobja 17. do 19. stoletja. V zbirki je več kot 1500 kosov pohištva, slik, skulptur, ur, orožja …
Grad Raka velja za enega najstarejših srednjeveških gradov v Sloveniji. V zgodovinskih listinah je omenjen že od leta 1161, izrecno pa leta 1279 kot Castrum Arch. Približno v drugi polovici 12. stoletja so ga pozidali grofje iz Bogna, nato so ga podedovali grofje Andeški, za njimi so bili lastniki vojvode Spanheimi.
Neposlušne tlačane je dala tedanja grofica Barbara Bela, ki je slovela po svoji krutosti, privezati na sramotilni kamen, ki ga še danes najdemo ob poti, ki vodi h gradu. Tudi zaradi tega je grad pogorel med vseslovenskim kmečkim uporom leta 1515. Grad je bil obnovljen v renesančnem slogu leta 1525.  
V 17. stoletju so bili lastniki raškega gradu gospodje Verniški, ki so grad pozneje prodali rodbini Kajzelj, ki je pod gradom uredila tople grede in ribnik, v katerem so gojili rake. Med leti 1784 in 1825 je s svojo navzočnostjo baron Haller von Hallerstein rešil stari grad pred propadanjem in mu dal povsem novo in polepšano obliko.  
Med drugo svetovno vojno je bila v gradu vojaška postojanka. V letih 1948-1998 so v gradu živele sestre usmiljenke. Danes pa je grad z vso svojo zgodovino in izjemno zbirko inventarja na voljo za ogled.

Oglejte si mogočen renesančni grad, ki slovi po izjemnem avtentičnem inventarju iz 17. do 19. stoletja. V zbirki je več kot 1500 izjemnih kosov pohištva, slik, skulptur, ur, orožja. V eni uri si lahko poleg gradu ogledate še čudovito renesančno in baročno arhitekturo zunanjega atrija in grajske kapele z oltarjem. Ogledi so možni vsako soboto, po ogledu pa si lahko privoščite še pohod po vinogradniški pohodni poti Raka ali kosilo z bližnji restavraciji Silvester!

Ponudba je del kategorij:

Ne spreglej ostalih super ponudb

-50%
Rezerviranih 3
-50%
Rezerviranih 1

Plesni tečaj SALSA LATINO, Havana Dance Studio

Prepustite se vročim ritmom! Kuponi so unovčljivi vse do 8. 12. 2021!

-50%
Rezerviranih 4

Standardni in latinoameriški plesi za otroke

V tej ponudbi lahko izberete tudi druge opcije, preverite med dodatnimi možnostmi!

-51%
Rezerviranih 71
Oseb: 5
Ljubljana, Slovenija

1 ura bowlinga za do 5 oseb v bowling klubu 300

V tej ponudbi so na voljo tudi druge opcije, preverite med dodatnimi možnostmi!

-50%
Rezerviranih 2
Super cena
Rezerviranih 43

3-urno kopanje v bazenskem kompleksu Wellnessa Živa na Bledu

Uživajte v celodnevnem sproščanju v bazenih! Ne spreglejte vseh opcij kopalnih kart med dodatnimi možnostmi ponudbe!