- 50 na enodnevni izlet v dolino slapov in največje akumulacijsko jezero ter mestece Sovodenj, z možnostjo ogleda Porschejevega muzeja s turistično agencijo OJLA! Plačajte 21 € za prijeten izlet v Avstrijo, v vrednosti 42 €.

Ponudba vsebuje: prevoz s turističnim avtobusom iz Ljubljane, oglede po programu, cestnine in parkirnine, vodenje in organizacijo.

Dolina slapov, Sovodenj
Dolina slapov, Sovodenj
Dolina slapov, Sovodenj
21,00€
    Kupi kupon
Vrednost:
42,00 €
-50%
Prihranek:
21,00 €
 
 

Podajte se z nami skozi dolino slapov do najvišje ležečega akumulacijskega jezera v Avstriji!
14,4 km dolga ovinkasta gorska pot Malta Hochalmstrasse pelje skozi dolino slapov do pregradnega zidu Kölnbreinsperre. Dviga se na 200 m in je tako najvišji pregradni zid v Avstriji. Tu si bomo ogledati tudi razstavo in film o gradnji pregradnega zidu in elektrarni. Iz stolpa hotela boste uživali v čudovitem razgledu na jezero Kölnbrein in na okoliška gore Udeležili se bomo tudi vodenega ogleda pregradnega zidu, kjer vas bomo peljali vse do kontrolne postaje in spoznali boste, kako deluje pregradni zid Kölnbreinsperre.

S krajšim postankom za jutranjo kavico nas bo pot peljala mimo Kranja, Jesenic, skozi Karavanški predor, mimo Beljaka in Špitala ob Dravi po turski cesti do mesteca Sovodenj (Gmünd). Nadaljevanje poti po prelepi gorski cesti doline reke Malte, ki pelje preko devetih mostov in skozi devet tunelov. Maltatal je dolina, kjer mogočna tehnologija, gorska narava in ogromna količina vode ustvarjajo popolno celoto, ki vzame dih. Zato jo imenujejo "dolina padajočih voda". Zapeljali se bomo na nadmorsko višino 1920m, do najvišje ležečega akumulacijskega jezera v Evropi Kölnbrein, ki je zajezeno z 200m visokim jezom in predstavlja enega največjih gradbenih dosežkov v Srednji Evropi. Sprehodili se bomo po okolici in uživali v prelepem pogledu na 3000m visoke vršace in čistem gorskem zraku ter se udeležili vodenega ogleda notranjosti pregradnega zidu vse do »srca« delovanja tega mogočnega objekta.

Ob povratku v dolino postanek v srednjeveškem mestecu Sovodenj (Gmünd). Mesto je obdano z obzidjem iz 15. stoletja in je nekoč zelo cvetelo, saj je nastalo ob pomembni trgovski poti, ki je povezovala severne kraje z Benetkami. Sprehodili se bomo po slikovitih mestnih ulicah ter občudovali meščanske hiše, si ogledali staro cerkev in kostnico s freskami iz 14. stoletja, na glavnem trgu pa mestno hišo s srednjeveškim sramotilnim stebrom. Po želji in za doplačilo bo možen tudi ogled muzeja Porsche.

Ponudba je del kategorij:

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Piran, Slovenija

Krasne počitnice v tradicionalni piranski hiši v Butičnem hotelu PiranArt

Skok v pravljični Piran! Ne spreglejte vseh opcij bivanja med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Stubičke Toplice, Hrvaška

Wellness paket za 2 v Stubičkih Toplicah z vključeno masažo

Obiščite čudovito hrvaško naravo tik ob slovenski meji! Ne spreglejte vseh opcij med dodatnimi možnostmi ponudbe.

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 4
Fažana, Hrvaška

Čudovit oddih v modernih apartmajih naselja BiVillage 4* v Fažani

Vrednost kupona je 22,40 €. Razliko 89,60 € do polne cene (112,00 €) plačate direktno ponudniku. Ne spreglejte vseh opcij bivanja med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
NOVO Rovinj, Hrvaška

LAST MINUTE oddih s polpenzionom in uporabo wellnessa v Hotelu Eden 4*

Vključeno bivanje otroka do 11,99 let!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
NOVO Čatež, Slovenija

Mega sproščene počitnice na Termalni rivieri v Termah Čatež!

Na jesensko razvajanje v Terme Čatež!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 5
NOVO Čatež, Slovenija

Oddih s kopanjem v Terme village – App Terme Čatež/lux

Preživite krasno jesen v prijetnem apartmaju in s kopanjem v zimski Termalni rivieri!