Ne odlašajte! SUPER CENA za ULTRAZVOČNI pregled za OSTEOPOROZO BREZ SEVANJA (meritev in razlaga pridobljenih parametrov) v Zavodu Zdravje v ordinaciji v Ljubljani, Mariboru ali Izoli! Na meritev lahko s sabo pripeljete še vam drago osebo povsem BREZPLAČNO!

Ne čakajte na opazne spremembe, zgodnje odkrivanje vzrokov osteoporoze je vaša priložnost!

Ultrazvocni pregled za osteoporozo BREZ SEVANJA
Ultrazvocni pregled za osteoporozo BREZ SEVANJA
50,00€
    Kupi kupon
Super cena
 
 

Neboleč preventivni ultrazvočni pregled za osteoporozo brez sevanja v Zavodu Zdravje v ordinaciji v Ljubljani, Izoli ali Mariboru. 
Za osteoporozo boleha več kot 100.000 Slovencev.
Ena od treh žensk in eden od petih moških bo v življenju utrpel osteoporotični zlom! 

Osteoporoza je tiha, sistemska skeletna bolezen, dokler se zlom ne pojavi. Začne se že od približno 35. leta naprej, ko kost vstopi v naravni proces staranja in s tem poslabšanja njenih mladostnih lastnosti. Kosti se nenehno spreminjajo: tvori se nova kostnina in ta prevzame njeno mesto. Osteoporoza se pojavi, ko propadanje kosti presega stopnjo obnove. Zaradi tega se kostna gostota zmanjša, zato so kosti krhkejše in občutljive na zlome. Praviloma se od osteoporoze prizadet posameznik ne zaveda bolezni, saj je izguba kostne gostote zelo postopna in brez očitnih simptomov – vse do zloma.
Osteoporozo z večjimi ali manjšimi posledicami ima vsaka ženska v razvitem svetu, zato je dolgo veljalo prepričanje, da gre za žensko bolezen, povezano z menopavzo. Žal pa so moški komaj kaj manj ogroženi.
Osteoporoza in z njo povezani zlomi lahko močno vplivajo na sposobnost prizadete osebe, da ostane neodvisna; približno četrtina bolnikov z zlomom kolka – kar vsaka tretja ženska ga doživi - potrebujejo dolgotrajno in drago oskrbo v domu za negovanje… Vretenčni zlomi so sicer najpogostejši osteoporotični zlomi in se zgodijo z večjo incidenco prej v življenju kot druge vrste osteoporotičnih zlomov – zlom enega vretenca pa kar do 5 krat poveča tveganje za morebiten nadaljnji vretenčni zlom.

Dejavniki tveganja
Splošni dejavniki tveganja pri osteoporozi: 
- Dednost/genetski razlogi
- Dosedanji zlomi kosti po manjšem udarcu ali padcu 
- Pretirano kajenje ali/in uživanje alkohola in/ali kofeina, pomanjkanje vitamina D, pomanjkanje kalcija in telesna nedejavnost 
- Podaljšana uporaba kortikosteroidov, tudi zdravil za zdravljenje raka dojk in prostate in nekaterih antiepileptikov.

Dejavniki tveganja za ženske: 
- menopavza pred 45. letom
- prekinjene menstruacije za 12 mesecev ali več 
Dejavniki tveganja za moške: 
- težave z impotenco ali pomanjkanjem libida ali drugimi simptomi, ki so povezani z nizko ravnjo testosterona  

Sekundarna osteoporoza - Osteoporoza je lahko samo spremljevalka drugih bolezni (npr. nezadostnega delovanja spolnih žlez pri ženski ali moškem, bolezni ščitnice, ki izloča preveč ščitničnih hormonov, prekomernega delovanja obščitnic, vnetne bolezni črevesa, celiakije, bolezni jeter, bolezni kostnega mozga, revmatoidnega artritisa itd.).

Testirajte se takoj! 
Na srečo se z zgodnjim opozarjanjem in s pravilnim zdravljenjem pogosto lahko izognemo izčrpavajočim učinkom osteoporoze.
Test kostne gostote lahko pomaga ugotoviti diagnozo osteoporoze in lahko prepreči začetni zlom. Testiranje pomaga tudi pri določanju resnosti bolezni, napovedi tveganja poznejših zlomov in spremljanju sprememb kosti.
Osteoporozo je mogoče preprečiti z zgodnjim odkrivanjem in danes zanjo obstaja več učinkovitih zdravljenj. Ta lahko vključujejo marsikaj, od preproste spremembe načina življenja in prehrane do predpisanih zdravil tistim, ki jim je diagnosticirana huda osteoporoza.
Ultrazvočni preventivni pregled omogoča oceno vaše kostne gostote. 

Prednosti inovativne ultrazvočne meritve:   
- zanesljiva ocena stanja kostne gostote  
- zgodnje odkrivanje bolezni in njeno spremljanje
- točnost meritve ni odvisna od izvajalca 
- natančnejša od rentgena
- meritev traja do 10 min, takojšen izvid
- spremljanje napredka
- preventiva
- ne boli, ni nevarna, brez sevanja.

Zavod Zdravje 
Razpolagamo z najmodernejšimi ultrazvočnimi aparaturami Echolight, ki napovedo verjetnost zlomov od osteoporoze oslabljenih kosti, še posebno hrbteničnih vretenc in kolkov.

Imamo usposobljene strokovnjake za ravnanje z njimi in nas lahko obiščete v katerikoli ordinaciji: v Ljubljani, Mariboru ali Izoli. Le naročiti se je potrebno, da ne bi čakali.
Zaradi alternativnega preventivnega diagnostičnega pregleda ali katerekoli druge storitve v izvedbi Zavoda Zdravje ne opuščajte preventivnih ali kurativnih zdravniških pregledov ali uživanja predpisanih zdravil, saj vse naše storitve spadajo v področje alternativne medicine.

Prav tako ni nobena storitev namenjena diagnosticiranju bolezni ali zdravljenju bolezni.
Vsa navedena priporočila in ugotovitve uporabljate izključno na svojo lastno odgovornost. Pred upoštevanjem kateregakoli nasveta se obvezno posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Ponudba je del kategorij:

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Oseb: 1
Gardaland,Italija

Vstopnica za nepozabni Gardaland

Uživajte v domišljijskih, pustolovskih in adrenalinskih izkušnjah za vse starosti! Ne spreglejte vseh možnosti obiska zabaviščnega parka Gardaland in akvarija Sea Life med dodatnimi možnostmi ponudbe.

-50%
Oseb: 1
Maribor ali Ljubljana, Slovenija

Botox - za mladosten videz, brez gubic!

Mladosten videz kože okoli oči in na čelu!

Super cena
Oseb: 1
Zagreb. Hrvaška

Estetska korekcija vek v polikliniki Superiora

Vrednost kupona je 200,00 €. Razliko 800,00 € do polne cene (1000,00 €) plačate direktno ponudniku.

Super cena
Oseb: 1
Ljubljana, Slovenija

Vstopnica za obisk mesta v malem - Minicity Ljubljana

Kreativno preživljanje prostega časa!

Super cena
Oseb: 1
Ljubljana, Slovenija

Temeljito čiščenje vozila, pranje podvozja in voskanje

Prepustite pranje vozila pravim strokovnjakom!

-77%
Oseb: 1
Ljubljana, Slovenija

Pomlajevalna kisikova nega v centru Spa Organic

Pri tej ponudbi lahko izberete tudi druge opcije nege obraza, preverite med dodatnimi možnostmi! NOVOST - na voljo nova, dodatna lokacija v Ljubljani!