- 70 % na paket tradicionalne kitajske medicine: 1x pregled + 1x tretma akupunkture, v ordinaciji za kitajsko medicino v Sloveniji, Centru TKM!

Plačajte 17,99 € za pregled z diagnozo in terapevtsko zdravljenje, v vrednosti 60 €.

17,99€
    Kupi kupon
Vrednost:
60,00 €
-70%
Prihranek:
42,01 €
 
 

Opravite pregled pri zdravniku tradicionalne kitajske medicine (TKM) in izkusite akupunkturo! Biti dobrega zdravja pomeni več kot le odsotnost bolezni, ampak vključuje tudi celotno harmonijo fizične, psihične in čustvene sfere posameznika.

Tradicionalna kitajska medicina (TKM) je medicinski sistem, ki se je začel razvijati na Kitajskem že pred 4000 leti. Bistveno pri TKM je, da skuša celostno reševati zdravstvene težave in odpraviti vzroke zaradi katerih je bolezen nastala in ne samo zdraviti simptomov. Po TKM do bolezni pride zaradi porušenega ravnotežja v telesu, zato si TKM prizadeva uravnotežiti delovanje celotnega človeškega sistema. Metode zdravljenja pri TKM so: akupunktura,  tuina masaža in akupresura, aurikuloterapia, refleksoterapija, naravna zdravila rastlinskega in mineralnega izvora, uporaba vakumskih kozarcev – ventuz, dietetika.

Akupunktura (zhenbian 针砭 ali zhenjiu 针灸)  temelji na načelu, da qi – življenjska energijska sila telesa – potuje po nevidnih kanalih, t. i. meridianih. Akupunkturist z vstavljanjem tankih sterilnih igel na določenih točkah po telesu sprosti pretok energije in na ta način uravnava delovanje notranjih organov, kadar je na primer prešibko ali prekomerno. Ves čas se skuša vzpostaviti ravnovesje v telesu, tako se telo samo pozdravi. Te igle je komaj čutiti, vstavljene so na prav določene točke na površini telesa za 15 do 20 minut. Nekateri bolniki poročajo o takojšnjem izboljšanju počutja, drugi po posegu občutijo veselje, nekateri postanejo zaspani, nekaterim se stanje najprej poslabša in nato izboljša. Na telesu obstaja štirinajst kanalov in številne kolaterale pod površjem telesa, ki povezujejo površje telesa z različnimi notranjimi organi. Po kanalih in kolateralah je skupaj več kot 360 akupunkturnih točktočk (natančno 365) in številne posebne točke. Stimulacija teh točk z akupunkturo ali moxibustijo izboljša pretok po telesu, odpravi blokade v pretoku, zaradi katerih pride do bolečin v telesu, poleg tega pa tudi lahko sproži nastajanje naravnih blažilnikov bolečine v telesu – endorfinov (morfiju podobna snov, ki ga telo samo proizvaja). Akupunktura se uspešno uporablja kot anestezija pri nekaterih posegih in operacijah.

Ponudba je del kategorij:

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Oseb: 1
Gardaland,Italija

Vstopnica za nepozabni Gardaland

NOVA ATRAKCIJA WOLF LEGEND!

Uživajte v domišljijskih, pustolovskih in adrenalinskih izkušnjah za vse starosti! Ne spreglejte vseh možnosti obiska zabaviščnega parka Gardaland in akvarija Sea Life med dodatnimi možnostmi ponudbe.

-50%
Oseb: 1
Maribor ali Ljubljana, Slovenija

Botox - za mladosten videz, brez gubic!

Mladosten videz kože okoli oči in na čelu!

-63%
Oseb: 1
Šmartno pri Slovenj Gradcu, Slovenija

Vstopnica za NOVI ADRENALINSKI PARK KOPE z malico

VKLJUČENA OKUSNA MALICA!

7 postaj na 20.000 m2! Popolna adrenalinska pustolovščina za ljudi vseh starosti in spretnostnih ravni! Ne spreglejte vseh opcij vstopnic med dodatnimi možnostmi ponudbe!

-70%
Oseb: 1
NOVO Ljubljana, Slovenija

Diagnostični pregled tradicionalne kitajske medicine

V tej ponudbi lahko izberete tudi druge opcije storitev tradicionalne kitajske medicine, preverite med dodatnimi možnostmi!

Super cena
Oseb: 1
NOVO Spodnje Gameljne, Ljubljana

Hrustljava ocvrta postrv v gostilni Štirje ribniki v Spodnjih Gameljnah!

Dobrodošli v gostilni, obdani s štirimi ribniki, v katere priteka reka Gameljščica in se iztekajo v reko Savo!

Super cena
Oseb: 1
NOVO Ljubljana, Slovenija

60-minutna antistresna terapija v masažnem salonu Balance

Povrnite telesu izgubljeno vitalnost!