Gremo v muzej - doživetje za vse generacije! - 50 % na dnevno vstopnico za ogled največjega slovenskega muzeja, Narodnega muzeja Slovenije na Prešernovi ulici in Muzeja na Metelkovi ulici! Ne zamudite te ponudbe in spoznajte bogato dediščino - od dragocenih predmetov do načina življenja!

Plačajte le 2,50 € in ne zamudite aktualnih razstav, denimo o viteštvu na slovenskem in druge, vse do 30. 6. 2013, v vrednosti 5 €! Z eno vstopnico lahko obiščete oba muzeja!

Narodni muzej Slovenije 1x karta
Narodni muzej Slovenije 1x karta
Narodni muzej Slovenije 1x karta
Narodni muzej Slovenije 1x karta
Narodni muzej Slovenije 1x karta
2,50€
    Kupi kupon
Vrednost:
5,00 €
-50%
Prihranek:
2,50 €
 
 

Poznate svojo zgodovino? Kaj pa vaši nadebudneži?
Narodni muzej Slovenije je najstarejši in največji slovenski muzej. Ustanovljen je bil leta 1821 in sedanja muzejska stavba na Muzejski ulici, zgrajena leta 1888, je bila prvo, izključno kulturi namenjeno poslopje pri nas. Za svojimi zidovi hrani bogate zbirke dragocenih predmetov, od najstarejših iz kamene dobe do novejših, ki se jih še spominjamo iz vsakdanjega življenja. Pomembna stebra muzejske dejavnosti sta tudi bogata strokovna knjižnica in oddelek za konserviranje in restavriranje.

V osrednji stavbi Narodnega muzeja Slovenije si lahko ogledate najstarejše glasbilo na svetu, 55.000-letno neandertalčevo piščal iz jame Divje babe, zagotovo pa vas bo očarala tudi znamenita situla z Vač. Na kratko je prikazana zgodovina prostora, ki je v stoletjih postal domovina Slovencev. Seveda je razstavljenih še obilica prelepih in zanimivih predmetov, ki z muzejsko govorico razkrivajo pestro zgodovino našega etničnega prostora. Od aprila pa vse do jeseni 2013 boste priča tudi izjemni razstavi, ki je na pobudo Unesca povezala 12 evropskih držav, z naslovom Podobe Balkana. Na njej odkrijte razlike, ki bogatijo in podobnosti, ki zbližujejo.

V novi stavbi Narodnega muzeja Slovenije v muzejski četrti na Metelkovi so našim obiskovalcem na ogled obsežne zbirke zgodovinskih in umetnoobrtnih predmetov, izdelanih od 14. stoletja do danes. Lahko se sprehodite med umetelno izrezljanim pohištvom, si ogledate zanimivo oblikovano posodje in jedilni pribor, se z mislimi preselite v čas otroštva svojih babic in dedkov ter skozi zbirki nabožnih predmetov in sakralnega tekstila spoznate njihovo duhovno življenje. Zbirka orožja vas bo popeljala na bojno polje, za umetniške duše pa smo razstavili glasbila in slike. V Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova pridete na svoj račun tudi ljubitelji športa, saj se lahko spoznate z življenjem in uspehi Borisa Gregorke in Rudolfa Cvetka. Vse našteto popestrijo še številne občasne razstave in prireditve. Vse do konca oktobra je na ogled izjemna razstava o viteštvu na slovenskem, ki vas bo popeljala iz krvavih srednjeveški bojišč v udobne grajske sobane.

Ponudba je del kategorij:

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 6
Vrsar, Hrvaška

Morski oddih v mobilni hiški Superior kampa Porto Sole v Vrsarju

Popoln oddih na čudoviti obali zahodne Istre!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Rogaška Slatina, Slovenija

Jesenski oddih v dvoje s polpenzionom v Grand Hotelu Sava 4* v Rogaški Slatini!

Odpravite se na vrhu 106-metrskega razglednega stolpa KRISTAL (ob doplačilu)! Ne spreglejte vseh opcij bivanja med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Rabac, Hrvaška

Morski oddih s polpenzionom Valamar Sanfior Hotel & Casa 4* v Rabcu

MEGA dopust na vzhodni obali Istre! Ne spreglejte vseh opcij bivanja med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
NOVO Vrsar, Hrvaška

Krasen jesenski oddih s polpenzionom za 2 osebi v Resortu Petalon 4*

ULTRA LAST MINUTE!

Vključeno bivanje 1 otroka do 11,99 let!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
NOVO Poreč, Tar, Lanterna

Jesenski oddih v Valamar Tamaris Resortu 4* v Poreču

Izvrstna izbira za družine, aktiven dopust in zabavo! Ne spreglejte vseh opcij bivanja med dodatnimi možnostmi ponudbe.

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
NOVO Laško, Slovenija

Sproščujoč termalni oddih v Hotelu Zdravilišče Laško 4*

Vrednost kupona je 45,00 €. Razliko 255,00 € do polne cene (300,00 €) plačate direktno ponudniku.