V Lipico na čudovit izlet! - 50 % na voden ogled Kobilarne Lipica + obrok po izbiri: ali prava kraška jota (z vratovino ali klobaso) ali palačinke (z marmelado ali čokolado)!

Plačajte 7,75 € za ogled najlepših lipicancev, v vrednosti 15,50 €.

7,75€
    Kupi kupon
Vrednost:
15,50 €
-50%
Prihranek:
7,75 €
 
 

Obiščite Kobilarno Lipica, najstarejšo kobilarno na svetu, kjer že od leta 1580 vzrejajo lipicance! Zagotovite si nepozaben dan!
Tradicija vzreje belih konjev, ki pridejo na svet kot temna žrebeta, je že 432 let živa sredi edinstvene kraške pokrajine. Zato predstavlja Kobilarna Lipica enega najlepših naravnih in kulturnih spomenikov Slovenije. Doživite svet lipicanca na najbolj neposreden način, z vodenim ogledom njegove bogate kulturne in naravne dediščine. Del ogleda je tudi obisk Lipikuma – muzeja lipicanca, kjer boste izvedeli prav vse, kar ste želeli vedeti o kobilarni in lipicancu. Pripravite se na intenzivno doživetje! Že vaš prvi korak v muzeju bo presenečenje. Le zakaj? Ker se lipicanec rodi temen, smo tudi mi začeli zgodbo na samem začetku, z njegovim rojstvom.

Sodobno oblikovan in interaktiven muzej je privlačen tudi za otroške oči, saj vabi k raziskovanju in igri. V muzeju doživimo, začutimo in zaslišimo, saj zvok dopolnjuje vsako izkušnjo, od oglušujočega topota črede lipicancev v diru do zvoka tipične kraške burje. Tukaj vas čakajo odgovori na vsa vprašanja: kdo so predniki današnjega konja, so lipicanci res beli, kako konj preživi dan? S pomočjo sestavljanke lahko najmlajši ločijo kopitarje na sodo-prste in liho-prste. Kateri poklici so povezani s konji in nepogrešljivi pri delu s konji? Ob steni z dotikalnim ekranom vabimo obiskovalce, naj se lotijo zahtevne naloge in po natančno določenih pravilih poimenujejo potomca dveh lipicancev. Življenje lipicancev si lahko ogledate tudi na številnih filmih. Lipikum predstavlja novo vrsto muzeja, še nikogar ni pustil ravnodušnega!

Pustite se zapeljati edinstvenim čarom Lipice, saj ste lahko brez skrbi – poskrbljeno bo za zanimiv obisk in super obrok! Primerno za vse ljubitelje konj in spokojnosti slikovite kraške pokrajine.

Ponudba je del kategorij:

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Opatija, Hrvaška

Jesenski wellness oddih s polpenzionom v vrhunskem Hotelu Ambasador 5* v Opatiji

Krasna jesen v objemu klasične elegance vrhunskega hotela ob morju! Ne spreglejte vseh opcij bivanja med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Vrsar, Hrvaška

Jesenski oddih s polpenzionom in uporabo bazena v Hotelu Pineta 3* v Vrsarju

Otrok do 12 let gratis!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Stubičke Toplice, Hrvaška

Wellness paket za 2 v Stubičkih Toplicah z vključeno masažo

Obiščite čudovito hrvaško naravo tik ob slovenski meji! Ne spreglejte vseh opcij med dodatnimi možnostmi ponudbe.

Super cena
Nočitev: 4  |   Oseb: 2
Slovenj Gradec in Kope, Slovenija

BOOM TEDEN s polpenzionom v hotelu Slovenj Gradec in na smučišču Kope

SMUČANJE NA 13 PROGAH!

Prenovljene, širše proge, 3 nove freestyle proge, 2 novi štirisedežnici in vlečnica! Kope postajajo najbolj moderno smučišče v Sloveniji!

Super cena
Nočitev: 3  |   Oseb: 2
Lesce, Slovenija

Čudovit oddih v Hotelu Krek v Lescah

Blejsko jezero in njegova okolica vabita k nepozabnim doživetjem!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Crikvenica, Hrvaška

BOUTIQUE HALLOWEEN s polpenzionom v Hotelu Esplanade 4* v Crikvenici

Krompirjeve počitnice in noč čarovnic v Crikvenici!