Izberite kitajsko veščino zdravljenja! - 64 % na 60-minutno masažo Tuina v Studiu Like2Life!

Plačajte 21,60 € za masažo, ki lahko prepreči razvoj hujših bolezni, v vrednosti 60 €.

21,60€
    Kupi kupon
Vrednost:
60,00 €
-64%
Prihranek:
38,40 €
 
 

Tuina je veščina zdravljenja, ki izhaja iz Kitajske in je zelo pomemben člen tradicionalne kitajske medicine. Koncept o telesu kot o energetskem organizmu se je skozi stoletja izkušenj in proučevanja razvil v sistem medicinske teorije, katere zgodovina sega 4000 let nazaj, in bogate še žive tradicije ljudskega zdravilstva.

Pri svojem delu tuina terapevt uporablja samo roke in pri tem ima na voljo pestro paleto različnih manipulacij  in prijemov za odpravljanje bolezenskih stanj. Ko v telesu pride do neravnovesja jin in janga, dveh naravnih nasprotujočih si sil, se to manifestira kot bolezen jin ali jang tipa. Kadar smo zdravi, je pretok či (chi, ki, prana ...) energije nemoten. Či se pretaka po meridianih, ki se nahajajo na površju našega telesa, pri tem pa vsaki notranji organ pripada določenemu meridianu. Na meridianih se nahajajo akupresurne točke, preko katerih lahko refleksno vplivamo na energetsko stanje pripadajočega organa.   
Prednosti Tuina terapije so v tem, da lahko s pomočjo diagnostičnih metod zelo zgodaj odkrijemo energetski disbalans v telesu in na ta način preprečimo hujši razvoj bolezni. Je ustrezno preventivno sredstvo, krepi imunski sistem, zboljšuje prekrvavitev, telesu vrača prožnost in gibčnost ter pripomore k boljšemu splošnemu počutju. Zelo dobre rezultate ima pri funkcionalnih okvarah in poškodbah gibalnega aparata (kite, vezi, mišice).

Kitajski športniki jo uporabljajo pred in po tekmovanju kot pripravo za športne napore in hitrejše okrevanje. Tuina je neagresivna metoda, tako da jo bolniki lahko prenašajo, njen blagodejni učinek pa občutijo še dolgo po tretmanu. Ima malo kontraindikacij, zato jo lahko uporabljamo tako pri otrocih, kot tudi ostarelih.

Ponudba je del kategorij:

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Oseb: 1
Bled, Slovenija

Sprostitev z masažo, savno in kopanjem v Wellnessu Živa na Bledu

Wellness z rajskim razgledom na Bled!

Super cena
Oseb: 1
Bovec, Slovenija

Nepozaben 3-urni zip line spust po 3,2 km jeklenic v Bovcu

Podajte se na drzen spust čez Bovško dolino, z izjemnim pogledom na mogočne vrhove Julijcev! Na jeklenicah, dolgih 700 m, dosežete hitrost do 60 km/h!

Super cena
Oseb: 1
Krapinske Toplice, Hrvaška

Celodnevna kopalna karta za vodni parki Aquae Vivae

V tej ponudbi je na voljo tudi druga opcija, preverite med dodatnimi možnostmi!

-50%
Oseb: 1
NOVO Radovljica, Slovenija

Refleksna masaža obraza in stopal v salonu Hajdi

Odlična priložnost za sprostitev oziroma odlično darilo za vaše drage!

-50%
Oseb: 1
NOVO Logatec, Prebold, Vremščica

Spoznavni tečaj jadralnega padalstva pri iFly

V štirih urah se boste spoznali z osnovami jadralnega padalstva in tako naredili prve korake v svet jadralnega padalstva, ki nudi obilo zabave in svobode!

Super cena
Oseb: 1
Gardaland,Italija

Vstopnica za nepozabni Gardaland

NOVA ATRAKCIJA WOLF LEGEND!

Uživajte v domišljijskih, pustolovskih in adrenalinskih izkušnjah za vse starosti! Ne spreglejte vseh možnosti obiska zabaviščnega parka Gardaland in akvarija Sea Life med dodatnimi možnostmi ponudbe.