NORA CENA za praznični Istanbul! 5-dnevni NOVOLETNI ISTANBUL z vključeno letalsko karto: letalski prevoz + letališke in varnostne pristojbine + prevoz letališče - hotel - letališče + 4x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* v središču mesta + ogled Istanbula + vodenje in organizacija potovanja!

Doživite mesto na dveh celinah na začetku novega leta!

5-dnevni novoletni Istanbul z vkljuceno letalsko karto
5-dnevni novoletni Istanbul z vkljuceno letalsko karto
5-dnevni novoletni Istanbul z vkljuceno letalsko karto
5-dnevni novoletni Istanbul z vkljuceno letalsko karto
5-dnevni novoletni Istanbul z vkljuceno letalsko karto
439,00€
    Kupi kupon
Super cena
 
 

Doživite mesto na dveh celinah na začetku novega leta, spoznajte znamenitosti iz bizantinskega in otomanskega obdobja, popeljite se po Bosporski ožini mimo palač in dvorcev, ki krasijo njegove obale, sprehodite se po okrašenih ulicah  in uživajte v večernem programu iz tisoč in ene noči!

Idealna priložnost za vse tiste, ki hrepenite po spremembi, potovanju.

1. dan, 29. 12.: LJUBLJANA - ISTANBUL IN TRG TAXIM
Polet letala v Istanbul in po opravljenih mejnih formalnostih avtobusni prevoz v mesto. Nastanitev v hotelu in večerni odhod z vodnikom na Taxim in sprehod po ulici neodvisnosti do stolpa Galata in na most Galata od kjer boste lahko občudovali osvetljene minarete Hagie Sofije in Modre mošeje. Nočitev.
 
2. dan, 30. 12.: OD BIZANCA DO ISTANBULA IN ZOGDBE O SULEJMANU VELIČASTNEM
Po zajtrku ogled glavnih mestnih znamenitosti: Modre mošeje, cerkve Sv. Modrosti (Hagia Sofia - dolgo časa največja cerkev krščanskega sveta, kasneje spremenjena v mošejo, danes muzej), palače Topkapi (palača osmanskih sultanov, danes muzej z zbirkami porcelana, draguljev, orožja in drugih dragocenosti, nekdanjega Hipodroma in veličastne podzemne cisterne Yerebatan Saray. Nočitev.

3. dan, 31. 12.: ISTANBUL (DOLMABAHČE PALAČA, TRŽNICA ZAČIMB, KRIŽARJENJE PO BOSPORJU)
Po zajtrku predlagamo ogled PALAČE DOLMABAHCE ob Bosporju, daleč najbolj razkošne palače sultanov iz 19. stol., kjer visi najtežji kristalni lestenec, odlično ohranjeno pohištvo pa pripoveduje zgodovino otomanskega imperija tik pred njegovim zatonom. Sledi odhod v svet začimb in dišav z vzhoda, ki se jim bomo prepustili na egipčanski tržnici, pozneje pa občudovali mesto še z ladje na križarjenju po Bosporju, morski ožini med Evropo in Azijo. Ko bo ladja mirno drsela mimo trdnjave Rumeli Hisar in mimo palač Dolmabahče in Beylebeyi, pod bosporskima mostovoma... bodo oživele bosporske legende in izvedeli boste zakaj se ožina imenuje »prehod krav«! V Uskudarju bomo stopili na azijska tla in pogledali čez ožino proti Evropi! Mimo mošeje Mihrimah sultane sprehod do lokalne tržnice in nekaj prostega časa. Povratek v Evropo s podzemno železnico »Marmaray« pod Bosporjem. Po želji novoletna večerja in sprehod po okrašenih ulicah. Silvestrovanja na prostem mestne oblasti navadno ne organizirajo. Nočitev.

4. dan, 1. 1.: ISTANBUL, MOŠEJA SULEJMANA VELIČASTNEGA IN GRAND BAZAR
Po poznejšem zajtrku odhod do mošeje princev (Šehzade), kjer si bomo ogledali geografsko središče mesta v času Sulejmana Veličastnega. Sledi obisk največje istanbulske mošeje Sulejmana Veličastnega, kjer sta tudi pokopana  sultan in njegova Hurrem. Mimo grobnice velikega arhitekta Sinana in po slikovitih ulicah starega mesta odhod na znamenito POKRITO TRŽNICO (Kapali čaršija) z več kot 4000 trgovinicami, kjer se boste lahko poskusili pri orientalskem barantanju in s trgovci popili njihov tradicionalni čaj. Naj vam prišepnemo, da so nakupi še vedno izjemno ugodni. Zvečer predlagamo obisk nočnega lokala z večerjo in bogatim folklornim programom, tudi s trebušnimi plesalkami. NOVO LETO PO NOVEM LETU. Nočitev.

5. dan, 2. 1.: ISTANBUL - LJUBLJANA
Zajtrk, prevoz na letališče in polet v Ljubljano.

Ponudba je del kategorij:

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Moravske Toplice, Slovenija

Prvomajski paket s polpenzionom in kopanjem; Hotel Vivat 4*, Terme Vivat

En otrok do 3,99. leta in en otrok do 11,99. leta BREZPLAČNO!

Super cena
Nočitev: 1  |   Oseb: 2
Brežice, Slovenija

POMLAD! Oddih s polpenzionom v hotelu Toplice 3*/4* Terme Čatež s kopanjem!

Zaradi povezanosti hotela z zimsko Termalno riviero in neposredne bližine poletne Termalne riviere je hotel odlična izbira za družine in ljubitelje aktivnih počitnic.

Super cena
Nočitev: 1  |   Oseb: 2
Sarajevo (Ilidža), BiH

Nepozaben wellness oddih v luksuznem Hotelu Hills 5*

Vrednost kupona je 21,60 €. Razliko 86,40 € do polne cene (108,00 €) plačate direktno ponudniku. En otrokdo 5,99. leta in en otrok do 11,99. leta GRATIS! Ne spreglejte vseh opcij bivanja med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
NOVO Rovinj, Hrvaška

Prijeten pomladni oddih s polpenzionom v Resortu Amarin 4* v Rovinju

TUDI ZA PRVOMAJSKE POČITNICE!

Otrok do 11,99 let vključen v ceno!

Super cena
Nočitev: 3  |   Oseb: 2
NOVO Postira, otok Brač, Hrvaška

PRVOMAJSKI oddih s polpenzionom v krasnem Grand Hotelu View 4* na Braču

PRVOMAJSKE POČITNICE!

Prvomajski oddih v hotelu, kjer imajo vse sobe pogled na morje!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
NOVO Novalja (Pag), Hrvaška

Aktivne počitnice v Liberty Plaza Hotelu 4* v Novalji

Ne spreglejte vseh opcij bivanja med dodatnimi možnostmi ponudbe!