- 50 % na splavarjenje s koroškimi splavarji (12. 5. 2012) + dobrodošlica (žganje, kruh s soljo) + animacijski program + splavarska malica (golaž s polento, kruh in kava) + splavarska veselica (Ansambel Vihar in Manca Špik)!

Plačajte 10,75 € in preživite popoldane pestrega glasbenega, zabavnega in animacijskega programa s polno smeha in dobre volje ter predstavitvijo koroških običajev, za konec pa na večerno veselico, ki bo trajala do jutra, v vrednosti 21,50 €.

10,75€
    Kupi kupon
Vrednost:
21,50 €
-50%
Prihranek:
10,75 €
 
 
Ponudba zaključena

Vodna osvežitev na Dravi vas vabi na izlet s koroškimi splavarji! Ponavadi na vodi lebdite z napihljivo blazino, se s trajektom odpravite na morski otok ali otoček ... vendar ali lahko prešerno rajate ob dobri hrani in pijači skupaj z najboljšo družbo? Bi rekli, da ne. Prav zato pridite na Dravo na zabavo s koroškimi splavarji. Čeprav najstarejša pričevanja o splavarjenju na Dravi segajo v leto 1280 vam zagotavljamo, da boste lahko zgodovinsko izkušnjo podoživeli prav na sodoben način skupaj z animacijskim programom in slastno splavarsko pojedino, za konec pa še veselica! Kaj še čakate, spustite se z blazine in pridite na splavarsko izkušnjo ;)

Prav lepa je Koroška fara, prav lepa je… se sliši po Dravski dolini od maja pa vse do meseca oktobra, ko Koroški splavarji, po koroško “flosarji“, pridno delajo. Ne, ne spravljajo lesa in ni jim težko kot včasih. Danes vas popeljejo na nepozabno doživetje. V splavarskem pristanu v občini Muta na Gortini se plovba prične. Polni veselja in radosti, s harmoniko v rokah in z nasmehom na ustih, vas Koroški splavarji sprejmejo v “lentštatu” , splavarskem pristanu. Kot je bilo včasih v navadi, vam za dobrodošlico postrežejo s šilcem žganja, rženim kruhom in soljo. “Da strah preženete”, pravijo. Pa brez skrbi, danes je plovba mirna in varna, primerna tako za starejše, kakor tudi za najmlajše. Flosarski godci zagodejo, najstarejši flosar pa se zadere: „Kaj še čakate fantje, gremo!“ in plovba polna doživetij in nepozabnih trenutkov se lahko prične. Kot je v navadi, se „flosarji“ predstavijo s pesmijo in harmoniko. Najstarejši še živeči „flosar“ Miha na zanimiv in humorja poln način predstavi vse o splavarstvu in življenju nekoč v Dravski dolini.

Še več o dobrih starih časih nam pove „flosarski“ župnik, ki na vsaki „rajži“ krsti dva novopečena „flosarja“ in očisti njuni “grehov“ polni duši. Muzikantje zagodejo in pokrstitvena zabava se prične. „Flosarske frajle“ Vam postrežejo z golažem, z „grumpi“ zabeljeno polento in rženim kruhom. Okrepčate se še z dobro flosarsko kavico, nato pa na veselici ob zvokih ansamlbla Vihar in Mance Špik zaplešete, da se še Drava zatrese.

Ponudba je del kategorij:

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Opatija, Hrvaška

Jesenski wellness oddih s polpenzionom v vrhunskem Hotelu Ambasador 5* v Opatiji

Krasna jesen v objemu klasične elegance vrhunskega hotela ob morju! Ne spreglejte vseh opcij bivanja med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Vrsar, Hrvaška

Jesenski oddih s polpenzionom in uporabo bazena v Hotelu Pineta 3* v Vrsarju

Otrok do 12 let gratis!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Stubičke Toplice, Hrvaška

Wellness paket za 2 v Stubičkih Toplicah z vključeno masažo

Obiščite čudovito hrvaško naravo tik ob slovenski meji! Ne spreglejte vseh opcij med dodatnimi možnostmi ponudbe.

Super cena
Nočitev: 4  |   Oseb: 2
Slovenj Gradec in Kope, Slovenija

BOOM TEDEN s polpenzionom v hotelu Slovenj Gradec in na smučišču Kope

SMUČANJE NA 13 PROGAH!

Prenovljene, širše proge, 3 nove freestyle proge, 2 novi štirisedežnici in vlečnica! Kope postajajo najbolj moderno smučišče v Sloveniji!

Super cena
Nočitev: 3  |   Oseb: 2
Lesce, Slovenija

Čudovit oddih v Hotelu Krek v Lescah

Blejsko jezero in njegova okolica vabita k nepozabnim doživetjem!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Crikvenica, Hrvaška

BOUTIQUE HALLOWEEN s polpenzionom v Hotelu Esplanade 4* v Crikvenici

Krompirjeve počitnice in noč čarovnic v Crikvenici!