Doživite pristni Beograd in Novi Sad! - 50 % za 3-dnevni prvomajski izlet v srbski top mesti (vodenje po programu + 2 nočitvi v dvoposteljni sobi + prevoz + zavarovanje).

Plačajte 79,95 € za razgiban izlet na Balkan, ki vas ne bo pustil hladne, v vrednosti 159,90 €.

79,95€
    Kupi kupon
Vrednost:
159,90 €
-50%
Prihranek:
79,95 €
 
 
Ponudba zaključena

Za Beograd! Ampak tokrat ne s firmo Krstić, kot so se odpravljali v kultnem filmu Kdo to tam poje, ampak precej bolj varno, s turistično agencijo Balkan Ekspres! 100% smo, da vas bo pester 3-dnevni program prepričal!

1. dan: KOPER-LJUBLJANA-BEOGRAD
Odhod iz Kopra ob 23.00 in iz Ljubljane 00.15, vožnja z avtobusom turistične kategorije proti Beogradu. Prihod v jutranjih urah (okrog 9.00), kjer si že ob vstopu v mesto ogledamo zahodna beograjska vrata (stavba Genex-a, Beograjska arena - največja športna dvorana na Balkanu), Sava center; nato pa prečkamo most na reki Savi, s katerega se odpira čudovit pogled na Kalemegdan in staro mestno jedro. Sledi panoramski ogled mesta. Ogledali si bomo 5. največjo pravoslavno cerkev na svetu; hram Svetega Save, sledi ogled Hiše cvetja. Nadaljevali bomo z ogledom stadionov Partizana in Marakane, prestižnega dedinja in njegovih znamenitosti, kot so Beli dvori - kraljevega kompleksa, kjer prebiva družina Karađorđević. Nadaljevali bomo z ogledom mestnega jedra po Knez Mihajlovi ulici in Kalemegdanu (Trg Republike, Spomenik Knezu Mihajlu, Narodno gledališče, Narodni muzej, Srbska akademija znanosti in umetnosti, Študentski trg, Etnografski muzej, Kalemegdanska trdnjava) z lokalnim vodičem, ter ob osupljivem pogledu na sotočje Donave in Save popili izvrstno kavico v tamkajšnji kavarni s teraso. Vrnitev v hotel in prosto. V večernih urah vam bomo organizirali tradicionalno srbsko večerjo ob zvokih starograjske muzike*. Nočitev.
2. dan: BEOGRAD-AVALA
Po zajtrku se odpravimo na beograjski ''buvljak'', tržnico na kateri se najde skoraj vse, od šivanke do lokomotive. Po ugodnih nakupih se bomo zapeljali na najvišji beograjski hrib - Avalo. Simbol Beograda, ti. Avalski toranj (stolp) so pred nedavnim spet odprli za obiskovalce. S tega, 204 m visokega stolpa, se ob lepem vremenu vidi Beograd kot na dlani. Ogledali si bomo tudi spomenik Neznanem junaku, delo Ivana Meštrovića. Vrnitev proti Beogradu in prosto popoldne za samostojne oglede. V večernih urah možnost večerje na splavu z živo muziko (hiti narodno zabavne muzike). Nočitev.

3. dan: BEOGRAD-NOVI SAD-LJUBLJANA-KOPER
Zajtrk. Odhod proti Novem Sadu, na poti se bomo ustavili v Sremskih Karlovcih kjer si bomo z lokalnim vodičem pogledali srednjeveško mestece z bogato zgodovino. Ogledali si bomo Prvo srbsko gimnazijo, ustanovljeno leta 1791, Gradski muzej, Bogoslovijo Sveti Arsenije, Svetovno srbsko skupnost - Inštitut srbskega naroda. Možnost degustacije vina in medu v znani kleti družine Živanović in pokušina slovitega ''Bermeta'', spoznali se bomo z zgodovino izdelave vina in meda. Pot nadaljujemo proti Novem Sadu, ob prihodu si bomo ogledali Petrovaradinsko trdnjavo (latinsko "petra"-stena,"var"po madžarsko je grad,"din"turško-vera), veličastna trdnjava ("grad na steni trd kot vera"), staro mestno jedro in njegove znamenitosti: Mestna hiša, Spomenik Svetozarju Miletiću, Rimokatoliška cerkev imena Marije, Srbsko narodno gledališče, Grška Šola, Miletićeva ulica (najlepša ulica v srcu starega Novega Sada, kjer je veliko trgovinic s spominki, ter tradicionalno restavracijo "Kod Lipe",Trg Marije Trandafil, Zmaj Jovina (zona za pešce od Trga Svobode do Dunavske ulice ), Vladikin dvor, Trčika (naziv za stari novosadski tramvaj preurejen v lokal), Nikolajevska cerkev, Matico Srbsko). Po ogledih si bomo vzeli nekaj prostega časa za kosilo. Proti domu se bomo odpravili v popoldanskih urah, prihod je predviden v poznih večernih urah.

Ponudba je del kategorij:

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Opatija, Hrvaška

Jesenski wellness oddih s polpenzionom v vrhunskem Hotelu Ambasador 5* v Opatiji

Krasna jesen v objemu klasične elegance vrhunskega hotela ob morju! Ne spreglejte vseh opcij bivanja med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Vrsar, Hrvaška

Jesenski oddih s polpenzionom in uporabo bazena v Hotelu Pineta 3* v Vrsarju

Otrok do 12 let gratis!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Stubičke Toplice, Hrvaška

Wellness paket za 2 v Stubičkih Toplicah z vključeno masažo

Obiščite čudovito hrvaško naravo tik ob slovenski meji! Ne spreglejte vseh opcij med dodatnimi možnostmi ponudbe.

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
NOVO Rabac, Hrvaška

Morski oddih s polpenzionom Valamar Sanfior Hotel & Casa 4* v Rabcu

MEGA dopust na vzhodni obali Istre! Ne spreglejte vseh opcij bivanja med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Super cena
Nočitev: 1  |   Oseb: 2
NOVO Kope, Slovenija

BOOM NEDELJA s polpenzionom in smučanjem v Lukovem domu na Kopah

SMUČANJE NA 13 PROGAH!

Prenovljene, širše proge, 3 nove freestyle proge, 2 novi štirisedežnici in vlečnica! Kope postajajo najbolj moderno smučišče v Sloveniji!

Super cena
Nočitev: 1  |   Oseb: 2
Moravske Toplice, Slovenija

TERMINI DO 20.3.! Oddih s polpenzionom v hotelu Termal 4* Terme 3000 s kopanjem!

Termalni park Terme 3000 ponuja 14 bazenov s termalno vodo, otroški bazen, družinske in adrenalinske tobogane s posebnimi vodnimi efekti. Na voljo je tudi hotelsko kopališče in finska savna.