Super cena! Čudovit 1-dnevni izlet na predvelikonočni sejem v Celovec in Beljak: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom + obisk sejmov in ogledi po programu + vodenje in organizacija izleta + velikonočno iskanje zajčkovega zaklada ob povratku! Odhod 28. 3. in 27. 4. 2015.

Možni odhodi iz številnih mest po vseh Sloveniji.

Predvelikonocni sejem
Predvelikonocni sejem
Predvelikonocni sejem
18,00€
    Kupi kupon
Super cena
 
 

Zakaj z Ojlo na Koroško, v soboto 28. marca (in tudi na prazničen 27. april):
• Zato, ker bomo odšli na izlet teden dni pred veliko nočjo.
• Zato, ker boste z nami iskali pirhe kar na dveh velikonočnih sejmih in še kje.
• Zato, ker boste obiskali najvišji leseni razgledni stolp na svetu.
• Zato, ker boste izvedeli vse o žugajočem možicu, ki vas čaka v Celovcu.
• Zato, ker vam bodo vodniki pokazali, kje se dobi najboljši punč v Beljaku.
• Zato, ker boste lahko nakupili izjemne izdelke domače obrti.
• Zato, ker je z nami vedno lepo.

Velikonočni poulični sejmi na Avstrijskem Koroškem spadajo med najpomembnejše znanilce pomladi v zvezni deželi. Na njih predstavljajo in prodajajo tradicionalne velikonočne proizvode. Sejma bosta kot nalašč za nakup vaše velikonočne košare. Vzpon na najvišji leseni stolp pa zagotovo zgodba za velikonočni zajtrk.

Program: Zjutraj, ne prezgodaj, se bomo odpravili na pot. Koroško glavno mesto Celovec - kraj srečevanj preteklosti in sedanjosti - je mesto burne zgodovine in svetle sedanjosti. Nekaj malega o zgodovini bomo spoznali in se sprehodili z našim vodnikom (mestna hiša, Zmajev vodnjak, hiša pri zlati gosi, prva avstrijska peš cona...), potem pa se bomo prepustili predprazničnemu utripu velikonočnega sejma. Velikonočni sejem na trgu Neuer Platz vas bo presenetil s široko izbiro tradicionalnih velikonočnih proizvodov, kot so pirhi, velikonočna šunka, pecivo, tradicionalni snopi, velikonočne raglje, prtički za velikonočne košare ter razstava šeg in navad. Popoldne sledi vožnja ob južni strani Vrbskega jezera do polotoka Maria Wörth, znanega po dveh krasnih cerkvah. Na polotoku je bilo eno večjih središč pokristjanjevanja naših prednikov.

Potem vas bomo odpeljali do najvišjega lesenega razglednega stolpa na svetu, 100-metrski  Pyramidenkogel (doplačilo) na Jedvovci južno od Vrbskega jezera. Arhitekta Markus Klaura in Dietmar Kaden sta sprva načrtovala obliko vijaka, ki je kasneje postal stolp z oblinami Sophie Loren, ki kot graciozna plesalka z erotičnimi boki pleše po celotni Koroški. Vsekakor stolp ponuja očarljiv razgled na nadmorski višini 905 metrov, na Koroško in njeno osupljivo jezersko pokrajino. Stolp lahko naenkrat obišče 500 obiskovalcev, ki lahko izbirajo med dvema različnima načinoma za vzpon in spust na razgledni stolp. Tisti z močnim srcem in dobrimi pljuči se lahko na stolp povzpnete po 441 stopnicah, tisti z bolj hedonističnim nagnjenjem pa se lahko poslužite modernega dvigala, ki vas bo v pičlih 25 sekundah pripeljalo na cilj. Pri zapuščanju stolpa vas preseneti 150-metrski tobogan. Spust po toboganu privede vsakega adrenalinskega veseljaka do slišnega navdušenja. Kajpak je potrebno tovrstno veselje doplačati, torej malenkost, ki ni všteta v ceno. Za vse tiste, ki vam višina povzroča preglavice bo na voljo prijetna restavracija s čudovitim razgledom na Vrbsko jezero.

Naprej nas bo pot vodila proti Beljaku, kjer vam v praznično okrašenem mestu številne stojnice ponujajo izključno domače proizvode. Pričakala vas bo pisana mešanica vseh mogočih proizvodov - poleg tradicionalnih velikonočnih izdelkov, kot so dekorativne velikonočne sveče in prtički za velikonočne košare, nudijo tudi kmečke proizvode, kot so velikonočna šunka, klobase in še in še... S polnimi košarami velikonočnih dobrot se bomo odpravili proti domu.

Na avtobusu pa bomo razdelili še zabavni pirh, kjer bo nekoga čakalo lepo darilo: potovanje z agencijo Ojla.

Ponudba je del kategorij:

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Radenci, Slovenija

Termalni oddih s kopanjem v Hotelu Radin 4* ali hotelu Izvir 4* v Radencih

Ne spreglejte vseh opcij bivanja med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Super cena
Nočitev: 1  |   Oseb: 2
Brežice, Slovenija

TERMINI DO 20.3.! S polpenzionom v hotelu Toplice 3*/4* Terme Čatež z bazeni!

Odkrijte vodni raj Zimske Termalne Riviere na več kot 6.500 m2 notranjih površin z vodnimi atrakcijami, ne spreglejte tudi čarobnega sveta gusarjev, ki je pravi magnet za otroke.

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Laško, Slovenija

Sproščujoč termalni oddih v Hotelu Zdravilišče Laško 4*

Vrednost kupona je 45,00 €. Razliko 255,00 € do polne cene (300,00 €) plačate direktno ponudniku.

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
NOVO Ptuj, Slovenija

Razkošno razvajanje v Grand Hotelu Primus 4*superior, Terme Ptuj

Ne spreglejte vseh opcij bivanja in terminov med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
NOVO Stubičke Toplice, Hrvaška

Wellness paket za 2 v Stubičkih Toplicah z vključeno masažo

Obiščite čudovito hrvaško naravo tik ob slovenski meji! Ne spreglejte vseh opcij med dodatnimi možnostmi ponudbe.

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
NOVO Baška Voda, Hrvaška

Zaključek sezone s polpenzionom v hotelu Noemia 4* v Baški Vodi

Odličen oddih na Makarski rivieri! Ne spreglejte vseh opcij bivanja med dodatnimi možnostmi ponudbe!