Super cena za Istanbul z VKLJUČENO letalsko karto! 4 dni, 3x nočitev s samopostrežnim zajtrkom v hotelu 4* v središču mesta + povratna letalska karta (Brnik) + spremstvo slovenskega vodnika + prevoz letališče - hotel - letališče. Termini odhodov 7., 24. in 28. 6, 4. in 17. 7, 15. in 27. 8.

Ne zamudite pisanega spomladanskega ali poletnega Istanbula!

Nepozaben oddih v pisanem mestu - namestitev in karta!
Nepozaben oddih v pisanem mestu - namestitev in karta!
Nepozaben oddih v pisanem mestu - namestitev in karta!
437,00€
    Kupi kupon
Super cena
 
 

1. dan: LJUBLJANA–ISTANBUL, TAXIM
Polet letala v Istanbul in po opravljenih mejnih formalnostih avtobusni prevoz mesto. Nastanitev v hotelu in večerni odhod z vodnikom na Taxim. Večerjo si bomo privoščili v tipični turški restavraciji in se nato sprehodili po ulici neodvisnosti do stolpa Galata in na most Galata od kjer boste lahko občudovali osvetljene minarete Hagie Sofije in Modre mošeje. Nočitev.

2. dan: OD BIZANCA DO ISTANBULA
Po zajtrku sprehod po nekdanji glavni ulici Carigrada – Messe do stare palače Mehmeda II. Osvajalca (Eski saraj), ki se danes nahaja v sklopu istanbulske Univerze. Pot nas bo vodila mimo slavoloka in stolpa za nadzor požarov do Grand bazarja in naprej mimo stebra Čemberlitaš in osmanskega pokopališča z grobovi 3 sultanov v strogo središče nekdanjega Konstantinopolisa. Ogled Top kapi palače, ki je bila več kot 400 let središče Otomanskega imperija in je danes pod zaščito UNESCA. Kompleks je sestavljen iz prekrasnih vrtov in veličastnih palač, v katerih so na ogled številne muzejske zbirke: zakladnica z neverjetno zbirko nakita in drugih predmetov iz zlata, sultanskimi prestoli, zlati svečniki in z največjim 86-karatnim diamantom, obkroženim z 49 briljanti; muzej oblek, bogata zbirka orožja in zbirka relikvij. Priporočamo tudi obisk harema (doplačilo na licu mesta). Zatem bomo spoznali dušo starega Bizanca z ogledom cerkve svete modrosti - Hagia Sofia. Cerkev je bila zgrajena v rekordno kratkem času v 6. stol. in je postala temeljni kamen bizantinske arhitekture. Njena veličastna kupola je dvignjena do višine preko 50 m, človeštvu pa je bilo za podoben arhitekturni podvig potrebnih nadaljnjih 1000 let! V času kosila bomo spet okušali specialitete turške kuhinje. Popoldne sledi obisk Hipodroma z egipčanskim obeliskom, starogrškim kačjim stebrom, neobizantinsko nemško fontano in palačo Ibrahim paše. Obisk Modre mošeje in veličastne podzemne cisterne Yerebatan Saray. Nočitev.

3. dan: ISTANBUL (KRIŽARJENJE PO BOSPORJU) IN GRAND BAZAR
Zajtrk in odhod v svet začimb in dišav z vzhoda, ki se jim bomo prepustili na egipčanski tržnici, pozneje pa bomo občudovali mesto še z ladje na križarjenju po Bosporju, morski ožini med Evropo in Azijo. Ko bo ladja mirno drsela mimo trdnjave Rumeli Hisar in mimo palač Dolmabahče in Beylebeyi, pod bosporskima mostovoma…. bodo oživele bosporske legende in izvedeli boste zakaj se ožina imenuje »prehod krav«! Po križarjenju pa se bomo sprehodili po zanimivih trgovskih ulicah na največjo pokrito tržnico (Kapali čaršija) kjer se boste lahko poskusili pri orientalskem barantanju. Zvečer predlagamo obisk lokala s folklornim programom, trebušnimi plesalkami in odlično večerjo. Nočitev.

4. dan: ISTANBUL–LJUBLJANA
Zajtrk in še nekaj prostega časa za nakup sladkih spominkov. Prevoz na letališče in polet v Ljubljano.

Ponudba je del kategorij:

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Opatija, Hrvaška

Jesenski wellness oddih s polpenzionom v vrhunskem Hotelu Ambasador 5* v Opatiji

Krasna jesen v objemu klasične elegance vrhunskega hotela ob morju! Ne spreglejte vseh opcij bivanja med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Stubičke Toplice, Hrvaška

Wellness paket za 2 v Stubičkih Toplicah z vključeno masažo

Obiščite čudovito hrvaško naravo tik ob slovenski meji! Ne spreglejte vseh opcij med dodatnimi možnostmi ponudbe.

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Portorož, Slovenija

PRIJETNA JESEN! Morski oddih za 2 osebi v Lifeclass hotelih 4* v Portorožu!

Vrednost kupona je 33,00 €. Razliko 187,00 € do polne cene (220,00 €) plačate direktno ponudniku.

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
NOVO Rogaška Slatina, Slovenija

Oddih s hišnim ljubljenčkom v luksuznem GH Sava 4* sup, ali Hotel Zagreb 4*

Privoščite si sproščujoč oddih v objemu termalne oaze, kjer so dobrodošli tudi vaši hišni ljubljenčki

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
NOVO Poreč, Hrvaška

Jesenski oddih s polpenzionom v vrhunskem Valamar Diamant Hotelu 4*

Hotel za rekreacijo in sprostitev! Ne spreglejte vseh opcij bivanja med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Super cena
Nočitev: 1  |   Oseb: 2
Ptuj, Slovenija

TERMINI DO 20.3.! S polpenzionom v Grand hotelu Primus 4* superior Terme Ptuj!

Štirizvezdični superior hotel nudi hotelske bazene Vespasianus in savne Flavia kot tudi vstop v Termalni park Term Ptuj. Tukaj je gost na prvem mestu, regenerirajte se kot nekoč junaki starega Rima.