Fantastična cena: Turčija – nepozabna Kapadokija! - 50 % na čudovito potovanje s povratnim letalskim prevozom iz Ljubljane v Antalijo z vsemi pristojbinami + namestitev v hotelih s 4* in 5* + 7x samopostrežni zajtrk + vsi ogledi z vstopninami po programu + vodenje v slovenščini!

Nepozabna avantaura bo trajala od 30. 10. do 6. 11. 2014!

8-dnevno potovanje po Kapadokiji z letalsko karto!
8-dnevno potovanje po Kapadokiji z letalsko karto!
8-dnevno potovanje po Kapadokiji z letalsko karto!
8-dnevno potovanje po Kapadokiji z letalsko karto!
8-dnevno potovanje po Kapadokiji z letalsko karto!
309,00€
    Kupi kupon
Vrednost:
618,00 €
-50%
Prihranek:
309,00 €
 
 
Ponudba zaključena

Kapadokija je mojstrovina, ki sta jo človek in narava ustvarila z roko v roki. Poleg ostankov blestečega se hetitskega in bizantinskega obdobja boste spoznali enonajbolj nenavadnih pokrajin sveta. Tukaj so skrite podzemne naselbine, podzemne jamske cerkve, v katerih so generacije kristjanov iskale zatočišče in veljajo danes za kulturno dediščino pod varstvom UNESCA. Doživite najlepše kotičke Turčije!

1. dan: polet proti Antaliji
Po pristanku v spremstvu vodnika prevoz do hotela, nastanitev v dvoposteljnih sobah, osvežilna pijača dobrodošlice. Nočitev na območju Antalije.

2. dan: Samostan Mevlana - Kapadokija
Vožnja do Konye, ki je bila v srednjem veku prestolnica Turkov Seldžukov in njihovih sultanov. Ogledali si boste samostan Melvana, ki je danes muzej muslimanske in zakladnica turške umetnosti. Nato nadaljujete pot proti Kapadokiji. Nočitev na območju Kapadokije.

3. dan: Göreme
V mestu Göreme si boste ogledali podzemno jamsko cerkev, ki je pod zaščito organizacije Unesco in velja za kulturni spomenik. Tukaj se je narava predala fantaziji; pokrajina sestoji iz kamnitih sten, piramidnih kamnov in kegljev iz lehnjaka, ki so preluknjani kot mravljišče. Nato vas popeljemo skozi dolino Simon ali „Dolino menihov“ imenovano tudi „Dolina pravljičnih dimnikov“. Pokrajina je s svojimi izoliranimi ali združenimi oblikami, ki segajo tudi do preko deset metrov v višino, tako unikatna in popolna, da človek obnemi. Poleg tega lahko od tu v Uchisarju z najvišjega vrha uživate v nepozabnem pogledu na erozijsko pokrajino. Nočitev na območju Kapadokije.

4. dan: Mesečeva pokrajina Kapadokija
Pokrajina Kapadokije s svojimi oblikami, podzemnimi cerkvami in bivališči spominja na površje Marsa. Stvaritelj te pokrajine je vulkan, ki je ob ponavljajočih se izbruhih v okolico izstrelil ogromne količine lehnjaka. Zaradi vremenskih vplivov so se nekatere plasti lehnjaka sprijele, druge pa so bile izprane. Prvi pribežniki so se na tem področju naselili v 7 st. Kasneje so jim sledili menihi, ki so tu izdolbli cerkve, kapele in samostane. Na potovanju se bomo peljali tudi skozi čudovite pokrajine Avcilar, Güvercinlik in Cavusin, kjer bomo imeli postanke namenjene fotografiranju. Obiskali bomo tkalnico preprog in spoznali postopke pridobivanja naravnih materialov: svile, bombaža in volne - vse do končnega produkta. Nočitev na območju Kapadokije.

5. dan: Kapadokija – Antalija
Zapustili bomo Kapadokijo ter se zapeljali do postajališča za karavane Obruk Han iz časa Seldžukov. Nato nadaljujemo pot skozi čudovito gorovje Taurus proti območju Antalije, kjer boste preživeli zadnje 3 dni.

6. dan: Antalija
Ogled Antalije, enega najlepših mest turške riviere z bogato vegetacijo in prekrasno kuliso gorovja Taurus v ozadju. Med drugim boste lahko občudovali mestno znamenitost, minaret Yivli Minare in stolp z uro na Kalekapisi, stari mestni trdnjavi. Tukaj boste imeli možnost ugodnega nakupa nakita in usnjenih izdelkov. Za zaključek dneva si bomo privoščili ogled znamenitega slapa Karpuzkaldiran.

7. dan: Aspendos
Današnji izlet Vas bo popeljal do Aspendosa. Elegantni obokan most in mogočni akvadukt Vas bodo spomnili na cvetoče čase mesta Aspendos. Največja znamenitost mesta je že od daleč vidno gledališče, ki lahko sprejme 15000 gledalcev in ga še dandanes uporabljajo za glasbene in gledališke igre.

8. dan: polet domov
V skladu s časom odhoda, Vas bo avtobus zapeljal do letališča, kjer nadaljujete pot proti domu.

Ponudba je del kategorij:

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 4
Fažana, Hrvaška

Čudovit oddih v modernih apartmajih naselja BiVillage 4* v Fažani

Vrednost kupona je 22,40 €. Razliko 89,60 € do polne cene (112,00 €) plačate direktno ponudniku. Ne spreglejte vseh opcij bivanja med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Medulin, Hrvaška

Pomladni wellness oddih za 2 osebi v Hotelu Park Plaza Belvedere 4*

TUDI ZA PRVOMAJSKE POČITNICE!

En otrok do 3. leta in en otrok do 12. leta GRATIS! Pustite se razvajati in navdušiti v idiličnem Medulinu!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Portorož, Slovenija

PRVOMAJSKI ODDIH z uporabo bazenov in savno za 2 osebi v Lifeclass hotelih 4*

PRVOMAJSKI ODDIH!

Vrednost kupona je 39,00 €. Razliko 221,00 € do polne cene (260,00 €) plačate direktno ponudniku.

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
NOVO Rogaška Slatina, Slovenija

Pomladne počitnice za 2 osebi s polpenzionom v Grand hotelu Sava 4*

Ne spreglejte vseh opcij bivanja med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Super cena
Nočitev: 1  |   Oseb: 2
NOVO Punat, Krk, Hrvaška

Wellness oddih za 2 osebi v Hotelu Kanajt 4* na Krku

Preživite čudovit dopust na Krku. V tej ponudbi so na voljo tudi druge opcije bivanja - ne spreglejte vseh med dodatnimi možnostmi!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
NOVO Moravske Toplice, Slovenija

Prvomajski paket s polpenzionom in kopanjem; Hotel Vivat 4*, Terme Vivat

En otrok do 3,99. leta in en otrok do 11,99. leta BREZPLAČNO!