Nepozabna avantura! - 50 % na balonarski polet nad Ljubljano (4-5 ur): prevoz do izhodišča + priprava + polet + pristanek + tradicionalni obred "Balonarski krst" in zdravica s kozarcem penine + podelitev častitljivega naziva barona in baronese + prevoz do zbirnega mesta + zavarovanje!

Ne spreglejte vseh opcij poleta med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Balonarski polet nad Ljubljano za 1 osebo
Balonarski polet nad Ljubljano za 1 osebo
Balonarski polet nad Ljubljano za 1 osebo
159,00€
    Kupi kupon
Super cena
 
 

POLET
Vzletišč za polete, glede na smer vetra tisto jutro je lahko več, in sicer v sami Ljubljani ali njeni okolici. Vzletno mesto se določi glede na smer in hitrost vetra, ker balon potuje le z vetrom, oni pa vedno želijo, da vas popeljejo nad 2000 let staro Mestno jedro Ljubljane z njenimi znamenitostmi, včasih jih pa vetrovi odpeljejo na Ljubljansko Barje, kjer lahko občudujete Krajinski park Barje. Krajinski Park Barje ima bogato zgodovino naselbin na koliščih staro več kot 5200 let in tudi kot zatočišče za ogrožene vrste ptic. Najstarejše leseno kolo na svetu je bilo izkopano na Barju in je sedaj na ogled v Mestnem muzeju Ljubljana.

Po prihodu na vzletišče zemeljska ekipa postavi balon v približno 20 minutah. Pri procesu postavljanja balona lahko prostovoljno sodelujete z njimi, seveda pod nadzorom njihove zemeljske ekipe. Nato se vkrcate in pilot vas popelje v čudežno deželo letenja z baloni in nepozabne trenutke. Polet traja nekje približno eno uro odvisno od možnosti pristankov, nato pristanete na primernem mestu (nekje kjer je lep pokošen travnik). Zemeljska ekipa vas ves čas spremlja po zemlji in po pristanku tudi pospravi balon. Ravno tako kot pri postavljanju balona, lahko tudi pri tej aktivnosti prostovoljno sodelujete pri pospravljanju ogromne gmote tkanine balona, ki vas je nosila po zraku.

PO POLETU
Ko je balon varno pospravljen nazaj na prikolici imate tradicionalni „balonarski krst” s kozarcem ohlajenega šampanjca. Ta tradicija se ohranja vse od prvih balonarskih poletov na naših tleh. Ob zaključku krsta boste prejeli častitljive nazive barona in baronese tistega območja, ki ste ga preleteli. Med vašim razvajanjem vam ročno napišejo certifikate, tako, da imate še čudovit spomin na prejetje vašega častitljivega naziva.

ZAKLJUČEK
Vse skupaj traja približno 4 do 5 ur. Ob dogovoru lahko poizkusijo izkušnjo skrajšati, v kolikor imate zelo omejen urnik.

ZBIRNO MESTO
Dobite se na parkirišču pred restavracijo “Kitajski zmaj”, Ižanska cesta 282, Ljubljana. Ob dogovorjeni uri se dobite na zbirališču, kjer bo pilot izmeril smer in hitrost vetra in se glede na to odločil, na katero vzletišče vas bodo odpeljali. Če bo možno, bodo upoštevali vaše želje. Večino poletom opravijo nad mestom Ljubljana, vendar jim včasih vetrovi to ne dopuščajo.

VREMENSKE RAZMERE ZA POLET Z BALONOM
Primerno vreme za izvajanje varnega poleta z balonom je tisto, kjer ni padavin, megle ali močnega vetra. Vedno je odločitev pilota ali je vreme primerno za varen polet ali ne. Včasih je možno napovedati lete za dva ali tri dni v naprej, odvisno od vremenskih razmer, a več kot toliko ne.

Ponudba je del kategorij:

Ne spreglej ostalih super ponudb

-50%
Oseb: 1
Maribor ali Ljubljana, Slovenija

Botox - za mladosten videz, brez gubic!

Mladosten videz kože okoli oči in na čelu!

Super cena
Oseb: 1
Lesce, Slovenija

Vstopnica za edinstveni DINO PARK BLED

Za otroke do 3. leta je vstop prost! Več o Dino Parku si lahko ogledate na njihovi spletni strani www.dinopark.si Ne spreglejte vseh opcij vstopnic med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Super cena
Oseb: 1
Več lokacij po Sloveniji

Tečaj za voditelja čolna z vključenimi učnimi gradivi

Optimalna rešitev za uspešno pripravo na izpit za čoln!

Super cena
Oseb: 1
NOVO Bovec, Slovenija

Nepozaben 3-urni zip line spust po 3,2 km jeklenic v Bovcu

Podajte se na drzen spust čez Bovško dolino, z izjemnim pogledom na mogočne vrhove Julijcev! Na jeklenicah, dolgih 700 m, dosežete hitrost do 60 km/h!

Super cena
Oseb: 1
NOVO Radovljica, Slovenija

Rafting na Gorenjskem (13 km)

Preizkusite nekaj novega in razburljivega!

-69%
Oseb: 1
NOVO Bregana, Hrvaška

Čiščenje zobnega kamna v ordinaciji Dent Natura v Bregani

V tej ponudbi je na voljo tudi druga opcija, preverite med dodatnimi možnostmi!