Doživite Življenjski utrip med plemiči in kmeti! SUPER CENA za odraslo vstopnico za ogled Dvorca Strmol z razstavami in ogled Muzeja na prostem v Rogatcu z doživljajsko delavnico peke kruha in pletenja zapestnice ter z vključenim tiskanim vodnikom!

V tej ponudbi so na voljo tudi druge opcije, preverite med dodatnimi možnostmi! Kuponi so unovčljivi vse do 31. 7. 2020!

Rogatec: vstopnica za dvorec Strmol in Muzej na prostem
Rogatec: vstopnica za dvorec Strmol in Muzej na prostem
Rogatec: vstopnica za dvorec Strmol in Muzej na prostem
7,93€
    Kupi kupon
Super cena
 
 

Doživite Življenjski utrip med plemiči in kmeti v Muzeju na prostem in Dvorcu Strmol Rogatec
Dragocene zgodbe Rogatca, strnjene med Donačko goro in reko Sotlo ponujajo dnevni izlet v zakladnico neokrnjene narave in v objem kulturne dediščine, kjer uživajo tako posamezniki kot tudi družine. Življenjski utrip naših babic in dedkov se začuti že ob samem prihodu v kraj s pogledom na cvetoči srednjeveški trg. Doživi in soustvari pa jih v Muzeju na prostem in na Dvorcu Strmol, kjer pomagaš zamesiti testo in speči svoj kruhek »žuliko«, se naučiš preprostih korakov že pozabljenega ljudskega plesa, si spleteš zapestnico iz ličja, gledaš pod prste spretnim mojstrom obrti (kovaštvo, kamnoseštvo) ali si narediš svoj izdelek iz gline. Ljudsko umetnost lahko spoznaš z izdelovanjem rožic iz krep papirja. Rokodelski izdelki so ti na prodaj v Lodnu, muzejski trgovini. Od dvorca Strmol do Muzeja na prostem se lahko podaš peš po sprehajalni poti.

Ob vstopu prejmeš tiskan vodnik, ki te vodi po muzeju ter dvorcu, nato pa tiskovino odneseš s seboj domov. Sprehodiš se med objekti muzeja (Šmitovo hišo, kovačijo, trgovino z mešanim blagom ali Lodnom, gospodarskim poslopjem, svinjakom, kozolcem, Viničarsko hišo ter Kamnarsko bajto, kjer so  ti na ogled na 13 arih tudi ekološki zeliščni vrtovi in tako spoznavaš ter raziskuješ kulturno dediščino naših prednikov, lahko pa le posediš v mirnem, zelenem, cvetočem okolju. Posebnost grajskega ekološkega zeliščnega vrta je ravno v ročni predelavi zelišč v izdelke kot so hidrolati, čaji, naravna mila, začimbe, katere lahko tudi kupiš v muzejski ali spletni trgovini Lodn.

Na dvorcu Strmol so ti na voljo zanimive tematske razstave: 
- gostujoča NA VRHU GORA, BLIZU NEBA, o Svetlobnih pojavih v gorah, Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani, 
- pa KUHARCA, ki preseneča na podstrešju dvorca in pripoveduje zgodbe o tehničnem razvoju kuhinj in kuhinjskih pripomočkov v preteklosti. Razstava je delo Pokrajinskega muzeja Celje.

Na ogled ti je tudi Rokodelski center Rogatec, ki poleg rokodelskih delavnic pletarske, tkalske, lončarske in steklarske postavlja na ogled razstavo o tkanju ter o STEKLU NA ROGAŠKEM, ki pripoveduje zgodbo oblikovanja stekla, od glažute do steklarne.

Kaj še lahko vidiš in doživiš v Rogatcu?
- Sprehodiš se v Muzeju na prostem Rogatec in si ogledaš največji lokalni muzej na prostem v Sloveniji
- Obiščeš Dvorec Strmol – grajski kompleks omenjen že leta 1436 s stalnimi razstavami, koncerti, delavnicami
- Kreiraš in ustvarjaš na organiziranih delavnicah
- Spoznaš zgodovino srednjeveškega trga in sakralnih spomenikov, cerkva
- Raziščeš Pohodniške poti in stranpoti neokrnjene narave
- Prevoziš Kolesarske poti 
Povzpneš se na vrh Donačke Gore (882 m) - štajerski Triglav, kjer se lahko okrepčaš in raziskuješ tamkajšnji pragozd
- Skočiš s padalom (po dogovoru z JPK Donačka gora)
- Se podaš na pot okoli ribnika Žabnik
- Rekreiraš se v naravi na Čutni poti ali Trim stezi
- Jahaš konje v Konjeniškem klubu Strmol (predhodna uskladitev terminov)
- Okusiš pristno hrano domačega okolja
- Se prebudiš v svojem avtodomu ob vznožju zelenih gričev, kjer se svobodno pase več grajskih konjev ter ti postrežejo z ekološkim zajtrkom in čajem iz sosednjega zeliščnega vrta. Lahko preončiš v novem in modernem stilu opremljenem objektu s sobami in apartmaji v samem središču trškega jedra ali ša čisto na vrhu štajerskega Triglava

Ponudba je del kategorij:

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Oseb: 1
Gardaland,Italija

Vstopnica za nepozabni Gardaland

Uživajte v domišljijskih, pustolovskih in adrenalinskih izkušnjah za vse starosti! Ne spreglejte vseh možnosti obiska zabaviščnega parka Gardaland in akvarija Sea Life med dodatnimi možnostmi ponudbe.

-50%
Oseb: 1
Maribor ali Ljubljana, Slovenija

Botox - za mladosten videz, brez gubic!

Mladosten videz kože okoli oči in na čelu!

-84%
Oseb: 1
Ljubljana, Slovenija

Paket za preoblikovanje telesa

Tretma po protokolu CIDESCO, 100% garancija! Pri tej ponudbi lahko izberete tudi MEGA paket preoblikovanja telesa za 250 €! NOVOST - na voljo nova, dodatna PE v Ljubljani!

-50%
Oseb: 1
NOVO Ljubljana, Slovenija

Klasična estetska pedikura z masažo stopal (35 min)

Za popolne in razigrane nogice! Pri tej ponudbi lahko izberete tudi druge opcije pedikure, preverite med dodatnimi možnostmi!

-76%
-50%
Oseb: 1
NOVO Ljubljana, Slovenija

Oblikovanje in barvanje obrvi v sobi lepote LiLa!

V tej ponudbi lahko izberete tudi druge opcije depilacije, preverite med dodatnimi možnostmi!