Nazaj k naravi! SUPER CENA za terapevtsko doživetje za 2 osebi na visokogorski ekološki kmetiji Pr'Dovar na Ambrožu pod Krvavcem: 2-urna APITERAPIJA v apikomori + degustacijska postrežba z medenjaki, ekološkim zeliščnim čajem z medom in medico + krajša predstavitev čebel in čebelarstva!

Vdihavanje aerosola, ki ga oddajajo čebele, nadvse ugodno vpliva na psihofizično počutje!

49,00€
    Kupi kupon
Super cena
 
 

Visokogorska ekološka kmetija Pr'Dovar leži na nadmorski višini 1000 metrov na Ambrožu pod Krvavcem. Kmetija je obdana z gozdovi in travniki. S tem nudi idealno priložnost za pobeg iz mestnega vrveža k sprostitvi v naravi. Na kmetiji se poleg ovčereje in živinoreje že vrsto let ukvarjajo tudi s čebelarstvom. Letos so prenovili čebelnjak in uredili prostor za  apiterapijo. Prostor za apiterapijo (apikomora) je urejen tako, da gost sedi ali leži za 4 zamreženimi panji, ter vdihava aerosol, ki ga oddajajo čebele. Vdihavanje zraka iz čebeljih panjev nadvse ugodno vpliva na psihofizično počutje. Apiterapija postaja vse bolj uveljavljen in priznan način terapije za dobro počutje in sprostitev, kot tudi za zdravljenje nevroz, depresije, anksioznosti, oslabljenega imunskega sistema, pljučnih bolezni in regeneracije po intenzivnih športih. Prav tako pomirjujoče deluje brenčanje čebel. Obiskovalec tako meditira in prebudi vsa svoja čutila. Poleg ga postrežemo tudi z domačimi medenjaki, domačim ekološki zeliščnim čajem in medico. 

Apiterapija
Apiterapija je terapija, pri kateri s pomočjo čebeljih panjev in pridelkov, kot so med, propolis in matični mleček, krepimo imunski sistem in ohranjamo zdravje. Vdihavanje zraka iz čebeljih panjev nadvse ugodno vpliva na človekovo psihofizično počutje. Terapija je primerna tako za otroke in mladostnike kot za odrasle in starejše ljudi. 

Zaradi vdihavanja eteričnih snovi iz panja terapija ugodno vpliva na zdravljenje obolenj dihal, kot so astma, kronični bronhitis, seneni nahod in pljučna obolenja. Poleg tega apiterapija krepi imunski sistem ter pomaga pri raznih alergijah, kroničnem vnetju grla, migrenah, nespečnosti, živčnih motnjah, depresijah, revmatičnih težavah, hrbteničnih težavah psihičnega izvora in pri okrevanju po možganski kapi. Prim. Peter Kapš, dr. med., na podlagi svojih izkušenj svetuje priporočene terapije vdihavanja aerosola iz čebeljih panjev.

Čebelarstvo
Čebelice so njihova tradicija že štiri generacije. Vasica Ambrož pod Krvavcem je dobila ime po zavetniku čebelarjev − sv. Ambrožu. Potemtakem se razume, da imajo na kmetiji kar 16 čebeljih družin. Negujejo jih z ljubeznijo, one pa jih nagradijo z odličnim cvetličnim in gozdnim medom iz okoliških gozdov in travnikov. So odlične opraševalke. Čebelice skozi vaša čutila za vonj in sluh pomagajo izboljšati počutje.

Ponudba je del kategorij:

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Oseb: 1
Gardaland,Italija

Vstopnica za nepozabni Gardaland

Uživajte v domišljijskih, pustolovskih in adrenalinskih izkušnjah za vse starosti! Ne spreglejte vseh možnosti obiska zabaviščnega parka Gardaland in akvarija Sea Life med dodatnimi možnostmi ponudbe.

-50%
Oseb: 1
Maribor ali Ljubljana, Slovenija

Botox - za mladosten videz, brez gubic!

Mladosten videz kože okoli oči in na čelu!

-50%
Oseb: 1
Ljubljana, Slovenija

Pregled kožnih znamenj z dermatoskopom

Poskrbite za svoje zdravje!

-50%
Oseb: 1
NOVO Ljubljana, Slovenija

45-minutna vakumska terapija za oblikovanje zadnjice

Za popolno zadnjico!

Super cena
Oseb: 1
NOVO Bovec, Slovenija

Nepozaben 3-urni zip line spust po 3,2 km jeklenic v Bovcu

Podajte se na drzen spust čez Bovško dolino, z izjemnim pogledom na mogočne vrhove Julijcev! Na jeklenicah, dolgih 700 m, dosežete hitrost do 60 km/h!

-50%
Oseb: 1
NOVO Ljubljana, Slovenija

Polnjenje avto klimatske naprave

Poskrbite za brezhibno delovanje klimatske naprave še pred poletjem in ne zamudite odlične priložnosti!