SUPER CENA za pohod v Dolomitih do pravljičnega turkiznega jezera Sorapis (cca 5 ur zložne hoje) za 1 osebo: prevoz s turističnim avtobusom ali kombiji + slovenski vodja poti + zunanji ogledi po programu + stroški priprave in organizacije izleta!

Jezero Sorapis je eno najlepših gorskih jezer nebeško turkizne barve, kjer se čas ustavi. Zagotovite si izkušnjo, ki je zlepa ne boste pozabili!

Pohod do jezera Sorapis, Dolomiti, Italija: izlet
Pohod do jezera Sorapis, Dolomiti, Italija: izlet
Pohod do jezera Sorapis, Dolomiti, Italija: izlet
Pohod do jezera Sorapis, Dolomiti, Italija: izlet
60,00€
    Kupi kupon
Super cena
 
 

V Dolomitih se bomo sprehodili do pravljičnega jezera Sorapis (Lago di Sorapis), ki je zagotovo eno izmed najlepših gorskih jezer, obarvano v nebeško turkizno barvo. Kar težko verjameš, da je resnično, ko ga vidiš v živo, saj je še lepše, kot na fotografijah. Tam se ustavi čas. Doživeli bomo nekaj, česar zlepa ne bomo pozabili. Dan bomo zaključili ob čudovitem jezeru Misurina.

Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja po avtocesti z običajnim vmesnim postankom za jutranji kapučino. S prelaza Tre Croci (1.805 m), se bomo podali na dobro uhojeno pot proti jezeru Sorapis (1.923 m). Položna pot se vije skozi gozd in se vsake toliko časa malo vzpne. V tem delu poti se nam občasno odpre razgled na monte Cristtalo in nas vodi mimo nekaj opuščenih bunkerjev iz prve svetovne vojne. V drugem delu pa pot postane nekoliko bolj izpostavljena, vendar ne predstavlja nobenih težav, saj je dobro varovana, v pomoč pa so nam tudi stopnice in ograja. Na tem delu poti se nam odpre pogled na čudovite travnate tepihe pod mogočnimi prepadnimi stenami okoliških gora, špice Cristalo skupine, jezera Misurina in Tre Cime. Pot je vredna vsakega truda, saj nas na koncu poti čaka pravljično turkizno jezero Sorapis, ki nas bo tako prevzelo da sprva sploh ne bomo opazili, s kako čudovitimi gorami je obdano.
Lahko se sprehodimo okoli jezera, kar nam vzame cca 0,5 ure časa ali pa si enostavno privoščimo počitek in malico nekje ob jezeru ali v bližnji koči. Po povratku do izhodišča se bomo odpeljali do čudovitega jezera Misurina. Je največje naravno jezero v italijanski regiji Cadore in leži na nadmorski višini 1.754 m. Na obrežju stoji mogočni stari hotel, obkrožajo ga iglasti gozdovi, v ozadju pa veličastne gore na vse strani. Čaka nas še pot do doma, kamor prispemo v večernih urah.

PREDVIDENI ČAS HOJE: Okvirno 5 ur zložne hoje.
STOPNJA ZAHTEVNOSTI:  Pohod je namenjen vsem, vsekakor pa je potrebna določena stopnja fizične pripravljenosti. Pot je urejena, tehnično nezahtevna. Prepadnih področij ni oz. so zelo dobro zaščitena. Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko, pohodne palice, zaščito proti soncu (krema z zaščitnim faktorjem, sončna očala, pokrivalo), hrana in pijača iz nahrbtnika.

Ponudba je del kategorij:

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Nočitev: 1  |   Oseb: 1
Južna Češka

Unescova mesta in gradovi južne Češke z goHolidays!

ZAGOTOVLJENI ODHODI!

Nepozaben izlet po starih mestih južne Češke! 5 € popusta za otroke do 18. leta pri plačilu prijavnine!

Super cena
Oseb: 1
Trst, Italija

Pomladna pravljica v Trstu in grad Miramare z M&M Turist!

Ne spreglejte vseh opcij med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Super cena
Oseb: 1
Salzkammergut, Bad Ischl, Avstrija

1-dnevni izlet v Salzkammergut in Bad Ischl, evropsko prestolnico kulture 2024

Slikovito območje alpskih jezer, globoko vrezanih dolin, gričev in razgibanih gorovij, ki se dvigajo visoko na skoraj 3000 metrov!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 1
Italija

Nepozaben 4-dnevni izlet v Rim, Neapelj in Pompeje

Nepozaben izlet v zakladnice evropske zgodovine in kulture! Ne spreglejte vseh opcij med dodatnimi možnostmi ponudbe.

Super cena
Nočitev: 1  |   Oseb: 1
Cinque terre, Parma, Mantova, Italija

Pet dežel (Cinque Terre), Parma in Mantova - 2-dnevni izlet z goHolidays!

TERMINI ZAGOTOVLJENI!

NA VOLJO PROSTA MESTA! Slikovite ribiške vasice petih dežel!

Super cena
Nočitev: 1  |   Oseb: 1
San Marino, Italija

San Marino, Rimini & Bologna z goHolidays!

VSI TERMINI ZAGOTOVLJENI!

Pobeg v prelepe kraje z bogato kulturno dediščino in odlično kulinariko.