Doživite edinstven vpogled v življenje preteklega časa s pametnimi očali HoloLens! SUPER CENA za vstopnico za ogled Muzeja na prostem Rogatec za 1 osnovnošolca: raziskovanje preteklosti s pametnimi očali HoloLens 2 + sobotne delavnice + kozarec zeliščnega napitka + bandana + žulika!

Ne spreglejte vseh opcij vstopnic med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Muzej na prostem Rogatec: vstopnica, HoloLens 2
Muzej na prostem Rogatec: vstopnica, HoloLens 2
Muzej na prostem Rogatec: vstopnica, HoloLens 2
7,50€
    Kupi kupon
Super cena
 
 
Plačaj z Mastercard® ali Maestro® in ti vrnemo še 0,38€ na eDenarnico

Edinstvena ideja kam peljati otroka v času šolskih počitnic ali za vikend ... na doživetje s PAMETNIMI OČALI HoloLens2 ob obisku NAJVEČJEGA MUZEJA na prostem v Sloveniji - Muzeja Rogatec!

Očala so primerna tako za odrasle kot tudi otroke od 7 leta starosti dalje. Otroci se bodo naučili nekaj novega, razvijali bodo koordinacijske sposobnosti in vrednote do kulturne dediščine. Igrifikacija omogoča zabavno pot učenja in veliko gibanja v naravi.

Preizkusite kulturno dediščino s pametnimi očali HoloLens2, kjer gre za spretnost uporabe sodobne tehnologije z znanjem preteklosti. Skozi igro raziskujete in rešujete naloge kmečkih opravil. Po uspešno opravljenih nalogah prejmete nagrado. Skozi igrifikacijo (igro) boste stopali po poti, ki vam bo razkrila koliko truda, časa in opravil je bilo nekoč potrebno, da so prišli od zrna pšenice, preko moke do takrat cenjene hrane; kruha (žulik).

Muzej na prostem Rogatec vas bo navdušil s prikazom življenja naših babic in dedkov. V muzeju boste odkrili od stanovanjske hiše, gospodarskega poslopja, Viničarske hiše, čebelnjaka, kovačnice, kozolca Toplar, Razgledišče, Lodn – trgovine na drobno, zeliščnega muzejskega vrta do muzejske trgovine s spominki, z ekološkimi zelišči, kremami, osvežilci zraka, čaji, medom ter z izdelki rokodelskega centra v Dvorcu Strmol Rogatec.

Delovni čas in več informacij: https://lnkd.in/eGdijhqZ

Muzej na prostem Rogatec

V muzeju ob vznožju Donačke gore, v avtentični štajerski krajini, ohranjamo srednještajersko ljudsko stavbarstvo subpanonskega tipa, značilno za Obsotelje v času od 19. do sredine 20. stoletja.
Jedro muzeja z originalnimi stavbami je z leti preraslo v največji slovenski muzej na prostem in kulturni spomenik državnega pomena. Leta 1997 je bil nominiran za evropski muzej leta.

Bogata programska dejavnost omogoča obiskovalcu, da kulturno izročilo nekdanjih graditeljev spoznava in raziskuje ter doživi svojo lastno izkušnjo dediščine.V muzeju je poskrbljeno za organizirano vodenje, ob tem pa izvajamo zanimiv pedagoški program, aktivnih etnoloških delavnic za mladino in odrasle. Del teh programov je že del učnega šolskega gradiva za 2. razred osnovnih šol. V muzeju se izvajajo muzejske demonstracije in učne delavnice domačih obrti, kmečkih opravil in kulturnega izročila:

- peka kruha,
- kovaštvo,
- kamnoseštvo,
- hoja na hoduljah,
- pletenje iz ličja in šibja,
- ročno tkanje

Ponudba je del kategorij: