- 50 % na nepozaben 3-dnevni oddih za 2 osebi v zgodovinski dediščini, v Heritage hotelu Maškovića Han: 2x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi + večerja za 2 osebi + zasebno 1-urno koriščenje wellness in SPA cone + steklenica penine v sobi ob prihodu + wi-fi in parking!

Postanite tudi vi del srednjeveške zgodbe v romantičnem srcu Dalmacije!

Romanticni oddih v hotelu Maškovica Han iz 17. stoletja
Romanticni oddih v hotelu Maškovica Han iz 17. stoletja
Romanticni oddih v hotelu Maškovica Han iz 17. stoletja
Romanticni oddih v hotelu Maškovica Han iz 17. stoletja
Romanticni oddih v hotelu Maškovica Han iz 17. stoletja
159,00€
    Kupi kupon
Vrednost:
318,00 €
-50%
Prihranek:
159,00 €
 
 

Zgodovina
Gradnja Mašković hana se je začela leta 1644, po ukazu in s sredstvi Jusufa Maškovića iz Vrane, visokega dostojanstvenika na sultanovem dvoru in vrhovnega admirala turške flote.
Han je bil prvotno mišljen kot letna rezidenca samega Maškovića, ko se je iz Carigrada vračal v svoj rodni kraj. Bil bi naj razkošna, monumentalna in sodobna zgradba z vsem potrebnim udobjem, vključno s turško kopeljo - hamamom.
V gradnjo je bilo vloženo ogromno sredstev, pri njej pa je sodelovalo tudi do 500 delavcev dnevno.
leta 1645 je Mašković s 60.000 bojevniki osvajal Kreto, plemenitost, ki jo je pokazal do ujetih beneških vojakov in meščanov pa ga je povzdignila med najbolj vzorne bojevnike vseh časov, hkrati pa izzvala bes sultana, ki ga je poklical na dvor, kjer ga je dal usmrtiti.
Tragična usoda Maškovića je pustila sledi tudi na Hanu, ki je bil zaključen v veliko skromnejšem obsegu od načrtovanega.

Nastanitev
Objekt razpolaga s 14 dvoposteljnimi sobami (10 s francoskim ležiščem in 4 z ločenima posteljama) in 2 de luxe apartmajema. Sobe in apartmaji imajo SAT TV, kopalnico (v vsaki kopalnici so sušilnik za lase in negovalna kozmetika), sef, minibar in klimo. Vse dvoposteljne sobe so velike 21 m2, apartmaja pa 40 m2.
Restavracija stoji na mestu nekdanje džamije in ima prepoznaven zunanji videz. Tudi v notranjosti so ohranjeni elementi džamije (utori v zidovih, ki so včasih služili kot galerija, oboki okoli oken in vrat itd.). Ideja in filozofija gastronomske ponudbe so sveže, sezonske sestavine, ki jih nabavljajo od lokalnih dobaviteljev. Zastopani sta sredozemska in orientalska kuhinja.


V sklopu objekta je tudi muzej s stalno razstavo predmetov, najdenih na področju Pakoštan in Vrane. Večina artefaktov je bila najdena med podvodnimi arheološkimi raziskavami v današnjem pristanišču Pakoštane. Zbirka se začenja s predmeti iz prazgodovine, sledi pa antična zbirka, ki je hkrati tudi najobsežnejša. Zajema predmete iz vsakodnevne rabe, od številne posode in čaš, pa vse do oljenk. V zbirki iz srednjega in novega veka so različni kosi nakita, najdeni na področju Crkvine ob Vranskem jezeru. V zbirki so tudi ostanki keramike in kovanci, ki so bili temeljni element trgovine. Iz turškega obdobja izstopajo deli nagrobnikov in topovska krogla, ki so bili med obnovo najdeni v samem Hanu.
Poleg razstavljenih predmetov se lahko gostje odločijo tudi za strokovno vodenje in izobraževanje o začetni ideji in nastanku Mašković Hana ter o drugih zgodovinskih zanimivostih mesta Vrane.

MENI ROMANTIČNE VEČERJE ZA DVE OSEBI
Na izbiro so trije meniji:

MESNI MENI
Zelenjavna kremna juha
Jagnnječja cigančica (meso jagnječjega stegna brez kosti) s prilogo (zelenjava iz voka in pražen krompir)
Sirova torta

RIBJI MENI
Ribja juha
Riba, pečena v škartocu s prilogo (krompir, zelenjava in olive)
Čokoladna torta

ORIENTALSKI MENI
Porova kremna juha
Izmir Kofte z jogurtovo omako (mesne kroglice iz govedine in piščančjega mesa z omako iz paprike in paradižnika, krompir)
Pistacijeva baklava

Ponudba je del kategorij: