Fantastična cena! Čudovito 8-dnevno potovanje od Istanbula do Antalije s povratnim letalskim prevozom: 7x nočitev s polpenzionom v hotelih s 4* in 5* lokalne kategorije + letalski prevoz LJ-IST in Antalija-IST-LJ + prevozi in ogledi z vstopninami po programu + spremstvo na destinaciji!

Doživite največje znamenitosti zahodne Turčije na enkratnem potovanju (12. 11.-19. 11. 2018)!

Turcija, 8 dni, letalo
Turcija, 8 dni, letalo
Turcija, 8 dni, letalo
Turcija, 8 dni, letalo
Turcija, 8 dni, letalo
528,00€
    Kupi kupon
Super cena
 
 
Ponudba zaključena

TURČIJA: Istanbul, Bursa & Efez in še veliko več...

1. dan: prihod v ISTANBUL

Po pristanku v spremstvu vodnika prevoz do hotela, nastanitev v dvoposteljnih sobah. Nočitev v Istanbulu.

2. dan: ISTANBUL - nepozabna čarobna metropola
Po zajtrku vas odpeljemo na hipodrom, na katerem so se v preteklosti zbirali ljudje, ter si ogledamo tri znamenite spomenike iz pozne antike. Sledi ogled Modre mošeje, edine mošeje s šestimi minareti na svetu. Mošejo so začeli graditi leta 1609 in jo dokončali leta 1616. Nato vas pričakuje najpomembnejša mojstrovina bizantinske umetnosti, Hagija Sofija. Najprej je bila krščanska cerkev, nato mošeja, danes pa je muzej, ki ga imenujejo tudi osmo čudo sveta. Za zaključek dneva boste obiskali egipčanski ali zeliščni bazar, ki se nahaja na severni strani mesta. Dovolite, da vas orientalske dišave in barve očarajo!

3. dan: ISTANBUL-vožnja z ladjo po Bosporju-BURSA
Po zajtrku Vas pričakuje fascinantna vožnja po Bosporju (doplačilo 25 €/osebo). Ob vožnji med obema obalama, med Evropo in Azijo, vlada harmonija preteklosti in sedanjosti, ki sega od blišča do nepopisnih lepot. Že od nekdaj se je bivanje ob sladki vodi obal Azije smatralo za privilegij mogočnih in bogatih. Na potovanju boste z ladje lahko opazovali mnoga lična hišna pročelja, gradove in palače. Nato vas odpeljemo v Burso, antično Prusijo, ki je bila od leta 1326 prvo glavno mesto osmanskih sultanov. Bogato, danes glavno mesto province, se nahaja v rodovitni dolini, obkroženi z visokimi gorami. Ozke ulice, slikovite stare hiše, impozantne mošeje in gosto poseljene ulice bazarja, kjer diši po Orientu; mostovi čez soteske v središču mesta, romantična, stara pokopališča ob razkošnih modernih bulvarjih in znanih termalnih vrelcih – to je Bursa. Videli boste mošejo Ulu in Koza Han, nekdanji bazar svile. Nočitev na območju Burse.

4. dan: Pergamon-Kusadasi
Pot ob obali vas bo pripeljala vse do Pergamona. Tam si boste med drugim ogledali Akropolis, najbolj pokončno antično gledališče, kot tudi temelje Zeusovega templja ter ostanke knjižnice, ki je bila, s knjižnico v Aleksandriji, največja v tistem času. Prav tako so tukaj izumili pergament. Nato se preko Izmirja odpeljete proti Kusadasiju. Nočitev na območju Kusadasija.

5. dan: Efez-Pamukkale
Današnji izlet vas popelje najprej proti Efezu, enemu največjih in najbolje ohranjenih izkopanih mest na svetu. Tempelj Artemis iz helenističnega obdobja sodi k sedmim čudom sveta. Pod vladavino cesarja Avgusta je bilo mesto najpomembnejša trgovska metropola Male Azije. Gromozansko gledališče, ki ga je lahko obiskalo 24.000 ljudi ter Celzusova knjižnica pričata o visoko razvitem mestu. Sledi vožnja skozi plodno pokrajino velikega meandra po notranjosti dežele vse do Pamukkal, na hribu ležečega bombažnega gradu s terasami iz apnenca. Ob prihodu v vaš hotel, se boste imeli priložnost okopati v termalni vodi v hotelu. Nočitev na območju Pamukkal.

6. dan: Hierapolis -Antalija
Zajtrk. Ruševine znamenitega mesta Hierapolis se raztezajo nad apnenčastimi terasami. Tam je moč videti temelje Apolonovega templja iz 3. stoletja in razkošno rimsko gledališče, kot tudi druge ostanke iz tistega časa. Nato sledi vožnja preko gorovja Taurus nazaj v Antalijo. Na poti postanek v tkalnici svetovno znanih turških preprog, kjer boste spoznali celoten proces ročnega tkanja in imeli priložnost ugodnega nakupa. Dve nočitvi na območju Antalije.

7. dan: Antalija-slap Karpuzkaldiran
Zajtrk. Ogled Antalije, enega najlepših mest turške riviere z bogato vegetacijo in prekrasno kuliso gorovja Taurus v ozadju. Med drugim boste lahko občudovali mestno znamenitost, minaret Yivli Minare in stolp z uro na Kalekapisi, stari mestni trdnjavi ter romantični stari del mesta s pristaniščem. Tukaj boste imeli tudi možnost ugodnega nakupa nakita in usnjenih izdelkov. Obiskali bomo zlatarno in doživeli umetnost izdelave nakita ter uživali v čudoviti modni reviji z usnjenimi oblačili. Za zaključek dneva si bomo privoščili ogled znamenitega slapa Karpuzkaldiran.

8. dan: odhod domov
V skladu s časom odhoda, vas bo avtobus zapeljal do letališča, od koder boste pot nadaljevali proti domu.

Pomembno opozorilo:
Po turških predpisih mora biti vaš potni list veljaven še vsaj 6 mesecev od datuma zaključka potovanja.

Istanbul: Na obeh straneh Bosporja, ob morski ožini med Sredozemskim in Črnim morjem, se razprostira največje turško mesto – Istanbul. Istanbul je edina metropola na svetu, ki leži na dveh celinah. Mesto svojim obiskovalcem nudi veliko znamenitosti in zanimivosti. Nekatere izmed njih so: hipodrom, Modra mošeja (edina na svetu s šestimi minareti), palača Topkapi, Zlati rog in še veliko več.

Pergamon je antično mesto nad dolino Bakirçay, v severozahodnem delu Male Azije, nedaleč stran od današnjega Bergama v Turčiji. V času helenizma se je razvilo utrjeno središče Pergamske države, dinastije Atalida in središče znanja v času antike.

Kuşadası je eno največjih svetovnih letovišč in kraj, kjer se v Turčiji zadržujejo velike križarke. Gostom nudi dolge plaže, odlične možnosti za nakupovanje in izjemno nočno življenje. Obkroža ga eden izmed najlepših nacionalnih parkov v Turčiji, vključno z nacionalnim parkom Kalamaki, ki se nahaja na polotoku Dilek, približno 30 km proti jugu. Kuşadası je tudi odlično odhodno mesto za vse, ki bi želeli obiskati mesto Efez, oddaljeno cca 30 min vožnje.

Efez: V starem veku je bil Efez eno največjih in najpomembnejših grških mest v Mali Aziji. Tam se nahaja eno izmed sedmih svetovnih čudes, Artemidin tempelj. Efez se danes smatra za enega največjih arheoloških najdišč na svetu in je ena najbolj znanih znamenitosti Turčije.

Zdravilišče Pamukkale: Pamukkale, imenovane tudi bombažni grad, so poznane po svojih snežno belih terasah iz apnenca. Te formacije so se razvijale stoletja s pomočjo termalnih vod z vsebovanim apnencem. V zdravilnih učinkih teh voda so uživali že stari Rimljani. Danes so Pamukkale del UNESCO-ve svetovne kulturne dediščine in priljubljena turistična destinacija ter tudi zdravilišče.

Antično mesto Hierapolis se razprostira nad sanjskimi apnenčastimi terasami. Najbolj je poznan po dobro ohranjenem gledališču iz 2. stoletja, rimskih termah, ostankih Apolonovega templja in mestnih vratih.

Antalija se nahaja ob vznožju gorovja Taurus in je eno od najlepših mest turške riviere. Iz leta v leto privablja številne nove obiskovalce s čudovitimi plažami, naravnimi lepotami in številnimi kulturnimi spomeniki. Center starega mesta je rimsko pristanišče, katero je danes preurejeno v marino in do katere potekajo ozke tlakovane uličice. V uličicah so številne kavarne, prodajalne s spominki ter hotelčki v hišah iz otomanskega obdobja. S svojo lokacijo ob Sredozemskem morju je turistično in kulturno središče regije.

Ponudba je del kategorij:

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 4
Fažana, Hrvaška

Čudovit oddih v modernih apartmajih naselja BiVillage 4* v Fažani

Vrednost kupona je 22,40 €. Razliko 89,60 € do polne cene (112,00 €) plačate direktno ponudniku. Ne spreglejte vseh opcij bivanja med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 6
Istra, Hrvaška

Edinstvene mobilne hiške v 4 odličnih kampih v Istri

KONČNO ČIŠČENJE VKLJUČENO!

Preživite krasen dopust v enem od štirih odličnih kampov v Istri! Ne spreglejte vseh opcij med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Vrsar, Hrvaška

Pomladni oddih v Hotelu Pineta 3* ali apartmajih Riva 3* v Vrsarju

Vključeno bivanje 1 otroka do 11,99 let!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
NOVO Portorož, Slovenija

PRVOMAJSKI ODDIH s polpenzionom v Casi Bel Moretto 4* v Portorožu!

LAST MINUTE PONUDBA!

V tej ponudbi so na voljo tudi druge opcije - ne spreglejte vseh med dodatnimi možnostmi!

Super cena
Nočitev: 1  |   Oseb: 2
NOVO Vodice, Hrvaška

POMLAD! Oddih s polpenzionom v hotelu Villa Arausana & Antonina 4* v Vodicah!

Hotel Villa Arausana & Antonina vas bo navdušil s svojim modernim slogom. Nahaja se le nekaj korakov stran od plaže, na voljo je zunanji sladkovodni bazen.

Super cena
Nočitev: 1  |   Oseb: 2
NOVO Rogla, Slovenija

POMLAD! Oddih s polpenzionom v hotelu Natura 4* na Rogli z neomejenim savnanjem!

V hotelu se prepletata tradicija in sodobnost, goste pa očarajo čudoviti razgledi, ki se odpirajo s teras. Dodana vrednost hotela sta neposredni dostop na smučarsko tekaške proge ter rolkarsko stezo.