Nad težave s svetlobo! - 53 % na osnovno terapijo Bioptron (10 min) v salonu Tactus! Svetlobna terapija Bioptron pospešuje celjenje ran, lajša bolečine, pomaga pri težavah s kožo, lajša simptome sezonskih motenj razpoloženja in še veliko več!

V tej ponudbi so na voljo tudi drugi paketi terapije Bioptron - ne spreglejte vseh med dodatnimi možnostmi!

7,00€
    Kupi kupon
Vrednost:
15,00 €
-53%
Prihranek:
8,00 €
 
 

Svetlobna terapija Bioptron je svetlobna terapevtska tehnologija, ki temelji na več kot 20 letih izkušenj in raziskav. Bioptron je svetovna patentirana medicinska naprava za svetlobno terapijo, ki povečuje zmogljivost telesa za regeneracijo in ponovno uravnoteženje in tako spodbuja telesu lasten zdravilni potencial. Svetlobna energija spodbuja postopek biostimulacije, kar izboljšuje biološke procese in telesne funkcije. Svetlobna terapija se je uporabljala že zelo zgodaj. Kot prvo svetlobno terapijo so uporabljali sončno svetlobo, ki so jo kot del zdravljenja uporabljali že v starem Egiptu. Kasneje so sončno svetlobo v terapevtske namene uporabljali Stari Grki, Rimljani in Arabci. Čeprav takrat še niso imeli znanstvene razlage so svetlobno terapijo vključevali v splošno zdravstveno nego, danes pa vemo, da človeški organizem pretvarja svetlobo v elektrokemično energijo, ki aktivira verigo biokemičnih reakcij v celicah, ki lahko vplivajo na delovanje celotnega telesa. V sodobnem času je svetlobno terapijo osnoval danski zdravnik Niels Ryberg Finsen, ki je leta 1903 za to prejel Nobelovo nagrado za medicino. Zdravil je predvsem bolnike s kožno tuberkulozo. Velik razmah pa je svetlobna terapija doživela v 80. letih prejšnjega stoletja. Svetlobna terapija Bioptron pospešuje celjenje ran, lajša bolečine in zmanjšuje njihovo trajanje, pomaga pri dermatoloških motnjah in težavah s kožo, uporablja se v pediatriji in lajša simptome sezonskih motenj razpoloženja (SAD).

Svetlobna terapija Bioptron pripomore k hitrejšemu celjenju ran po poškodbah in opeklinah in zmanjša nastale vidne brazgotine. Prav tako je primerna za pospeševanje celjenja ran po operacijah. Uspešna je tudi pri ulkusih na nogah, preležaninah, lajšanju diabetičnega stopala in celjenju omrzlin. Svetlobna terapija Bioptron je priporočljiva pri revmatoloških obolenjih kot so osteoartritis, revmatoidni artritis in artrozi, saj lajša bolečine in zmanjšuje vnetna stanja. V fizioterapevtskih obravnavah se uporablja predvsem pri lajšanju bolečin v spodnjem delu hrbta, pri bolečinah v ramenih in vratu, pri lajšanju in zdravljenju sindroma zapestnega tunela (krpalnega kanala) in pri zmanjševanju brazgotin. Pri športnikih pa pospešuje regeneracijo in zmanjšuje mišične krče. Pomaga pri celjenju zvinov, izpahov in zmečkanin. Lajša bolečine in pospešuje celjenje natrganin ligamentov in mišic. Zmanjšuje učinke vnetja in tako pomaga pri tendinitisu, teniškem komolcu, vnetju ahilove tetive.
Poznamo vrsto kožnih stanj, kot so npr. akne, ki so zelo pogoste, niso ogrožajoče, so pa lahko zelo moteče in zmanjšujejo kakovost življenja posameznika. Zdravljenje kožnih obolenj s svetlobno terapijo Bioptron je povsem neboleče in naravno in pomaga pri celjenju poškodovane kože. Terapija lajša ali celo odpravlja akne, izpuščaje atopičnega dermatitisa, psoriazo, herpes, bakterijske okužbe kože in pospešuje celjenje ran na sluznici. Kratki dnevi in dolge noči pri nekaterih posameznikih vzbudijo slabo počutje ali 'zimsko depresijo', ki jo kratko imenujemo SAD. Svetlobna terapija Bioptron lajša sindrom utrujenosti, povečuje motivacijo in usklajuje bioritem in tako zmanjšuje povečano potrebo po spancu.
Ker je svetlobna terapija Bioptron povsem nenevarna in nima stranskih učinkov je priporočljiva za zdravljenje pediatričnih kožnih poškodb, alergijskih odzivov in bolezni dihal. Pomaga tudi pri motnjah v rasti in razvoju dojenčka ali otroka.

Svetlobna terapija Bioptron je uporabniku prijazna in ne-farmacevtska tehnologija, ki je učinkovita in priznana terapija. Bioptron deluje tako, da ustvarja polarizirano svetlobo. Svetloba, ki jo oddaja naprava doseće stopnjo polarizacije 95%. Svetloba Bioptron je polikromatična in ne vsebuje le ene valovne dolžine, kot laserska svetloba in je zato nenevarna. Valovne dolžine svetlobe Bioptron so od 480 nm do 3400 nm, kar zajema spekter od vijolične svetlobe vse do infrardeče svetlobe in ne vsebuje ultravijolične svetlobe, kar je še en razlog, da je svetloba Bioptron nenevarna za uporabo. V nasprotju z lasersko svetlobo je ta svetloba nekoherentna, kar pomeni razgibanost svetlobnih valov. Svetloba Bioptron ima nizko energijsko gostoto, ki ima biostimulativne učinke in stimulira biološke procese v telesu. Svetlobna terapija stimulira in modulira reparativne in regenerativne procese človeškega telesa. Spodbuja procese imunskega sistema in deluje na naraven način. Svetlobna terapija spodbuja sproščanje lastnega zdravilnega potenciala telesa in tako pospešuje zdravljenje in regeneracijo telesa.

Ponudba je del kategorij:

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Oseb: 1
Škofije, Slovenija

HIFU - nekirurški lifting tretma za 1 osebo

HIFU terapija je najnaprednejši tretma! To je nova tehnologija, ki ima velik potencial da nadomesti tradicionalni kirurški facelift.

Super cena
Oseb: 1
Lesce, Slovenija

Vstopnica za edinstveni DINO PARK BLED

Za otroke do 3. leta je vstop prost! Več o Dino Parku si lahko ogledate na njihovi spletni strani www.dinopark.si Ne spreglejte vseh opcij vstopnic med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Super cena
Oseb: 1
Več lokacij po Sloveniji

Tečaj za voditelja čolna z vključenimi učnimi gradivi

Optimalna rešitev za uspešno pripravo na izpit za čoln!

-62%
Oseb: 1
NOVO Nova Gorica, Slovenija

Anticelulitni program (10 obiskov) v salonu Spa & Beauty Tea:

V tej ponudbi so na voljo tudi druge opcije, preverite med dodatnimi možnostmi!

Super cena
Oseb: 1
NOVO Bovec, Slovenija

Nepozaben 3-urni zip line spust po 3,2 km jeklenic v Bovcu

Podajte se na drzen spust čez Bovško dolino, z izjemnim pogledom na mogočne vrhove Julijcev! Na jeklenicah, dolgih 700 m, dosežete hitrost do 60 km/h!

Super cena
Oseb: 1
NOVO Radovljica, Slovenija

Rafting na Gorenjskem (13 km)

Preizkusite nekaj novega in razburljivega!