Podoživite srednji vek! - 50 % na Salonski glasbeni večer na gradu Fala: aperitiv ob dobrodošlici + voden ogled gradu Fala + penina v grajskem salonu + večerja z vključeno pijačo (belo in rdeče vino, sokovi, voda mineralna in negazirana) + koncert klasične glasbe skupine Intertempora!

Postanite del grajske pravljice, doživite grajsko življenje!

Salonski glasbeni vecer na gradu Fala
Salonski glasbeni vecer na gradu Fala
Salonski glasbeni vecer na gradu Fala
35,00€
    Kupi kupon
Vrednost:
70,00 €
-50%
Prihranek:
35,00 €
 
 

Veliko je bilo že napisanega, veliko prebranega in ujetega na filmski trak … pa vendar ste o tem le slišali, gledali ali brali … Sedaj imate priložnost, da to doživite. Podoživite srednji vek. Vzemite si čas in obiščite več kot 700 let star grad Fala. V prelepem okolju, obdanem s spokojno tišino, kjer je slišati le pesmi ptic, Vas čaka pravo doživetje.

Potek:
- 17.00 zbor gostov pri Ledenici s postreženim aperitivom - dobrodošlica
- 17.15 voden ogled gradu Fala
- 18.00 pogostitev s penino v grajskem salonu
- 18.30 1. del koncerta klasične glasbe skupine »Intertempora« 
- 19.00 večerja v zelenem in rdečem grajskem salonu
- 19.30 2. del koncerta klasične glasbe skupine »Intertempora« 

Ime tria »Intertempora« v latinščini pomeni medčasje. Med časovnimi obdobji v glasbi in poeziji se tako sprehajajo preko izvajanja skladb različnih skladateljev, ki so ustvarjali vsak v svojem obdobju, na različnih delih Evrope in pustili dragocene stvaritve vsem nam. Njim, ki skladbe izvajajo in vam, ki jih poslušate.
Njihov program je sestavljen predvsem tako, da ga rade izvajajo in se sčasoma tudi spreminja. Trenutno je sestavljen kot popotovanje po različnih obdobjih. V njem se z J. S. Bachom, G. F. Händlom in A. Scarlattijem sprehodijo skozi 17. stoletje, ko traja obdobje Baroka v glasbi. Z W. A. Mozartom skozi 18. stoletje, obdobje klasicizma, z V. Bellinijemskozi romantično obdobje v 19. stoletju in pristanejo v 20. stoletju z Leharjevo operetno arijo Meine Lippen si küssen so heiss ali Moje ustnice poljubljajo vroče ter Satijevim kabarejskim, žgečkljivim šansonom La Diva de l’Empire.

PROGRAM
Prvi del:
G. F. Händel: Iz cikla 9 -ih temških arij za sopran, solo instrument in basso continuo,Das Zitternde Glänzen, der spiellenden Wellen
J. S. Bach: Andante v e-molu, št. 5
A. Scarlatti: Gia il sole dal Gange
V. Bellini: Malinconia, Ninfa gentile
C. Saint - Saëns: Une flûte invisible

Drugi del:
G. F. Händel: Iz cikla 9 -ih temških arij za sopran, solo instrument in basso continuo,Singe Seele, Gott zum Preise
W. A. Mozart: Sonata v D-duru, K.285, 1. st
W. A. Mozart: Arija Despine, In uomini in Soldati, iz opere Cosi fan tutte,
F. Lehar: Iz operete Giuditta, Meine Lippen sie küssen so heiss
E. Satie: La Diva de l’Empire

Postanite del grajske pravljice, doživite grajsko življenje. Okusite pridih srednjeveškega in baročnega življenja, meščanskega in plemiškega. Jejte kot so nekoč, preiskusite se v srednjeveških igrah. Spoznajte čarobnost Podravja. Lahko pa tudi v razkošju zelenih gozdov, ob vznožju strmih pečin in v objemu cvetočih travnikov kjer kraljuje Falski grad sklenete večno ljubezen.

Grad Fala leži na razgledni rečni terasi, ki jo z zahoda zapira Falska pečina, na severozahodu pa na obeh straneh reke prepadne pečine iz prastarih kamnin. Slednje oblikujejo svojevrstna skalna vrata v srednjo Dravsko dolino, ki predstavljajo tako geološko kot klimatsko ločnico. Zaradi težke prehodnosti ozke soteske so skalna vrata v preteklosti predstavljala tudi kulturno mejo. Tod je tekla deželna meja med Koroško in Krajino onstran gozda. Glavno pot na Koroško je bilo mogoče učinkovito nadzorovati iz Falskega gradu. Inicijative, ki so prihajale iz gradu, so pomembno vplivale na vsakdanjik okolice in za seboj pustile številne sledi. Danes je grad po zaslugi novega lastnika, ki ga je rešil pred propadom in vanj vnesel vsebine, ki obujajo slavne dneve Falske gospoščine, opremljen v duhu 17. stol. (takrat oddelek Dunajske univerze za filozofijo, teologijo in pravo).

Ponudba je del kategorij:

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Oseb: 1
Gardaland,Italija

Vstopnica za nepozabni Gardaland

Uživajte v domišljijskih, pustolovskih in adrenalinskih izkušnjah za vse starosti! Ne spreglejte vseh možnosti obiska zabaviščnega parka Gardaland in akvarija Sea Life med dodatnimi možnostmi ponudbe.

-50%
Oseb: 1
Maribor ali Ljubljana, Slovenija

Botox - za mladosten videz, brez gubic!

Mladosten videz kože okoli oči in na čelu!

Super cena
Oseb: 1
Lesce, Slovenija

Vstopnica za edinstveni DINO PARK BLED

Za otroke do 3. leta je vstop prost! Več o Dino Parku si lahko ogledate na njihovi spletni strani www.dinopark.si Ne spreglejte vseh opcij vstopnic med dodatnimi možnostmi ponudbe!

-50%
Oseb: 2
NOVO Maribor, Slovenija

Masažno razvajanje v dvoje v soju svečk in kozarčku penine

Privoščita si sprostitev in razvajanje, ki si ga zaslužita!

Super cena
Oseb: 1
NOVO Bovec, Slovenija

Nepozaben 3-urni zip line spust po 3,2 km jeklenic v Bovcu

Podajte se na drzen spust čez Bovško dolino, z izjemnim pogledom na mogočne vrhove Julijcev! Na jeklenicah, dolgih 700 m, dosežete hitrost do 60 km/h!

Super cena
Oseb: 1
NOVO Maribor, Slovenija

Keratinsko vihanje trepalnic

Dolgotrajen učinek!