Znebite se nadležne bradavice ali motečega znamenja! - 59 % na odstranitev 1 kožnega znamenja po izbiri v Polikliniki Superiora: posvetovalni pregled s strokovnjakom + poseg + lokalna anestezija!

Ne spreglejte vseh estetskih posegov v Polikliniki Superiora med dodatnimi možnostmi ponudbe!

50,00€
    Kupi kupon
Vrednost:
121,00 €
-59%
Prihranek:
71,00 €
 
 
Ponudba zaključena

Kaj je odstranjevanje znamenj?
Odstranjevanje znamenj in drugih kožnih sprememb se najpogosteje opravlja iz estetskih razlogov, včasih pa pride nehote tudi do poškodbe madeža, zaradi česar ta spremeni barvo, velikost in obliko, vse skupaj pa lahko pospremijo bolečina, srbečica in/ali krvavenje. Večina madežev in sprememb na koži je benignih, v določenih primerih pa gre za tumorje, ki jih je nujno kirurško odstraniti in s tem preprečiti, da bi ti ogrožali zdravje.
Če se takšni madeži odstranijo v zgodnji fazi, je mogoče popolnoma odstraniti vse rakaste celice in možnost pojavljanja novih na istem mestu je zelo majhna. Če med samopregledovanjem opazite, da kak madež raste, ima nejasne robove ali spreminja barvo, tudi če ni bil poškodovan, čim prej obiščite zdravnika.
Odstranjevanje znamenj je dobra odločitev tudi, če so ti na mestih, kjer se lahko poškodujejo, na primer na robu spodnjega perila ali na nerodnih mestih na pregibih na telesu.

Priprava pacienta
V mesecu dni pred dogovorjenim terminom za poseg je potrebno opraviti diagnostične preiskave po dogovoru z zdravnikom na konzultacijskem pregledu, med katerim je potrebno rudi navesti zdravila, ki jih redno jemljete.
Pred samo operacijo je madež potrebno pregledati z dermatoskopom, ki pokaže, katere madeže je potrebno nujno odstraniti. Ta pregled je priporočljivo opraviti enkrat letno, za osebe, pri katerih je tveganje nastanka melanoma večje, pa tudi pogosteje.
Zaradi nevarnosti močnejše krvavitve in pojava hematoma je priporočljivo, da ne jemljete zdravil, ki vplivajo na strjevanje krvi, vsaj 10 dni pred samo opreracijo pa je priporočljivo opustiti kajenje.
Na dan posega priporočajo uporabo navadnega mila ali gela za tuširanje, namesto hidratantnih izdelkov.

Potek posega
Odstranjevanje znamenj in drugih kožnih sprememb se izvaja v lokalni anestezji. To pomeni, da je pacient med celotnim posegom buden in prišteven, omrtvi se samo področje, na katerem se izvaja odstranjevanje kožne spremembe.
Poleg površinskega dela madeža se odstrani tudi spodnje tkivo, ki je pod kožo, odstranjeno tkivo pa se nato pošlje na patohistološko analizo. Tako pacient dobi konkretno informacijo o možnih znakih bolezni.
Potek posega in zahtevnost sta odvisna od vrste dejavnikov, še posebej, če se znamenje odstranjuje z obraza. Anatomske značilnosti, debelina kože, možne dlačice in položaj znamenja so samo nekateri od dejavnikov, ki bodo vplivali na poseg. Veliko vlogo pri preventivi vidnih brazgotin in neželene pigmentacije ima pri tem strokovnost zdravnika, ki opravlja poseg.
Poseg se zaključi s šivanjem rane. Večja znamenja lahko zahtevajo transplantacijo kože ali druge oblike zapiranja rane.

Potek okrevanja in koristni nasveti
V dnevih neposredno po operaciji je nujno redno previjanje mesta, na katerem je bilo znamenje, po odstranejvanju šivov pa je potrebno brazgotino, v skladu z zdravnikovimi navodili, nekaj tednov negovati s posebnimi dermokozmetičnimi preparati.
Med okrevanjem, še posebej do odstranjevanja šivov, je priporočljivo, da se izogobate večjim fizičnim naporom.
Okrevanje traja približno teden dni, priporočljivo pa je, da se dalj časa po posegu ne izpostavljate soncu oz. UV sevanju.

Ponudba je del kategorij:

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Oseb: 1
Gardaland,Italija

Vstopnica za nepozabni Gardaland

Uživajte v domišljijskih, pustolovskih in adrenalinskih izkušnjah za vse starosti! Ne spreglejte vseh možnosti obiska zabaviščnega parka Gardaland in akvarija Sea Life med dodatnimi možnostmi ponudbe.

-50%
Oseb: 1
Maribor ali Ljubljana, Slovenija

Botox - za mladosten videz, brez gubic!

Mladosten videz kože okoli oči in na čelu!

Super cena
Oseb: 1
Lesce, Slovenija

Vstopnica za edinstveni DINO PARK BLED

Za otroke do 3. leta je vstop prost! Več o Dino Parku si lahko ogledate na njihovi spletni strani www.dinopark.si Ne spreglejte vseh opcij vstopnic med dodatnimi možnostmi ponudbe!

-50%
Oseb: 1
NOVO Maribor, Slovenija

Nega obraza z diamantim pilingom in pomladitveno ročno masažo!

Za sijoč in osvežen videz obraza!

Super cena
Oseb: 1
NOVO Maribor, Slovenija

Moško striženje v salonu Frizerstvo Weis

Čas za novo pričesko!

-50%
Oseb: 1
NOVO Središče ob Dravi, Slovenija

Ogled oljarne Jeruzalem SAT z degustacijo

Pravo kulinarično doživetje!