THE IMPERIAL RUSSIAN BALLET predstavlja: LABODJE JEZERO, v soboto, 25. januarja 2014 v Hali Tivoli, ob 20. uri. Predstava je sestavljena iz treh dejanj in v njej sodeluje 43 svetovno znanih baletnih plesalcev, ki so se šolali v največjih baletnih šolah v Rusiji! Ponudba velja za Tribuno.

Pri tej ponudbi je na voljo tudi vstopnica za Parter za 19,9 € ALI za VIP Parter za 27,9 €.

14,90€
    Kupi kupon
Vrednost:
35,00 €
-57%
Prihranek:
20,10 €
 
 
Ponudba zaključena

K nam se ponovno vrača ena izmed najlepših in najbolj gledanih baletnih predstav na svetu – Labodje jezero. Tokrat siboste lahko ogledali svetovno znano baletno predstavo Ruskega cesarskega baleta, v soboto, 25. januarja 2014 v Hali Tivoli, ob 20. uri. Predstava je sestavljena iz treh dejanj in v njej sodeluje 43 svetovno znanih baletnih plesalcev, ki so se šolali v največjih baletnih šolah v Rusiji.
Labodje jezero sodi v skupino svetovno najbolj znanih baletov. Baletno glasbo je Peter Iljič Čajkovski skomponiral med letoma 1875 in 1876 po naročilu Velikega gledališča v Moskvi. Prva izvedba baleta je bila 4. marca 1877 v Bolšoj teatru v Moskvi, kot redni repertoar te ustanove pa je ostala kar 6 let, do leta 1883. Baletna glasba ima dve različici, saj sta ga po skladateljevi smrti revidirala njegov brat, Modest Čajkovski in dirigent Riccardo Drigo.

V 19. stoletju je bil ruski balet na vrhuncu vizualnega blišča v ruskem Carskem gledališču, za kar je bil zaslužen baletni mojster Marius Petipa. Čajkovski pa je menil, da lahko izboljša tudi njegovo glasbeno raven. Bil je eden njegovih prvih baletov, zato ni dobro vedel, kaj sploh pričakujejo od njega. Uspeh baleta pripisujemo predvsem njegovi nadarjenosti, slogu komponiranja in verjetno nekoliko tudi njegovi psihi. V baletu je našel svoj idealen svet, pravljični raj, v katerem se strahovi razblinijo, upi pa izpolnejo.

V glavni baletni vlogi spoznamo lepo princesko Odette, ki jo je skupaj z njenimi prijateljicami ugrabil zlobni čarovnik Rothbart in jih spremenil v labode, ki le čez noč dobijo človeško telo. Princeska se zaljubi v princa Siegfrieda, vendar sezaradi čarovnikove prevare njuna ljubezen znajde na težki preizkušnji.

Solista: Nataliya Trifonova, Nariman Bekzhanov
Koreografija: L. Ivanov – M. Petipa
Režija G. Taranda.

Ponudba je del kategorij:

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Oseb: 1
Gardaland,Italija

Vstopnica za nepozabni Gardaland

Uživajte v domišljijskih, pustolovskih in adrenalinskih izkušnjah za vse starosti! Ne spreglejte vseh možnosti obiska zabaviščnega parka Gardaland in akvarija Sea Life med dodatnimi možnostmi ponudbe.

-50%
Oseb: 1
Maribor ali Ljubljana, Slovenija

Botox - za mladosten videz, brez gubic!

Mladosten videz kože okoli oči in na čelu!

Super cena
Oseb: 1
Lesce, Slovenija

Vstopnica za edinstveni DINO PARK BLED

Za otroke do 3. leta je vstop prost! Več o Dino Parku si lahko ogledate na njihovi spletni strani www.dinopark.si Ne spreglejte vseh opcij vstopnic med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Super cena
Oseb: 1
NOVO Ptuj, Slovenija

Celodnevno kopanje in kosilo v kopališču Vespasianus, GH Primus 4*sup Terme Ptuj

VKLJUČENO KOSILO!

Obilica užitkov in doživetij v slogu antičnega Rima!

Super cena
Oseb: 1
NOVO Po Sloveniji

Polet z jadralnim padalom v tandemu

Doživite adrenalin!

-54%
Oseb: 1
NOVO Ljubljana, Slovenija

Biometrična e-fotografija za osebne dokumente

V tej ponudbi je na voljo tudi druga opcija, preverite med dodatnimi možnostmi!