Uredite si okolico vaše hiše in preprečite radovedne poglede! - 50 % na cipreso - thuja brabant, primerno za žive meje in individualno sajenje, višine 100 - 120 cm, pri ciprese.si!

Plačajte 4,45 € za sadiko prečudovite ciprese, ki letno zraste 20 - 40 cm in bo popestrila vaše dvorišče v vrednosti 8,90 €.

4,45€
    Kupi kupon
Vrednost:
8,90 €
-50%
Prihranek:
4,45 €
 
 

Naj ne bo sosed na tekočem z dogajanjem na vašem dvorišču! Posadite prečudovite ciprese, ki v višino letno zrastejo 20 – 40 cm.

Sajenje cipres naj bo 2-2.5 sadike na tekoči meter. Na leto zrastejo do približno 20 - 40 cm v višino ter do 5 cm v širino. Končna višina, ki jo dosežejo po več kot 15 letih, je približno 6 metrov. Priporočamo gnojenje ter redno zalivanje. S tem pospešimo njihovo rast. Redno zalivanje je priporočljivo predvsem prva 2-3 tedna po zasaditvi. Občasno je priporočljivo zalivanje tudi v zimskih mesecih.

Naj bo okolica vaše hiše zelena poleti in pozimi.

Sajenje cipres je priporočljivo, ko želimo imeti ciprese za živo mejo, saj je le-ta zelo lepa in tudi pozimi lepo zelene barve. Od navadne ciprese se razlikuje po tem, da ima gostejšo rast, je ozko rastoča in ne zraste v veliko drevo. Je priporočljiva za živo mejo, saj lažje vzdržujemo širino žive meje. Najpogosteje jih sadimo na razdaljo med 30 in 50 cm, to je 2 do 3 sadike na tekoči meter. Sadike so vzgojene v lončkih, kar omogoča sajenje skozi celo leto. Izogibamo se sajenju v času zime, oz. v času zamrznjene zemlje.
Na leto zrastejo do približno 20 - 40 cm v višino ter do 5 cm v širino. Končna višina, ki jo dosežejo po več kot 15 letih, je približno 6 metrov. Rast ciprese je namreč pogojena s kakovostjo tal. Priporočamo gnojenje in redno zalivanje, saj s tem pospešimo njihovo rast.

Navodila za sajenje:

Izkopljemo luknje oziroma jarek, ki je vsaj cca 10 - 20 cm večji in globlji kot lonček, v katerem je cipresa. Ciprese damo iz lončkov, postavimo v luknje oz. jarek in jih obsipamo z malo "boljše zemlje", ter previdno potlačimo (pazimo, da ne potrgamo korenin). Po končanem delu jih  pošteno zalijemo z vodo, da se zemlja sprime s koreninsko grudo. Ne pozabimo tudi na naše potrebe po tekočini. Po treh dneh brez zalivanje lahko začnemo z rednim zalivanjem, s katerim pa ne pretiravamo. Zemlja naj bo vlažna (ne mokra), da omogočimo razvoj korenin (če je zemlja premokra, korenine nimajo dostopa do zraka in se ne razvijajo). Najboljše je, da ji vsake 3 dni zalijemo s cca 3-4 litre vode na sadiko in to ponavljamo 15 dni. torej 5 ponovitev. Po približno dveh tednih dodamo naše specialno gnojilo, na vsako cipreso približno en večji "ščepec" gnojila. Ne pozabimo na  zalivanje tudi v zimskih mesecih. Pa še to: ne uporabljajte svežega hlevskega  gnoja, bolj primeren je zrel kompost.

Ponudba je del kategorij:

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Oseb: 1
Gardaland,Italija

Vstopnica za nepozabni Gardaland

Uživajte v domišljijskih, pustolovskih in adrenalinskih izkušnjah za vse starosti! Ne spreglejte vseh možnosti obiska zabaviščnega parka Gardaland in akvarija Sea Life med dodatnimi možnostmi ponudbe.

-50%
Oseb: 1
Maribor ali Ljubljana, Slovenija

Botox - za mladosten videz, brez gubic!

Mladosten videz kože okoli oči in na čelu!

-50%
Oseb: 1
Ljubljana, Slovenija

Pregled kožnih znamenj z dermatoskopom

Poskrbite za svoje zdravje!

-50%
Oseb: 1
NOVO Ljubljana, Slovenija

45-minutna vakumska terapija za oblikovanje zadnjice

Za popolno zadnjico!

Super cena
Oseb: 1
NOVO Bovec, Slovenija

Nepozaben 3-urni zip line spust po 3,2 km jeklenic v Bovcu

Podajte se na drzen spust čez Bovško dolino, z izjemnim pogledom na mogočne vrhove Julijcev! Na jeklenicah, dolgih 700 m, dosežete hitrost do 60 km/h!

-50%
Oseb: 1
NOVO Ljubljana, Slovenija

Polnjenje avto klimatske naprave

Poskrbite za brezhibno delovanje klimatske naprave še pred poletjem in ne zamudite odlične priložnosti!