Fantastična cena! Čudovito 8-dnevno potovanje po Cipru: 7x nočitev s samopostrežnim zajtrkom v izbranih hotelih višje srednje kategorije + paket 4 izletov (Kirenija, Salamis, Famagusta in Nikozija) + prevozi po programu + spremstvo slovensko govorečega vodnika!

Doživite najlepše kotičke Cipra! Ne spreglejte vseh terminov (tudi z vključenim letalskim prevozom) med dodatnimi možnostmi ponudbe.

Cudovito 8-dnevno potovanje po Cipru
Cudovito 8-dnevno potovanje po Cipru
Cudovito 8-dnevno potovanje po Cipru
Cudovito 8-dnevno potovanje po Cipru
239,00€
    Kupi kupon
Super cena
 
 
Ponudba zaključena

8 dni - CIPERNikozija, Kirenija, Famagusta, Karpos

1. dan: Nikozija - Kirenija
(pri rezervaciji paketa »Let in transfer«)
Prihod na letališče Ercan v Nikoziji, kjer vas bo pričakal vodnik. Transfer do hotela na področju regije Kirenije ali Famaguste. Nastanitev v sobah.


2. dan: Kirenija – BREZPLAČEN izlet za vas!

Naš današnji izlet vas bo popeljal v veličastni srednjeveški planinski dvorec Sv. Hilarion, katerega mora vsak obiskovalec severnega Cipra enostavno videti. Nato bomo obiskali samostan Bellapais, ki se ga uvršča med najlepše mojstrovine gotske umetnosti na Bližnjem vzhodu. Kot je znano so bili prvi menihi, ki so se tukaj nastanili Avguštinci. Ti menihi so morali leta 1187 pobegniti iz Jeruzalema, ki ga je takrat osvojil turški vladar Saladin. Sledi vožnja do pristanišča, kjer si bomo ogledali mogočno trdnjavo, ki kraljuje na vhodu v pristanišče. S te zanimive stavbe se odpira prekrasen pogled na celotno mesto. V trdnjavi se nahaja tudi muzej starih ladij, v katerem so na ogled nekatere izmed najstarejših ladijskih razbitin skupaj s tovorom, ki so ga prevažali. Obiskali bomo specializirano trgovino z modnimi izdelki iz usnja.

3. dan: Fakultativno - polotok Karpas s kosilom
Danes se lahko udeležite izleta na polotok Karpas (za doplačilo). Po poti si bomo najprej ogledali dvorec Kantara. Na nadmorski višini 630 m, na vzhodnem delu gore Besparmak, se nahajajo ostanki te veličastne trdnjave iz 10. stoletja. S te trdnjave se odpira nepozaben in edinstven razgled na celotni polotok Karpas, na doline in plaže ciprske vzhodne obale, na osamljene uvale vzdolž severne obale in na slikovito nanizane zelene planinske vrhove gore Besparmak. Vožnjo do polotoka Karpas bomo nadaljevali skozi prekrasno sipinsko pokrajino, ter vzdolž neverjetno dolge in osamljene peščene plaže. Sprehodili se bomo po polotoku, na katerem boste videli črede divjih oslov in obiskali samostan Sv. Andreja.

4. dan: Famagusta – BREZPLAČEN izlet za Vas!
Naš današnji izlet nas bo popeljal v Famagusto, mestece, ki se nahaja na vzhodu države, takoj severno od „zelene linije“. Pred tem sledi ogled samostana Barnabe, v katerem pravoslavni prebivalci Cipra častijo svojega svetnika Barnabo, ki je skupaj s Pavlom okoli 50 pr. n.št. oznanil novo vero. Stari del mesta Famaguste je obkrožen z beneškim mestnim obzidjem, medtem, ko se je novejši del mesta razširil tudi zunaj teh zidov. Ogledali si bomo slavno mestno obzidje, Othellov stolp in nekdanjo kraljevsko katedralo sv. Nikole. Na našem izletu bomo obiskali brezcarinsko območje z tradicionalnimi orientalskimi preprogami.

5. dan: Fakultativno: Pafos (južni Ciper) s kosilom (fakultativno)

Danes bomo na našem izletu obiskali južni Ciper (za doplačilo). Vožnja proti Nikoziji skozi zeleno linijo na južno stran Cipra in nadaljnja vožnja proti Pafosu. Obiskali bomo cerkev Ayios Paraskevi, si ogledali znamenite mozaike in kraljevske grobnice. Sledi prosto za ogled slikovitega pristanišča v Pafosu. V popoldanskem času povratek do hotela in nočitev. Vključeno je kosilo v odlični restavraciji z lokalnimi specialitetami.

6. dan: Nikozija – BREZPLAČEN izlet za vas!
Danes bomo obiskali Nikozijo, glavno mesto Cipra. Od leta 1974 je Nikozija z mejo razdeljena na turško-ciprski in grško-ciprski del (imeli boste možnost prečkati mejo in si ogledati južni del Nikozije). Sprehodili se bomo po uličicah starega mestnega jedra Nikozije, ki je še zadnje razdeljeno mesto na svetu. Sprehod do beneških branikov. Ogledali si bomo beneški stolp in mošejo Arabahmet iz 17. stoletja (ni vedno odprta). Na koncu peš cone pridemo do stavbe, ki izgleda kot cerkev in ima dva turška minareta, a je pravzaprav mošeja Selimija. Ta stavba je bila zgrajena v 13. stoletju, kot katedrala Sv. Sofije, ampak so jo Turki leta 1570 spremenili v mošejo. Nato bomo obiskali dva Karavanseraja: Büyük Han in Kumarcilar Han iz 17. stoletja. Prav tako boste imeli možnost in čas za nakup nakita in izdelkov iz zlata.

7. dan: Salamis - BREZPLAČEN izlet za vas!
Po zajtrku se bomo odpravili na poldnevni izlet. Ogledali si bomo Salamis - antično mesto. V osrčju Rimskega mesta si bomo ogledali gimnazijo, kopeli in teater, ki so delno obnovljeni. Na 8 kilometerski poti so raztreseni ostanki iz bizantinske in rimske dobe. Mesto je obdano z lepo plažo.
Preživite popoldan in večer ob spoznavanju podeželja, njenih prebivalcev in ciprske folklore na našem fakultativnem izletu "dežela in ljudje" (za doplačilo). Obiskali bomo vasico Bellapais ter se sprehodili po živahnih vaških uličicah. Pot nadaljujemo do vasice Ozanköy. Uživajte ob pitju kave v vaški kavarni s pogledom na majhno cerkvico. Spoznajte pridelavo znanega sira Hallumi. Po večerji v hotelu Vas zapeljemo do taverne, kjer boste uživali v tradicionalni ciprski glasbi in plesu. Postregli nas bodo z lokalno alkoholno in brezalkoholno pijačo.

8. dan: Povratek domov
(pri rezervaciji paketa »Let in transfer«)
Prevoz do letališča in polet proti domu.

Ponudba je del kategorij:

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 1
Pariz, Francija

5-dnevni izlet v romantični Pariz z M&M Turist!

Doživite obrežje reke Sene, Eifflov stop, Mona Liso ... in po želji tudi Versailles ter Eurodisney (z doplačilom). Ne spreglejte vseh opcij med dodatnimi možnostmi ponudbe! Termini kar do KONCA OKTOBRA 2024!

Super cena
Oseb: 1
Salzkammergut, Bad Ischl, Avstrija

1-dnevni izlet v Salzkammergut in Bad Ischl, evropsko prestolnico kulture 2024

Slikovito območje alpskih jezer, globoko vrezanih dolin, gričev in razgibanih gorovij, ki se dvigajo visoko na skoraj 3000 metrov!

Super cena
Oseb: 1
Verona in Gardsko jezero, Italija

Romantična Verona in mesteca ob Gardskem jezeru z goHolidays

ODHODI ZAGOTOVLJENI!

Ne spreglejte vseh odhodnih mest med dodatnimi možnostmi ponudbe! 5 € popusta za otroke do 18. leta pri plačilu prijavnine!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 1
Italija

Nepozaben 4-dnevni izlet v Rim, Neapelj in Pompeje

Nepozaben izlet v zakladnice evropske zgodovine in kulture! Ne spreglejte vseh opcij med dodatnimi možnostmi ponudbe.

Super cena
Oseb: 1
Gardaland, Italija

Enodnevni izlet z goHolidays v pomladni Gardaland z vključeno vstopnico!

Doživite nepozaben dan, poln dogodivščin in adrenalina! 5 € popusta za otroke do 18. leta pri plačilu prijavnine!

Super cena
Nočitev: 1  |   Oseb: 1
San Marino, Italija

San Marino, Rimini & Bologna z goHolidays!

VSI TERMINI ZAGOTOVLJENI!

Pobeg v prelepe kraje z bogato kulturno dediščino in odlično kulinariko.