SUPER CENA za pohod v Dolomitih okrog vrhov Tre Cime di Lavaredo in jezera Misurina (cca 5 ur zložne hoje) za 1 osebo: prevoz s turističnim avtobusom ali kombiji + slovenski vodja poti + zunanji ogledi po programu + stroški priprave in organizacije izleta!

Podajte se v najlepši predel Sekstenskih Dolomitov in prehodite slikovito krožno pot okrog znamenitih Treh Cim (TreCime di Lavaredo)!

Pohod okoli Tre Cime, Dolomiti, Italija: izlet
Pohod okoli Tre Cime, Dolomiti, Italija: izlet
Pohod okoli Tre Cime, Dolomiti, Italija: izlet
Pohod okoli Tre Cime, Dolomiti, Italija: izlet
60,00€
    Kupi kupon
Super cena
 
 

V Dolomitih obstajajo trije vrhovi ene gore, imenovani Tre Cime, ki so postali zaščitni znak Dolomitov. To je tisto, kar človek enostavno mora videti in to kar vidi, si verjetno zapomni za vse življenje. Podali se bomo v najlepši predel Sekstenskih Dolomitov in prehodili slikovito krožno pot okrog znamenitih Treh Cim (TreCime di Lavaredo). Med potjo se nam bodo odpirali čudoviti razgledi na okoliške vrhove in na krasno jezero pod nami. Z malo sreče lahko vidimo tudi svizce, plezalce v mogočnih stenah Treh Cim ne bo manjkalo. Pot je vredna vsakega koraka, saj nikjer drugje ne vidiš toliko različnih in mogočnih vrhov na tako majhnem mestu. Ljubitelji ferat si dan lahko popestrijo z vzponom po ferati Via ferata De Luca – Innerkofler na Patternkofel (Monte Paterno 2.744m). Njen greben je poln čudovitih vrhov, pod katerimi je izklesan 400 m dolg rov, kateri služi kot del poti, po kateri sestopimo z vrha proti koči Locatelli.

Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta skozi karavanški predor, mimo Spittala, Lienza, Dobbiaca in po udobni gorski cesti do planinske koče Auronzo (2.320), z običajnim vmesnim postankom za jutranji kapučino. S hojo bomo pričeli pri koči Auronzo (2.320), šli mimo kapelice, postavljene v spomin padlim vojakom v prvi svetovni vojni, do koče Lavaredo, se povzpeli na istoimensko sedlo in pod ostenjem Patternkofela (Monte Paterno 2.744m), do koče Locatelli (Drei Zinnen Hütte 2.405m), od koder so izjemni razgledi v vse smeri. Pod kočo je čudovito gorsko jezero in travnik s svizci.
Ljubitelji ferat pa si dan lahko popestrijo z vzponom po ferati Via ferata De Luca – Innerkofler na Patternkofel (Monte Paterno 2.744m), izredno slikovito goro, na kateri so še vedno ostanki prve svetovne vojne. Njen greben je poln čudovitih vrhov, pod katerimi je izklesan 400 m dolg rov, kateri služi kot del poti, po kateri sestopimo z vrha proti koči Locatelli.
Po počitku se bomo od koče Locatelli spustili na valovito planoto pod severnim ostenjem Tre Cim, se mimo majhnih jezerc povzpeli na sedlo Forcella del Col Di Mezzo in se vrnili nazaj h koči Auronzo, kjer nas bo čakal avtobus.
Ob povratku proti domu se bomo ustavili pri čudovitem jezeru Misurina. Je največje naravno jezero v italijanski regiji Cadore in leži na nadmorski višini 1.754 m. Na obrežju stoji mogočni stari hotel, obkrožajo ga iglasti gozdovi, v ozadju pa veličastne gore na vse strani. Čaka nas še pot do doma, kamor prispemo v večernih urah.

PREDVIDENI ČAS HOJE: Okvirno 5 ur zložne hoje.
STOPNJA ZAHTEVNOSTI:  Pohod je namenjen vsem, vsekakor pa je potrebna določena stopnja fizične pripravljenosti. Pot je urejena, tehnično nezahtevna. Prepadnih področij ni oz. so zelo dobro zaščitena. Priporočamo udobno pohodno obutev z narebrnim podplatom, rezervno obleko, pohodne palice, zaščito proti soncu (krema z zaščitnim faktorjem, sončna očala, pokrivalo), hrana in pijača iz nahrbtnika.
Udeleženci izleta, ki se bodo povzpeli na goro Patternkofel po ferati, potrebujejo obvezno opremo: samovarovalni komplet, pas, čelado, rokavice.
Vodnik sme na poti pred odhodom avtobusa oziroma pred začetkom hoje pri udeležencih preveriti stanje opreme, ki je nujno potrebna za varno hojo in gibanje. Neustrezno opremljene udeležence (neustrezna ali pomanjkljiva obleka, obutev ali oprema) opozori na pomanjkljivosti in jim odsvetuje hojo oziroma jih lahko izloči.

Ponudba je del kategorij:

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 1
Pariz, Francija

5-dnevni izlet v romantični Pariz z M&M Turist!

Doživite obrežje reke Sene, Eifflov stop, Mona Liso ... in po želji tudi Versailles ter Eurodisney (z doplačilom). Ne spreglejte vseh opcij med dodatnimi možnostmi ponudbe! Termini kar do KONCA OKTOBRA 2024!

Super cena
Oseb: 1
Verona in Gardsko jezero, Italija

Romantična Verona in mesteca ob Gardskem jezeru z goHolidays

ODHODI ZAGOTOVLJENI!

Ne spreglejte vseh odhodnih mest med dodatnimi možnostmi ponudbe! 5 € popusta za otroke do 18. leta pri plačilu prijavnine!

Super cena
Oseb: 1
Budimpešta, Madžarska

Izlet v Budimpešto z goHolidays + možnost vožnje z ladjico in obiska ZOO-ja

ZAGOTOVLJENI ODHODI!

Nepozabni obisk lepotice ob Donavi!

Super cena
Oseb: 1
Gardaland, Italija

Enodnevni izlet z goHolidays v pomladni Gardaland z vključeno vstopnico!

Doživite nepozaben dan, poln dogodivščin in adrenalina! 5 € popusta za otroke do 18. leta pri plačilu prijavnine!

Super cena
Oseb: 1
Günzburg (Legoland), Nemčija

Organiziran izlet v pravljični Legoland z goHolidays

ODHODI ZAGOTOVLJENI!

Zabava na več kot 50 različnih atrakcijah! Ne spreglejte vseh opcij med dodatnimi možnostmi ponudbe! NA VOLJO ŠE PROSTA MESTA!

Super cena
Nočitev: 1  |   Oseb: 1
Cinque terre, Parma, Mantova, Italija

Pet dežel (Cinque Terre), Parma in Mantova - 2-dnevni izlet z goHolidays!

TERMINI ZAGOTOVLJENI!

NA VOLJO PROSTA MESTA! Slikovite ribiške vasice petih dežel!