- 72 % na čudovito 8-dnevno potovanje po Cipru: 7x nočitev s samopostrežnim zajtrkom v izbranih hotelih s 3* in 4* + paket 3 izletov (Kirenija, Famagusta in Nikozija) + prevozi po programu + spremstvo slovensko govorečega vodnika!

Doživite najlepše kotičke Cipra! Ne spreglejte vseh terminov (tudi z vključenim letalskim prevozom) med dodatnimi možnostmi ponudbe.

Cudovito 8-dnevno potovanje po Cipru
Cudovito 8-dnevno potovanje po Cipru
Cudovito 8-dnevno potovanje po Cipru
Cudovito 8-dnevno potovanje po Cipru
79,00€
    Kupi kupon
Vrednost:
279,00 €
-72%
Prihranek:
200,00 €
 
 
Ponudba zaključena

8 dni - CIPERNikozija, Kirenija, Famagusta
Turkizni severni Ciper se še ni izgubil v množici turistov, zato je uspel ohraniti svojo izvirnost. Na vsakem koraku preseneča s svojo avtentičnostjo, nedotaknjenimi lepotami in kristalno čistim morjem. Obiskovalcem nudi številne možnosti za sprostitev in užitek. V živahnih mestih sledite stopinjam zgodovine ali uživajte v nakupovanju. Povsod boste srečali gostoljubne in ljubeznive domačine. Po legendi je Ciper rojstni kraj prelepe Afrodite, boginje ljubezni in lepote.

1. dan: Ljubljana - Ciper
(pri rezervaciji paketa let in transfer)
Prihod na letališče Ercan, kjer vas bo pričakal vaš vodnik. Transfer do hotela na področju regije Kirenije. Po pijači dobrodošlice sledi prijava in namestitev.


2. dan: Kirenija - vključen izlet!

Danes vas bomo popeljali v veličastni srednjeveški planinski dvorec sv. Hilariona. Nato bomo obiskali samostan Bellapais, ki sodi med najlepše mojstrovine gotske umetnosti na Bližnjem vzhodu. Kot je znano, so bili prvi menihi, ki so se tukaj nastanili, Avguštinci. Ti menihi so morali leta 1187 pobegniti iz Jeruzalema, ki ga je takrat osvojil turški vladar Saladin. Sledi vožnja do pristanišča, kjer si bomo ogledali mogočno trdnjavo, ki kraljuje na vhodu v pristanišče. S te zanimive stavbe se odpira prekrasen pogled na celotno mesto. V trdnjavi se nahaja muzej starih ladij, v katerem so na ogled nekatere izmed najstarejših ladijskih razbitin in tovor, ki so ga ladje prevažale. Obiskali bomo specializirano trgovino z modnimi izdelki iz usnja.

3. dan: polotok Karpas s kosilom (fakultativno)
Proti plačilu se lahko udeležite izleta na polotok Karpas. Najprej si bomo ogledali dvorec Kantara. Ostanki te veličastne trdnjave iz 10. stoletja se nahajajo na vzhodnem delu gore Besparmak, na nadmorski višini 630

4. dan: Famagusta – vključen izlet!
Popeljali vas bomo v Famagusto, mestece, ki se nahaja na vzhodu države, severno od t.i. „zelene črte". Pred tem sledi ogled samostana sv. Barnabe, apostola, ki je skupaj s Pavlom okoli leta 50 n.št. širil novo vero. Stari del mesta Famaguste je obkrožen z beneškim mestnim obzidjem, medtem ko se je novejši del mesta razširil tudi zunaj teh zidov. Ogledali si bomo to slavno mestno obzidje, Othellov stolp in nekdanjo kraljevsko katedralo sv. Nikolaja ter
številne ostanke vil in palač nekdanjih bogatašev in pomembnežev. Obiskali bomo tudi brezcarinsko območje s tradicionalnimi orientalskimi preprogami.

5. dan: Pafos (južni Ciper) s kosilom (fakultativno)
Proti plačilu boste lahko obiskali južni Ciper. Vožnja proti Nikoziji čez ''zeleno linijo'' na južno stran Cipra in proti Pafosu. Obiskali bomo cerkev Ayios Paraskevi, si ogledali znamenite mozaike in kraljeve grobnice. Sledi prosto za ogled slikovitega pristanišča v Pafosu. V popoldanskem času vožnja proti Kireniji in nočitev. Vključeno je kosilo v odlični restavraciji z lokalnimi specialitetami.

6. dan: Nikozija - vključen izlet!
Danes bomo obiskali Nikozijo, glavno mesto Cipra. Od leta 1974 je Nikozija z mejo razdeljena na turško-ciprski in grško-ciprski del (imeli boste možnost prečkati mejo in si ogledati južni del Nikozije). Sprehodili se bomo po uličicah starega mestnega jedra Nikozije, ki je še zadnje razdeljeno mesto na svetu. Ogledali si bomo številne znamenitosti, kot so beneški braniki, beneški stolp in mošeja Arabahmet iz 17. stoletja (ni vedno odprta). Na koncu peš cone pridemo do stavbe, ki izgleda kot cerkev in ima dva turška minareta, a je pravzaprav mošeja Selimija. Ta stavba je bila zgrajena v 13. stoletju, kot katedrala sv. Sofie, ampak so jo Turki leta 1570 spremenili v mošejo. Nato bomo obiskali dva Karavanseraja: Büyük Han in Kumarcilar Han iz 17. stoletja. Prav tako boste imeli možnost nakupa nakita in izdelkov iz zlata.

7. dan: Salamis (fakultativno)
Proti plačilu se boste z nami odpravili na poldnevni izlet v Salamis, najbolje ohranjen del otoka iz časa antike. Videli bomo delno obnovljeno gimnazijo z marmornatimi kopelmi in mozaiki. Ob 8-kilometrski poti so raztreseni ostanki iz bizantinske in rimske dobe.
Preživite popoldan in večer ob spoznavanju podeželja, njenih prebivalcev in ciprske folklore na našem fakultativnem izletu "dežela in ljudje" (za doplačilo). Sprehodili se bomo po živahnih ulicah vasice Bellapais ter uživali v bogastvu rastlinskega sveta. Pot nadaljujemo do vasice Ozanköy. Uživajte ob pitju kave v vaški kavarni s pogledom na majhno cerkvico. Spoznajte pridelavo znanega sira Hallumi in druge obrti domačinov. Po večerji v hotelu vas zapeljemo do ciprske taverne (za doplačilo), kjer boste uživali v predstavi s kombinacijo folklore, tradicije in zabave z brezplačno lokalno alkoholno in brezalkoholno pijačo.


8. dan: povratek domov
(pri rezervaciji paketa let in transfer)
Prevoz do letališča in let proti domu.

Ponudba je del kategorij:

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
Vrsar, Hrvaška

Pomladni oddih v Hotelu Pineta 3* ali apartmajih Riva 3* v Vrsarju

Vključeno bivanje 1 otroka do 11,99 let!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 6
Istra, Hrvaška

Edinstvene mobilne hiške v 4 odličnih kampih v Istri

KONČNO ČIŠČENJE VKLJUČENO!

Preživite krasen dopust v enem od štirih odličnih kampov v Istri! Ne spreglejte vseh opcij med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 6
Novigrad, Hrvaška

Družinski oddih v mobilnih hiškah Premium v Aminess Maravea Camping Resortu

Pomladni oddih ob morju! Ne spreglejte vseh terminov bivanja med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 6
NOVO Vrsar, Hrvaška

Prvomajske počitnice v mobilnih hiškah kampa Valkanela v Vrsarju

Prvomajski prazniki na čudoviti zeleni obali zahodne Istre! Ne spreglejte vseh opcij bivanja med dodatnimi možnostmi ponudbe!

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 2
NOVO Mala Nedelja, Slovenija

Termalni oddih s polpenzionom v Hotelu Bioterme 4* za 2 osebi

Preživite sproščujoče počitnice v edinem okolju prijaznem hotelu v severovzhodnem delu Slovenije. Ne spreglejte vseh opcij med dodatnimi možnostmi ponudbe.

Super cena
Nočitev: 2  |   Oseb: 5
NOVO Puntižela, Hrvaška

Najem mobilne hiške za do 5 oseb v Brioni Sunny Kampingu, Puntižela

Ne spreglejte vseh tipov mobilnih hišk v Brioni Sunny Kampingu** v Puntiželi med dodatnimi možnostmi ponudbe!