- 50 % na prečudovit celodnevni izlet v Savinjsko dolino: 1x vstopnica za ogled Mozirskega gaja - parka cvetja + 1x povratna karta za vzpon z nihalko na Golte + 1x vstopnica za ogled Alpskega vrta!

Celodnevna poletna dogodivščina!

Mozirski gaj, Alpski vrt, vzpon z nihalko na Golte!
Mozirski gaj, Alpski vrt, vzpon z nihalko na Golte!
Mozirski gaj, Alpski vrt, vzpon z nihalko na Golte!
8,50€
    Kupi kupon
Vrednost:
17,00 €
-50%
Prihranek:
8,50 €
 
 

Odpravite se na prekrasen celodnevni izlet v Savinjsko dolino!

Mozirski gaj leži na desnem bregu reke Savinje v kraju Mozirje. Njegovo poslanstvo je hortikulturno ozaveščanje obiskovalcev in ravno zaradi tega je, skozi celotno sezono, v parku na milijone cvetov, ki dajejo kraju posebno čarobnost. Obiskovalce pomirjajo na njihovem sprehodu po belih poteh med gredicami in zelenicami.

Alpski vrt leži na višini 1300 do 1400 metrov nadmorske višine, njegova površina pa se lahko primerja s površino petih nogometnih igrišč (2 hektarja). Na enem kraju združuje vse, kar ponuja Mozirska planina, da bi obiskovalci potrebovali za ogled vseh njenih naravnih lepot vsaj nekaj dni. V njem je več kot sto vrst alpskih rastlin s celostno predstavitvijo alpske flore in favne. V tukajšnjem skalovju je edino rastišče avriklja (Primula auricula), ki najlepše cveti v maju. Ob slabi uri hoda skozi vrt in opazovanju alpskih rožic boste izvedeli katere imajo prav posebno zdravilno moč, uživali boste v krasnem razgledu na dolino, okoliške in daljne vrhove, vse do hrvaškega Slemena, si boste lahko prebrali tudi drevesni horoskop. 

Lokacija Alpskega vrta je na južnem pobočju Okenca, to je vrh med zgornjo postajo žičnice oziroma hotelom na Golteh in Mozirsko kočo. Nadmorska višina daje temu območju značilnost subalpskega pasu. Park ima čudovito raznovrstno alpsko cvetje, urejene nove poti, varnostne ograje ter pregledno označene in razvrščene rastline.

Ponudba je del kategorij:

Ne spreglej ostalih super ponudb

Super cena
Oseb: 1
Gardaland,Italija

Vstopnica za nepozabni Gardaland

Uživajte v domišljijskih, pustolovskih in adrenalinskih izkušnjah za vse starosti! Ne spreglejte vseh možnosti obiska zabaviščnega parka Gardaland in akvarija Sea Life med dodatnimi možnostmi ponudbe.

-50%
Oseb: 1
Maribor ali Ljubljana, Slovenija

Botox - za mladosten videz, brez gubic!

Mladosten videz kože okoli oči in na čelu!

Super cena
Oseb: 1
Lesce, Slovenija

Vstopnica za edinstveni DINO PARK BLED

Za otroke do 3. leta je vstop prost! Več o Dino Parku si lahko ogledate na njihovi spletni strani www.dinopark.si Ne spreglejte vseh opcij vstopnic med dodatnimi možnostmi ponudbe!

-50%
Oseb: 1
NOVO Maribor, Slovenija

Nega obraza z diamantim pilingom in pomladitveno ročno masažo!

Za sijoč in osvežen videz obraza!

Super cena
Oseb: 1
NOVO Maribor, Slovenija

Moško striženje v salonu Frizerstvo Weis

Čas za novo pričesko!

-50%
Oseb: 1
NOVO Središče ob Dravi, Slovenija

Ogled oljarne Jeruzalem SAT z degustacijo

Pravo kulinarično doživetje!